SWAP Lucky Star
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: SWAP Lucky Star
no tereny fajne widoki w lesie mega... jeszcze nie widzialem tak fajnie gorzystych lasow .... fajnie
- kaman cb500
- Quad:: LS CB500
Teren jak dla mnie spoko, tylko musze kupić kostke na tył, po tych lasach latają chłopaki z Enduro Krzeszowice to są dopiero kaskaderzy
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
No widzialem ich wyczyny ... pelen szacun a kostka do lasu musi byc
- kaman cb500
Mam pytanie odnośnie biegów w cb500, tzn zgrzyta drugi bieg, pierwszy czasami, czasami przy redukcji z dwa na jeden ciężko tą jedynke wbić, nie ślizga sprzęgło lecz mocniejsze podciągnięcie linki daje uślizg sprzęgła, nie wiem czy to norma w tych silnikach.
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Cb 500 nie ma zbytnio precyzyjnej skrzyni biegów czasem za słabo wbijając bieg zgrzyta lub potrfi nawet wyskoczyć jeśli sprzęgło sie nie ślizga a biegi wchodzą mimo to że czasem zgrzytnie lub nie wskoczy jak powinno to sie nie przejmuj a przy wbijaniu jedynki to prawie w każdym silniku motocyklowym słychać strzał zębatki aż łancuch podskoczy .kaman cb500 pisze:Mam pytanie odnośnie biegów w cb500, tzn zgrzyta drugi bieg, pierwszy czasami, czasami przy redukcji z dwa na jeden ciężko tą jedynke wbić, nie ślizga sprzęgło lecz mocniejsze podciągnięcie linki daje uślizg sprzęgła, nie wiem czy to norma w tych silnikach.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
Mam na sprzedaż lucka 2009r stan BDB zarejestrowany opłacony jak by ktoś był zainteresowany
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v8BFHijzGEg[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v8BFHijzGEg[/youtube]
Ostatnio zmieniony wt 10 lis, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
- kaman cb500
Spoko, to nie ruszam tego
-
Taki mi sie sprzęt trafił właściciel kazał mi coś z tym zrobić ale generalnie to sie nadawało tylko do wymiany ramy bo zapierniczył kołem w drzewo prawe koło względem lewego było cofnięte 10cm
przed
i po ciężkich bólach
przed
i po ciężkich bólach
Witam. Marcin jak prostowales ramę bo mam podobną sytuację tylko trochę mniej musze to jakoś naciągnąć pozd.
-
Oj nie jest to tak prosta rzecz trzeba miec odpowiedni sprzęt i trzeba to robić na zimno bez żadnego grzania żeby nie osłabić metalu . Zasada jest prosta trzeba przyłozyc taka samą siłe z przeciwnego kierunku czyli jak zapierniczył kołem w drzewo to trzeba ciągnać za koło z powrotem ja użyłem słupa metalowego który mam na podwórku pasów do przypięcia quada do słupa kantówki po obu stronach które trzymały quada nie ruchomo jak by stał w szynach po czym zapiąłem pas za koło i wahacz ten gdzie został uderzony do pasa podczepiłem urządzenie zwane rugcug a następnie ojciec mój podjechał ciężarówka i zapiąłem hak od rugcuga do jego zderzaka i powoli naciągałem co jakiś czas mierząc odległośc po obu stronach oczywiście naciągałem rugcugiem nie ciezarówką dodam że siła była tak duża że trzeba było podstawić kliny pod cięzarówkę bo sie cała przesuwała na zblokowanych kołach w dodatku przy na ciaganiu strzelił drążek kierowniczy w quadzie .