wyciągarki
wyciągarki
Wyciągarek na rynku pod dostatkiem od tanich po drogi...
Króluje (na 99%) w tym segmencie produktów WARN
Ale mamy jeszcze BVP, Come Up itd...
Różnice cenowe są wielkie!
Ale czy ich żywotność i niezawodność jest równie zróżnicowana???
No i chciałem o wasze opinie (plusy i minusy) lin syntetycznych i stalowych.
Króluje (na 99%) w tym segmencie produktów WARN
Ale mamy jeszcze BVP, Come Up itd...
Różnice cenowe są wielkie!
Ale czy ich żywotność i niezawodność jest równie zróżnicowana???
No i chciałem o wasze opinie (plusy i minusy) lin syntetycznych i stalowych.
staram się...
- Krzysztof Wronowski
Z tego co zdążyłem zaobserwować z Twoich postów preferujesz ostrą jazdę w ciężkim terenie.
Do takiej zabawy potrzeba niestety odpowiednich narzędzi bynie złościć się i nie pluć sobie w brodę tylko jeździć bezstresowo , a pewność że wyciągarka cię nie zawiedzie jest więcej warta niż różnica w cenie.
Dla tego z pełną odpowiedzialnością mogę polecić tylko dwa produkty: Warn 3,0 CI i Ramsey 3,0 , później jest przepaść i reszta stuffu.
Liny , to temat bardzo ciekawy , ale też wielokrotnie opisywany , wystarczy przejrzeć moje stare posty na ATV...
Zdecydowanie jednak polecam linę syntetyczną , dużo większa wytrzymałość przy kilkunastokrotnie mniejszej wadze , nieporównywalny komfort pracy to podstawowe atuty syntetyka.
No i jeszcze jedna ważna rzecz syntetyka nigdy nie urwałem , a stalówkę kilka razy mi się zdażyło!
A w razie urwania po prostu go wiążesz i pracujesz dalej , ze stalówką tak nie zrobisz...
Do takiej zabawy potrzeba niestety odpowiednich narzędzi bynie złościć się i nie pluć sobie w brodę tylko jeździć bezstresowo , a pewność że wyciągarka cię nie zawiedzie jest więcej warta niż różnica w cenie.
Dla tego z pełną odpowiedzialnością mogę polecić tylko dwa produkty: Warn 3,0 CI i Ramsey 3,0 , później jest przepaść i reszta stuffu.
Liny , to temat bardzo ciekawy , ale też wielokrotnie opisywany , wystarczy przejrzeć moje stare posty na ATV...
Zdecydowanie jednak polecam linę syntetyczną , dużo większa wytrzymałość przy kilkunastokrotnie mniejszej wadze , nieporównywalny komfort pracy to podstawowe atuty syntetyka.
No i jeszcze jedna ważna rzecz syntetyka nigdy nie urwałem , a stalówkę kilka razy mi się zdażyło!
A w razie urwania po prostu go wiążesz i pracujesz dalej , ze stalówką tak nie zrobisz...
3fun - bo quady są naszą pasją
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
O wyciągrkach (akurat do Suzuki KingQuad) pisano też trochę tu -> Wyciągarka do Kinga
- Krzysztof Wronowski
- Krzysztof Wronowski