Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Witam , dziś dotarł do mnie pasek i zabieram się za wymianę. Rozkręciłem i gorzej być już nie mogło jak jest Wszytko zeszło a pozostała tulejka wariatora. Docisk tak się wyrobił że przeszedł przez tulejkę. Uszczelniacz na wałek cały wytopiony. Jak zdjąć teraz w/w tulejkę jak ona nawet nie drgnie.
Ja też tak miałem u siebie musisz ją delikatnie z wyczuciem młotkiem uderzać i powinna się trochę ruszyć. A jak u mnie lekko zeszła to ściągnąłem ją ściągaczem do łożysk tylko dwuramiennym bo trzyramienny nie chciał mi podejść i już poszło bez problemu.
I u mnie było podobnie. Jeden koniec tulei był rozbity, stało się tak prawdopodobnie po rozkręceniu wariatora. Ściągacz zapięty na koszyku rolek nie dawał rady, bałem się go pogiąć. Podgrzewanie nie pomogło, dopiero zamrażacz (prawdziwy, nie powietrze w sprayu) psikany na wałek pomógł ruszyć tuleję.