Bęben do EAGLE 250

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
maxim999

Bęben do EAGLE 250

Post autor: maxim999 » pt 25 mar, 2016

Witam,

to mój pierwszy post na tym forum :) Wolałbym przywitać się w innym dziale i przy innej okazji, ale niestety mój pierwszy quad się rozsypał (dosłownie) :D

Mianowicie, podczas spokojnego zawracania, odpadło prawe koło. Okazało się, że poprzedni właściciel byle jak "do sprzedaży", byle sprzedać pospawał bęben. Całe szczęście, że stało się to przy zakręcaniu z minimalną prędkością, bo przy szybkiej jeździe mogło się to inaczej skończyć.

Quad stoi już pół roku, nie mogę zlokalizować nigdzie takiego bębna. Pytałem w sklepach i ni ma... W używkach też nie widziałem. Lato za pasem, więc chciałoby się trochę quada przewietrzyć ;)

Wyjątkowość bębna polega na tym, iż jego średnica wewnętrzna (tam gdzie przylegają szczęki) to 140mm. Natomiast na allegro dostępne są tylko o średnicy 110mm.

I tu pojawia się pytanie: czy posiada któryś z forumowiczów namiar gdzie mógłbym zakupić taki bęben, bądź sam ma niepotrzebną taką część i chciałby odsprzedać :)

Quad: Eagle SQ250ST-3

Zdjęcia rozsypanego bębna:

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/7143749/1

:I love QUADZIK:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”