SWAP Lucky Star
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
Re: SWAP Lucky Star
Znalazłem na OLX
http://olx.pl/oferta/neptun-n7-236-236x129x30-promocja-dostawa-czwa-fv-CID5-IDb7SKP.html#b8cf9e7225
jutro zadzwonie i się dowiem czy jeszcze są ogłoszenie jest z 28 grudnia.
http://olx.pl/oferta/neptun-n7-236-236x129x30-promocja-dostawa-czwa-fv-CID5-IDb7SKP.html#b8cf9e7225
jutro zadzwonie i się dowiem czy jeszcze są ogłoszenie jest z 28 grudnia.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
- Aknot
- Quad:: LS Cinquecento
- Imię: Tomasz
Marcin o 16:00 wróciłem do domu. A na zdjęciu jak rozładować lucyfera z busa bez najazdów
ropa0 pisze:siema panowie mam dla was małą fotorealizacje z mojej regeneracji dolnego wahacza
zabieg potrwał max godzine
i mozna to zrobic na dwa sposoby
mój sworzeń dolnego wahacza miał juz luz ok centymetra góra/dół
a tak to wyglądało po rozebraniu
i w pierwszej opcji miałem kupic z motomaniaka sworzeń ale po dogłębnym prześledzeniu tematu wydaje mi sie ze jesli wygląda to tak jak na foto ,to i tak to musi tokarz wnękę przetoczyć ,bo cały środek tej główki idzie w stożku
ten sworzeń kosztuje 90 PLN na wahacz ja za gałki dałem 40 zeta i to na dwa wahacze
pierwsza opcja
wymierzyć dokładnie odległość starego sworznia i obcinamy starą główkę wahacza tak zeby po założeniu nowej gałki i skręceniu odległość była ta sama
mowa o tym
i skręcamy to od tyłu nakrętka i gotowe
tylko przy tej opcji ważne jest dobrze wymierzyć odległość bo w innym razie mogą sie pozmieniać kąty
druga opcja to taka która ja zrobiłem ,obciąłem główkę bardo blisko wahacza i zastosować dwie nakrętki ,jedną z przodu ,a drugą z tyłu i skręcamy ,przy tej opcji mamy pole manewru ,mozna wkręcać i wykręcać owa gałkę,a co za tym idzie regulować kat koła
gałki kupiłem po dwie dyszki za szt. ale w komplecie nie było nakrętek wiec trzeba dokupić, ja znalazłem w garażu M14 x1,5 najlepiej jedną cienką a druga samo kontrująca
mam nadzieje ze w jakis sposób pomogłem
pozdr
Od czego zakładałeś te sworznie?
Pasują bez problemu w otwór w zwrotnicy?
Potwierdzam, jak za te pieniądze to jestem mega zadowolony. Jest jeszcze jeden plus jak się ma przyczepkę, jak coś się grzebie przy lucku to nie trzeba się schylaćMarcin ATV SWAP Garage pisze:Ja jestem zadowolony mega bo dałem 1800 zł za nówke sztukę i to jeszcze u siebie w mieście nie musiałem po nia jechać nigdzie jest kiprowana więc fajnie sie na nią wjeżdza quadem ma 129 cm więc lucek nawet na dystansach spokojnie wchodzi jest lekka a mimo wszystko sie dobrze trzyma drogi ostatnio grzałem z nia 150km/h i była stabilna pusta bez załadunku z powrotem wiozłem z załadunkiem to samo polecam Zibi 83 kupił taka samą A najważniejsze że to zawsze przyczepka coś można przewieść a laweta to tylko laweta .Daniel z Przasnysz pisze:Siema.
Teraz z innej beczki. W okolicach świąt był poruszony temat przyczepki, wiec moje pytanie do posiadaczy tej przyczepy Neptun N-7 236. Czy z perspektywy czasu jesteście zadowoleni z zakupu? Jak się prowadzi za samochodem?Czy jednak może coś typowo pod quada wybrać znalazłem taką niedaleko siebie olx.pl/m/oferta/przyczepka-laweta-pod-quada-firmy-neptun-wa-wa-CID5-IDcVNdf.html?code=ed7bfc1e21. Czy może poszukać czegoś na resorach.
te akurat były od berlingo, sworzeń pasuje tylko nie ma na zawleczkę, tylko nakrętka samo kontrująca,a brałem tez pod uwage z mesia w123
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
Ostatnio zmieniony ndz 10 sty, 2016 przez ropa0, łącznie zmieniany 1 raz.
te akurat były od berlingo, sworzeń pasuje tylko nie ma na zawleczkę, tylko nakrętka samo kontrująca,a brałem tez pod uwage z mesia w123
zibi to taki podnośnik najazdowy,albo najazd podnośnikowy
zibi to taki podnośnik najazdowy,albo najazd podnośnikowy
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Niech zgadnę czyli rozleciała ci sie ta podpora wału na powrocie testowałeś sprzęt ??? wrzuć filmik prezentacyjny jak ogarniesz te plastiki pozdro.Aknot pisze:Marcin o 16:00 wróciłem do domu. A na zdjęciu jak rozładować lucyfera z busa bez najazdów
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
Dzięki chłopaki za utwierdzenie mnie w przekonaniu że będzie to dobry wybór - kupuje przyczepę. Może i mi się uda jakaś promocję trafić.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
- Aknot
- Quad:: LS Cinquecento
- Imię: Tomasz
Nie to tylko łożysko piasty się rozleciało. Jechałem tyle co z busa do garażu, i wcale nie potrzeba pługa w lucku aby odśnieżyć kostkę brukową . Z plastikami i pierdołami mam zamiar się wyrobić do końca tygodnia. Malowanie zostawiam na wiosnę.