SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Tomek_LS500cb » pn 09 lis, 2015

:) no tereny fajne :) widoki w lesie mega... jeszcze nie widzialem tak fajnie gorzystych lasow :) .... fajnie

;)

Awatar użytkownika
kaman cb500
Quad:: LS CB500

Post autor: kaman cb500 » pn 09 lis, 2015

Teren jak dla mnie spoko, tylko musze kupić kostke na tył, po tych lasach latają chłopaki z Enduro Krzeszowice to są dopiero kaskaderzy ;)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » pn 09 lis, 2015

No widzialem ich wyczyny ... pelen szacun :) a kostka do lasu musi byc :)

;)

Awatar użytkownika
kaman cb500

Post autor: kaman cb500 » wt 10 lis, 2015

Mam pytanie odnośnie biegów w cb500, tzn zgrzyta drugi bieg, pierwszy czasami, czasami przy redukcji z dwa na jeden ciężko tą jedynke wbić, nie ślizga sprzęgło lecz mocniejsze podciągnięcie linki daje uślizg sprzęgła, nie wiem czy to norma w tych silnikach.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 10 lis, 2015

kaman cb500 pisze:Mam pytanie odnośnie biegów w cb500, tzn zgrzyta drugi bieg, pierwszy czasami, czasami przy redukcji z dwa na jeden ciężko tą jedynke wbić, nie ślizga sprzęgło lecz mocniejsze podciągnięcie linki daje uślizg sprzęgła, nie wiem czy to norma w tych silnikach.
Cb 500 nie ma zbytnio precyzyjnej skrzyni biegów czasem za słabo wbijając bieg zgrzyta lub potrfi nawet wyskoczyć jeśli sprzęgło sie nie ślizga a biegi wchodzą mimo to że czasem zgrzytnie lub nie wskoczy jak powinno to sie nie przejmuj a przy wbijaniu jedynki to prawie w każdym silniku motocyklowym słychać strzał zębatki aż łancuch podskoczy .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Marcin ATV SWAP Garage

Mam na sprzedaż lucka 2009r stan BDB zarejestrowany opłacony jak by ktoś był zainteresowany ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v8BFHijzGEg[/youtube]
Ostatnio zmieniony wt 10 lis, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaman cb500

Post autor: kaman cb500 » wt 10 lis, 2015

Spoko, to nie ruszam tego ;)

Marcin ATV SWAP Garage

Taki mi sie sprzęt trafił właściciel kazał mi coś z tym zrobić ale generalnie to sie nadawało tylko do wymiany ramy bo zapierniczył kołem w drzewo prawe koło względem lewego było cofnięte 10cm

przed Obrazek

i po ciężkich bólach Obrazek

dzesi89r
Quad:: LS 500
Imię: Mateusz

Post autor: dzesi89r » wt 10 lis, 2015

Witam. Marcin jak prostowales ramę bo mam podobną sytuację tylko trochę mniej musze to jakoś naciągnąć pozd.

Marcin ATV SWAP Garage

Oj nie jest to tak prosta rzecz trzeba miec odpowiedni sprzęt i trzeba to robić na zimno bez żadnego grzania żeby nie osłabić metalu . Zasada jest prosta trzeba przyłozyc taka samą siłe z przeciwnego kierunku czyli jak zapierniczył kołem w drzewo to trzeba ciągnać za koło z powrotem ja użyłem słupa metalowego który mam na podwórku pasów do przypięcia quada do słupa kantówki po obu stronach które trzymały quada nie ruchomo jak by stał w szynach po czym zapiąłem pas za koło i wahacz ten gdzie został uderzony do pasa podczepiłem urządzenie zwane rugcug a następnie ojciec mój podjechał ciężarówka i zapiąłem hak od rugcuga do jego zderzaka i powoli naciągałem co jakiś czas mierząc odległośc po obu stronach oczywiście naciągałem rugcugiem nie ciezarówką ;) dodam że siła była tak duża że trzeba było podstawić kliny pod cięzarówkę bo sie cała przesuwała na zblokowanych kołach w dodatku przy na ciaganiu strzelił drążek kierowniczy w quadzie .

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”