nierówna praca silnika na wolnych obrotach POMOCY
nierówna praca silnika na wolnych obrotach POMOCY
Witam dopiero co kupiłem LS 250R 2011r. Silnik pali bez problemu, nie ma też problemu podczas jazdy ale gdy się zatrzymam na wolnych obrotach zaczyna nierówno pracować, przerywać. Gdy się zagrzeje obroty po zatrzymaniu są przez jakiś czas wyższe niż powinny. Proszę o pomoc bo chciałbym się nim zacząć jak najszybciej cieszyć a nie martwić. Zacznę od wymiany świecy tylko jeśli ktoś wie to prosił bym o info jaki ma być oryginalny typ. Pozdrawiam i dziękuje
- Patryko159
- Quad:: lucky star 250
- Imię: Patryk
Re: nierówna praca silnika na wolnych obrotach POMOCY
U mnie jest tak samo, a wszystko jest dobrze też mam 250, ale jeśli chcesz możesz spróbować przeczyścić gaźnik może to coś dać
If you can DREAM it,
you can DO it.
you can DO it.
Obawy mam czy czasem jednego zaworu nie upalilo. Co o tym myślicie ?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
to sprawdz kompresję ale skoro łatwo zapala to raczej nie z falującymi obrotami w gaźnikowcach często jest tak ze przyczyna to lewe powietrze albo rozkalibrowany gaźnik lub nie szczelny króciec .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Z paleniem nie ma problemu czy zimny czy ciepły tylko to rwania na wolnych obrotach. Zacznę jutro od świecy i przepatrzenia pod kątem lewego powietrza jak coś ustale ustale to opiszę. Pozdrawiam
Dzisiaj wymieniłem świece i dalej nic jak było tak jest albo jeszcze gorzej. Zauważyłem dodatkowo że na biegu jałowym nie wchodzi na obroty tak jak powinien. Jeśli ktos ma jakieś pomysły dajcie znać. Zacznę chyba od czyszczenia gaźnika
czyszczenie gaznika i regulacja powinna pomóc ale sie nie ludz bo ls ma to do siebie za na wolnych obrotach i tak delikatnie faluje po prostu ten typ tak ma
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
witam znalazłem przy module zapłonowym dwie wsuwki które sobie poprostu wiszą. Czy one mają być połączone ze sobą? obie wychodzą z modułu w innych kolorach tj jedna koloru takiego pomarańczowego a druga niebieska z brązowym paskiem. nie mogę zamieścić zdjęcia bo jest za duże
ten pomarańczowy kabel też jest z czarnym paskiem