cf 300 allroad zgrzyt biegów

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
tfraneks
Quad:: cf moto 300
Imię: Wojtek

Re: cf 300 allroad zgrzyt biegów

Post autor: tfraneks » ndz 14 lut, 2016

No tak teraz się juz nauczyłem. . Ale mam problem numer 2 .. jadąc po terenie dość ciężkim na początku zgasl mi wyswietlacz (licznik) pp czym
Wyłączyłem i włączyłem kluczykiem po tym juz nie zapalił (dobrze ze miał mnie kto uratować i wyciągnąć :) ) wyciągarka chodzi normalnie oprócz tego całą elektronika zero. Rozpiera mi się jakaś kostka która idzie obok hamulca podpialem na krótko i dalej nic czy mogło coś poważniejszego pójść czy coś z kablami ?

Awatar użytkownika
loonger81
Quad:: X8
Imię: Łukasz

Post autor: loonger81 » ndz 14 lut, 2016

Nie miałem takiego przypadku wiec się nie wypowiadam. Raz miałem problem z wyświetlaczem (nie pamietam co to było) ale po rozebraniu, wyczyszczeniu problem znikł

tfraneks

Post autor: tfraneks » czw 18 lut, 2016

Wszystko zrobione poszedł ten kabelek to jest of stopu spalili bezpiecznik od świateł i dlatego nic nie chodziło :) maszyna chodzi dalej
loonger81 na biegu L mogę jeździć bez ograniczenia prędkości ?

Awatar użytkownika
loonger81
Quad:: X8
Imię: Łukasz

Post autor: loonger81 » czw 18 lut, 2016

Oczywiście ze tak ale wszystko z głową. Jak będziesz piłować na max to silnik zarzniesz.
Nie wymagaj od sprzętu za wiele, to tylko 300 pojemności.

tfraneks

Post autor: tfraneks » pt 19 lut, 2016

wiem wiem ;) juz przy 25-30 jest 4000-5000 obrotów dlatego mieszam biegami tez troche nie mam wyjscia:)

tfraneks

Post autor: tfraneks » ndz 21 lut, 2016

Ajjj co za sprzęt. .. jeździłem trochę po mokrym terenie i nie włącza mi wogole wiatraków tzn temperaturę wyświetla w miarę normalnie chociaż wcześniej szybciej pokazywało mi 3 kreskę teraz raczej tylko dwie wiatraki wogole nie śmigają no i jest problem czy to czujka czy coś więcej ? Gdzie i czego szukać ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”