Zmiana zebatki
Zmiana zebatki
Witam
Pierw sie przywitam bo jestem tu nowy. Witam wszystkich jestem Mateusz.
Teraz tak. Mam okazje kupic quada eagle motorsport 250 okazyjnie. Wiem jest to chinczyk i nie warto ale bedzie to moj pierwszy taki d*** i mi wystarczy jesli przy nim pogrzebie. Myslalem nad zmiana zebatek. Jaka proponujecie zeby byl zrywny? Latwo szedl na 2 kola? Nie zalezy mi na v max bo on ma byc do zabawy na lakach. I ogolnie pytanie do posiadaczy. Ile wogole zebow maja te zebatki, jaka maja naprawde moc i co najczesciej w nich pada? Pozdrawiam
Pierw sie przywitam bo jestem tu nowy. Witam wszystkich jestem Mateusz.
Teraz tak. Mam okazje kupic quada eagle motorsport 250 okazyjnie. Wiem jest to chinczyk i nie warto ale bedzie to moj pierwszy taki d*** i mi wystarczy jesli przy nim pogrzebie. Myslalem nad zmiana zebatek. Jaka proponujecie zeby byl zrywny? Latwo szedl na 2 kola? Nie zalezy mi na v max bo on ma byc do zabawy na lakach. I ogolnie pytanie do posiadaczy. Ile wogole zebow maja te zebatki, jaka maja naprawde moc i co najczesciej w nich pada? Pozdrawiam
Re: Zmiana zebatki
A wiec tak quada mam od prawie 5 miesięcy.Psuje się to co w każdym chińczyku zawieszenie. ciągle odkręcają się koła rzeczy takie jak przekaźnik rozrusznika łancuch który się bardzo rozciąga itp.Z silnikiem nie miałem żadnych problemów i w zimę ładnie palił.Z tyłu oryginalna zębatka ma 40 zębów i trudno znaleźć inną która by pasowała a według mnie 40 zębów to za mało a z przodu oryginał ma bodajże 15 zębów.Na oryginalnych zębatkach myślę że 90 po prostej asfaltowej drodze to nie problem
A jakby dac troche kleju na gwinty ? Powinno pomoc rozwiazac problem odkecania sie.
- Ori_2
- Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
- Kontakt:
kup wiadro nakrętek samozaciskowych, ja tak zrobiłem i mam po kłopocie
A polecasz może jakiś dobry łańcuch którego nie będzie trzeba naciągać co 30 km?
- Ori_2
- Kontakt:
RK, lub DID, kupuj bez X-ringa - i tak w błocie wyląduje
Naprawde co 30km trzeba go naciagac? Ja bede swoim wracal na kolach 100km. Jakie narzedzia musze miec zeby naciagac po drodze?
- Ori_2
- Kontakt:
spokojnie na asfalcie przelecisz bez problemu, naciąga się mocno w terenie
To super jeden stres mniej. A co z tymi zebatkami? Co polecicie zeby latwo stawal na kola i mielil na 2 biegu?
- Ori_2
- Kontakt:
15 - 16 zębów przód i bedzie ok, trzeba to wypośrodkować, poza tym to "tylko chińczyk" szału nie będzie ze stawaniem na 2 koła, najpierw naucz się jeździć i wyczuj quada