SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 27 lis, 2015

:D widzisz do czego to doszło jajo mądrzejsze od kury ;) Może byś Zibi wpadł w niedziele do Bytomia do Ropy ja sie wybieram ma być kilka osób jakieś ognisko w terenie itd.. .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » sob 28 lis, 2015

Ot to... Zibi dobrze prawisz... :)

;)

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » sob 28 lis, 2015

Marcin nie da rady, ja jestem uzależniony od kumpla co mi przyczepkę pożycza, a do tego mam przebitą oponę :( . W przyszłym roku będę musiał kupić jakąś przyczepkę. Wrzućcie tam jakiś filmik z wyprawy.

Awatar użytkownika
krzychsolt
Quad:: Lucyfer LS 500
Imię: Krzysiek

Post autor: krzychsolt » sob 28 lis, 2015

Siemanko. No i temat opon powróci jak bumerang. Chcę zamówić opony na tył i po rozeznaniu mam dwa typy.
Ogólnie zależy mi na dużej żywotności bo pomimo, że najwięcej frajdy będzie w terenie to po asfalcie niestety też się sporo km będzie robiło.
I dlatego brałbym albo:
sunfa A-027R 22x11-9 z tego względu że podobno zawyżają rozmiary (tylko nie chciałbym żeby quad wtedy stał jak żaba, bo przednich narazie nie zmieniam a tam jest seria)

albo
maxxisy RZAR i wtedy raczej 20x11-9

Obydwie te opony są praktycznie w tych samych pieniądzach i dlatego mam dylemat.
Niby maxxisy powinny być jakościowe lepsze ale ktoś pisał że giną w oczach na asfalcie.

Ps. Marcin jaka u moim gadzie siedzi zębatka bo nie pamiętam, tam była wymieniana już na tą niższą?

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » sob 28 lis, 2015

krzychsolt pisze: sunfa A-027R 22x11-9 z tego względu że podobno zawyżają rozmiary

chyba zaniżają
bo jesli porównasz maxis i sunf o tym samym rozmiarze to sunf bedzie mniejsza / niższa

a jesli chodzi o asfalt to nie ma różnicy bo przy taj mocy to guma znika w oczach ,w mojej ori 3-tce to w rok zjechałem sunfy ale manetka była non stop otwarta i latem po 80/90 km/h po asfalcie śmigałem

pytanie tylko w jakim terenie latasz ,bo jesli to tylko jakis szutr i małe kałuże to zamów maxis , a jesli masz tam teren dosyc nierówny górki/dołki ,dołki /gorki to zamów te większe bo delikatnie zwiększy sie prześwit i nie bedzie problemu z zawieszaniem sie
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » sob 28 lis, 2015

Siemanko , a ja z takim tematem jaki lancuch siedzi w LS tzn ile ogniw? Moj sie wyciagnal nierowno i trzeba wymienic ja mialem zmieniana zebatke z przodu by poprawic moc.

MaxMW
Quad:: Lucky Star

Post autor: MaxMW » sob 28 lis, 2015

WYMODEROWANO
Ostatnio zmieniony pn 30 lis, 2015 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Obraźliwy post.

Awatar użytkownika
krzychsolt
Quad:: Lucyfer LS 500
Imię: Krzysiek

Post autor: krzychsolt » sob 28 lis, 2015

MaxMW pisze:pozdrowienie dla was chłopcy od Marcina Zibi może ty jesteś z gimbazy albo dawno w pape nie dostałeś cioto w jajogniotach ;-) nie ciśnij na siłę pozdro ;-) :-)

Z hejterami się nie dyskutuje tylko się ich banuje.
I radze Wszystkim to samo.
Od siebie tylko dodam, że został zgłoszony do moderatora. Dziękuje, do widzenia.
ropa0 pisze:
krzychsolt pisze: sunfa A-027R 22x11-9 z tego względu że podobno zawyżają rozmiary

chyba zaniżają
bo jesli porównasz maxis i sunf o tym samym rozmiarze to sunf bedzie mniejsza / niższa

a jesli chodzi o asfalt to nie ma różnicy bo przy taj mocy to guma znika w oczach ,w mojej ori 3-tce to w rok zjechałem sunfy ale manetka była non stop otwarta i latem po 80/90 km/h po asfalcie śmigałem

pytanie tylko w jakim terenie latasz ,bo jesli to tylko jakis szutr i małe kałuże to zamów maxis , a jesli masz tam teren dosyc nierówny górki/dołki ,dołki /gorki to zamów te większe bo delikatnie zwiększy sie prześwit i nie bedzie problemu z zawieszaniem sie
No to dobrze napisałem, ich opony (sunfa) powinny być większe niż to podają numery a są mniejsze, czyli zawyżają parametry na papierze względem tego co jest :P

A tereny do jazdy będą rozmaite, piachu też nie brak.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » ndz 29 lis, 2015

haha szkoda że chłoptaś nigdy nie widział Zibiego bo by kupa była ;)

Krzychsolt
a teraz na poważnie sprawdź jaką masz zębatkę przednią bo tył masz na pewno standart 40 z

przód najprawdopodobniej masz już 14 z wieć tu juz nic nie nawojujesz przy zmianie opon na sunf 22 /11/9 należało by tylna zmienic na 44z ale jest dosc droga 240 zł w innym razie troche sie zamuli maszyna ale w konkretnym terenie na tych 22 jest o wiele lepiej tam gdzie inni sie wieszaja ty przechodzisz bez problemu ;)

i zapomniałem o najwazniejszym sunf ma taki sam wzór bieżnika co maxxiss ale jest sporo wyższy a to sprawia że dłuzej na nich pojeździsz i ciśnienie w nich to max 0,5 bar
Ostatnio zmieniony pn 30 lis, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » ndz 29 lis, 2015

Na alledrogo jest gość co dorabia zębatki zębatki do stuntu. Podajesz wszystkie wymiary i robi jaką chcesz. Taka do quada standardowa, to koszt około 150 pln. Od razu może dorobić pod łańcuch 525. Na osobiście na pewno będę u niego kupował zębatkę plus łańcuch jak już nadejdzie ten moment wymiany. Pewnie większa jak 44z nie wejdzie? Mam na myśli odległość do dolnej osłony.

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”