SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Ja bym chyba mimo wszystko próbował, przynajmniej na początku kiedy jeszcze ogień nie był taki duży......
Żal patrzeć jak się maszyna pali a ty nic nie możesz zrobić....
Żal patrzeć jak się maszyna pali a ty nic nie możesz zrobić....
spalenie się sprzętu to największy schiz.
przy qudowaniu praktycznie nie do opanowania.
pamiętam jak spaliła się fiat panda mojej żony, od jej telefonu do mojego przyjazdu minęlo 15minut, jak zadzwonila cos sie jej tlilo spod maski,a jak dojechalem to juz byla pochodnia, strazacy z osp przeczekali az sie fura przepali do szkieletu, dopiero potem dogasili
przy qudowaniu praktycznie nie do opanowania.
pamiętam jak spaliła się fiat panda mojej żony, od jej telefonu do mojego przyjazdu minęlo 15minut, jak zadzwonila cos sie jej tlilo spod maski,a jak dojechalem to juz byla pochodnia, strazacy z osp przeczekali az sie fura przepali do szkieletu, dopiero potem dogasili
Przed chwilą wbiłem na olx i juz zlokalizowałem 2 gości co są w trakcie lub przed maja wystawione silniki te oryginalne 250/300 w opisie napisane że sprzedają bo robią SWAP żaden z nich nie jest umówiony do mnie wiec podejrzewam że ci co do was piszą to moga byc właśnie ci goście możecie im odpisać że jak zobaczyć co i jak to niech podjadą do mnie
pierwszy
http://olx.pl/oferta/lucky-star-access-300-silnik-gaznik-CID5-IDcMY9L.html#1f9eedcd2a
drugi
http://olx.pl/oferta/sprzedam-silnik-lucky-star-access-2011r-CID5-IDcE0CF.html#1c8f750d41
siemanko Marcin Swap w odpowiedzi na twój post pisze ci ze nie ma mnie na twojej liscie śmiesznej i nie będzie myślisz ze jesteś najmądrzejszy i masz taki super patent na LS ze nikt tego nie ogarnie mylisz sie dokończę swój projekt zrobimy drugiego LS450 i wstawię fotki jak ogarniamy gaźniki na oryginalnych króćcach ze zbiornikiem od 450 dla nas to nie problem także gdyby ktoś potrzebował pomocy porady odnośnie swapu cb 500 zapraszam chętnie pomogę podeśle foty co jak przerobiłem żeby wszystko pasowało nie będę nic ukrywał jak niektórzy na tym forum Pozdrawiam.
pierwszy
http://olx.pl/oferta/lucky-star-access-300-silnik-gaznik-CID5-IDcMY9L.html#1f9eedcd2a
drugi
http://olx.pl/oferta/sprzedam-silnik-lucky-star-access-2011r-CID5-IDcE0CF.html#1c8f750d41
siemanko Marcin Swap w odpowiedzi na twój post pisze ci ze nie ma mnie na twojej liscie śmiesznej i nie będzie myślisz ze jesteś najmądrzejszy i masz taki super patent na LS ze nikt tego nie ogarnie mylisz sie dokończę swój projekt zrobimy drugiego LS450 i wstawię fotki jak ogarniamy gaźniki na oryginalnych króćcach ze zbiornikiem od 450 dla nas to nie problem także gdyby ktoś potrzebował pomocy porady odnośnie swapu cb 500 zapraszam chętnie pomogę podeśle foty co jak przerobiłem żeby wszystko pasowało nie będę nic ukrywał jak niektórzy na tym forum Pozdrawiam.
MaxMW dobrze napisane ten jeden silnik jest moj i mnie tez nie będzie na tej śmiesznej liście bo ktoś co ma minimum wiedzy o mechanice i ma odpowiednie narzędzia jest w stanie zrobić to sobie sam a takie patenty jak podłączenie gazików na rurach i kolankach od szamba to nic imponującego
Podłączenie gaźników nie jest prosta ale jak się trochę pomyśli to można to zrobić. Dwie wizyty w Castoramie i rurki do gaźników ogarnięte.
Spawy na tej ramie też twoje wykonanie?
Te gaźniki u Ciebie mają zły kąt. Linia komory pływakowej wyznacza poziom. Jeśli postawisz quada do pionu to raz że zabraknie paliwa, a dwa zacznie ono wypływać rurką od przelewu. Do stuntu trzeba by te gaźniki postawić pod jeszcze większym kątem niż poziom, ale to już jest dość trudne do wykonania.
patrząc na te zdjecie to stwierdzam ze daleko do perfekcji i do poziomy swap Garage
Gateway przeciez to nic trudnego !!! castorama itp niech kolega sam dojdzie do swoich błędów
Gateway przeciez to nic trudnego !!! castorama itp niech kolega sam dojdzie do swoich błędów
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
Ja tam szczerze mówiąc popieram inicjatywę grzebania przy takich rzeczach na własną rękę. Zwracam tylko uwagę, że nie jest to takie proste. Marcin robi fajną robotę, ale sam też przyznaje, że da się lepiej. Niestety czas na to nie pozwala i ja to rozumiem. A skoro działa, to dobrze.
Satysfakcja że zrobiło się coś samemu jest dość motywująca, więc zawsze będę popierał takie działanie.
Pomijając jakąś dziwną napinkę ludzi, że jeden robi lepiej, drugi gorzej powinno się odstawić na bok. Przecież na końcu chodzi o to, aby cieszyć się bezawaryjną jazdą quadem
I to zawsze będę popierał.
Satysfakcja że zrobiło się coś samemu jest dość motywująca, więc zawsze będę popierał takie działanie.
Pomijając jakąś dziwną napinkę ludzi, że jeden robi lepiej, drugi gorzej powinno się odstawić na bok. Przecież na końcu chodzi o to, aby cieszyć się bezawaryjną jazdą quadem
I to zawsze będę popierał.
Paka troche przekombinowane