błąd EFI
błąd EFI
witam serdecznie wszystkich właśnie zakupiłem mud pro 1000 pojeżdziłem tydzien było ok
jak mi sie rozładował akumulator zakupiłem nowy i wyskoczył mi na wyświetlaczu błąd EFI i nie chce zgasnąć
czy ktoś może coś napisać o tym
jak mi sie rozładował akumulator zakupiłem nowy i wyskoczył mi na wyświetlaczu błąd EFI i nie chce zgasnąć
czy ktoś może coś napisać o tym
Re: błąd EFI
Jaki dokładnie komunikat masz? Widzę że akumulatory regularnie siadają bo ja miałem identycznie.
hejka odpalę quada na wyswietlaczu pojawia sie normalnie godzina i kilometry
ale po kilkunastu sekundach znika wszystko i pojawia sie napis na srodku wyświetlacza EFI
pomiga tak kilka sekund i zaświecja sie kilometry i choćbymotogodziny
a w dolnej czesci wyswietlacz na miejscu dziennego kilometra miga ten sam napis EFI
jakcos wiesz to napisz
ale po kilkunastu sekundach znika wszystko i pojawia sie napis na srodku wyświetlacza EFI
pomiga tak kilka sekund i zaświecja sie kilometry i choćbymotogodziny
a w dolnej czesci wyswietlacz na miejscu dziennego kilometra miga ten sam napis EFI
jakcos wiesz to napisz
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Błąd wtrysku, trzeba pod kompa się podłączyć i sprawdzić ocb.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Nie, no proszę cię Jacek czyli co, po wymianie aku trzeba gnac pod kompa? Super maszyna.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Nikt nie napisał, że winny jest akumulator.
Napisane jest tylko, że :
Napisane jest tylko, że :
Jedno z drugim nie musi mieć nic wspólnego.mikser11 pisze:zakupiłem nowy i wyskoczył mi na wyświetlaczu błąd EFI i nie chce zgasnąć
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
W inny sposób niż przez kompa trudno zdiagnozować problem związany z wtryskiem jeżeli nie innych objawów. Nie wiem czy w Ac jest taka możliwość ale Można spróbować wywołać Kody błędów Przez wyświetlacz. Może pokaże coś innego niż wtrysk.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: Arctic Cat 550
- Imię: OLEK
Hej, pojawianie się EFI związane jest z układem paliwowym z wtryskiem lub któryś czujnik. Nie trzeba odrazu podłączać komputera, możesz sam sprawdzić jaką ma awarię. Jeśli masz dalej problem z quadem to napisz.
hejka mam dalej problem z tym EFI jak tu podpiąć kompa jak pomoć artic cat nie posiada kompa tylko jakieś migania diód ale nie wiem do konca jak to jest
zadzwoniłem do poprzedniego własciciela i pogadalem z nim i wyszło na jaw ze artic mial założony alarm i on go wywalił bo mu cały czas wył
moze to ma cos wspólnego z tym EFI
pozdro
zadzwoniłem do poprzedniego własciciela i pogadalem z nim i wyszło na jaw ze artic mial założony alarm i on go wywalił bo mu cały czas wył
moze to ma cos wspólnego z tym EFI
pozdro