SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Pewnie łożysko ma luzy w zwrotnicy. Najlepiej jeśli to złożysz na klej do łożysk loctite. Są różne rodzaje zależnie od luzu. Niektóre mocniejsze, inne słabsze.
- Danger
- Quad:: LS 450+
- Imię: Damian
- Kontakt:
zacisk blokuje temattrauma pisze:Panowie i ja z pytankiem. Biore się za zawieszenie z przodu chce wymienić łożyska wahacza górnego, łożysko koła i swożeń górny. I pytanie czy da radę zrobić to w domowych warunkach? Chodzi mi najbardziej o wyjęcie łożyska koła?
Tutaj mam jeszcze film widać jak piasta chodzi raz lekko raz widocznie ciężej więc łożysko już wykończone. [youtube]http://m.youtube.com/watch?v=epKS12aDYZ0[/youtube]
co do wymiany łożysk zrobisz to w domowych warunkach sam to wymieniałem potrzebujesz tylko ściągacz co ma 2 ramienia . Nowy komplet łożysk na 2 strony najlepszy jakie były u mnie zapłaciłem koło 100zł, wymiana to 30min
dan
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Nie chce sie znowu mądrować ale Ikara metoda jest bez konkurencyjna ja wybijam te łożyska właśnie w taki sposób śrubokręt w który mozna pobijać młotkiem i bez problemu wszystko wychodzi nic sie nie uszkodzi bez obaw tam są dwa różne łozyska mniejsze i wieksze oraz tuleja dystansowa miedzy nimi w kształcie stożka oraz podkładka . Czasem jednak luz na piaście nie jest winą łożyska lecz wyrobionej piasty łozyska nie siedzą w niej sztywno i koło mimo nowych łożysk będzie miało luz na boki w tedy albo sie ratujesz klejem i wciskasz łożyska na klej albo wymiana piasty A co do tego tarcia na filmiku to masz pewnie lekko krzywą tarczę ale gwarantuję wam że jak by każdy odkręcił koło i sprawdził w ten sposób to okaże sie że 95% z nas tak ma ja też tak mam jest to najprawdopodobniej wynikiem nadmiernego rozgrzania tarczy i gwałtownego ostudzenia przy wjechaniu w wodę nawet w samochodach tak sie potrafi stać że w ten sposób skrzywi tarczę po prostu olej toIkar pisze:Ewentualnie dłuto i młotek zamiast ściągacza
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
No to dzieki chlopaki za porade juz wiem co i jak. Z tym zaciskiem to mialem zamiar zrobic jak pisal Marcin bo i w poprzednim Lucku tez to mialem ,a i nawet w TRX. W takim razie zamawiam graty i bede to powoli skladal i sie uczyl . Dobrze ,ze tylko prawa strona to lewa bd mial na wzor. I mam wrazenie ,ze chyba czesci do Luckow potanialy bo jeszcze w wakacje jak sobie liczylem ile mnie to wyniesie to nie bylo tak kolorowo. A teraz jest calkiem spoko co jest kolejnym plusem dla Lucyfera .
- karwat84
- Quad:: lucky star 500
- Imię: Tomek
Witam potaniały ja kupowałem licznik to 60zł taniej
-
A ja pozbyłem sie naklejek i skarpet Hondy Bo do niczego to już nie pasowało teraz mam autobota i skarpety rockstara
-
- Quad:: Can-Am Renegade 1000 lucky star 400
- Imię: Martin
No i nikt mi nie odpowiedział na pytanie czy fabryka mocuje zacisk na wygiętym kątowniku z blachy
-
To pewnie nikt nie chce z tobą gadać odwróć sie na pięcie i opuść ten temat troluj gdzie indziej bo nie trzeba być nie wiadomo jak bystrym by zauważyć że założyłeś sobie konto parę dni temu i trolujesz W opisie masz can am 1000 więc może tam troluj Bo wyraźnie masz jakiś problem ??? może faktycznie powinienem wymienić cały wahacz obudowę łożysk i zacisk od 450 co dało by łączną kwotę ok 2 tyś zł tylko po to by cie zadowolić jak chcesz to u ciebie tak możemy zrobić A tak wygląda mocowanie które ja robię i nie podnosi kosztów przeróbki a wygląda przyzwoicie i spełnia swoją funkcję jak widzisz nie jest to wygięty kątownik a dla tego jest metalowy bo nie drewniany.atremis pisze:No i nikt mi nie odpowiedział na pytanie czy fabryka mocuje zacisk na wygiętym kątowniku z blachy
Masz jeszcze jakieś pytania ???
Ostatnio zmieniony pt 11 gru, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Quad:: Can-Am Renegade 1000 lucky star 400
- Imię: Martin
pewnie to kolejny "patent" którego nikt nie chce zdradzić