SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Dragon011 » ndz 18 paź, 2015

No widze Marcin profesinalna robota :) Ile wyszedł cały koszt przeróbki ? Jest już taka usługa dostępna u Ciebie :P ? Bo jeżeli tak to napewno chętny był bym na takie wzmocnienie ;)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » ndz 18 paź, 2015

Dragon011 pisze:No widze Marcin profesinalna robota :) Ile wyszedł cały koszt przeróbki ? Jest już taka usługa dostępna u Ciebie :P ? Bo jeżeli tak to napewno chętny był bym na takie wzmocnienie ;)
oj chyba jak usłyszysz cene to sie zastanowisz 2 razy czy chcesz wzmacniac tak wahacz blacha kosztowała 20 zł a pospawanie tego mojego wahacza do kupy a dopiero wzmocnienie ta blachą 500 zł oczywiście sam sobie potem jeszcze wyszlifowałem na glanc zeby był taki efekt końcowy ;) mozna powiedzieć że koszt to 600 zł ale na pewno to lepsze rozwiązanie jak kupno nowego za 1200 zł a i tak go szlak po pewnym czasie by strzelił i tak samo bedzie trzeba go spawać .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » ndz 18 paź, 2015

ale dałes tytul :shock: no wiesz :D

tam tam ,miedzy te te hehe

daj znac czy wpadniesz do nas to moze sie zmontuje jakos ekipa
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » ndz 18 paź, 2015

Powoli dozbrajam quada w różnie gadżety i jestem na etapie zakupu klamek. Szukam tych krótkich cnc, ale nie wiem jaki model powinienem zakupić. Są jakieś katalogi itd, ale nie mogę się doszukać klamek do cb500. Czy to będą F-25 i H-250? Czy może F-18 i H-607? Czy jeszcze inne? Wiem, że kilka osób ma te klamki, czy na nich są oznaczenia modelu? Może ktoś sprawdzić i ewentualnie podać?

Marcin ATV SWAP Garage

ropa0 pisze:ale dałes tytul :shock: no wiesz :D

tam tam ,miedzy te te hehe

daj znac czy wpadniesz do nas to moze sie zmontuje jakos ekipa
:D :D :D ważne że zrozumiałeś gdzie wjechać ;) co do przyjazdu do was to może bys cos zorganizował . Może tam do Rafała by podjechać tam podobno jakies hałdy mają i są tam podobno takie cwaniaki na raptorach co by sie chcieli po ścigać z Rafałem sie jeden próbował i go wydymał tyle że Rafał to jeszcze dobrze maszyny nie wyczuł dwa dni miał el lucyfero a typek lata juz dłuzszy czas tym raptorkiem i go rysnął więc pasowało by ich trochę utemperować :D

Marcin ATV SWAP Garage

gateway pisze:Powoli dozbrajam quada w różnie gadżety i jestem na etapie zakupu klamek. Szukam tych krótkich cnc, ale nie wiem jaki model powinienem zakupić. Są jakieś katalogi itd, ale nie mogę się doszukać klamek do cb500. Czy to będą F-25 i H-250? Czy może F-18 i H-607? Czy jeszcze inne? Wiem, że kilka osób ma te klamki, czy na nich są oznaczenia modelu? Może ktoś sprawdzić i ewentualnie podać?
żeby ci klamki pasowały to musisz miec pompe hamulcową i uchwyt klamki sprzegła z jednego moto klamkę sprzęgła masz z cb 500 a pompa z cb sie nie nadaje wiec najlepiej zakupic od cbr 600 f2,f3 pompa jest taka sama tyle ze wydajniejsza i ogarnie dwa zaciski i mając takie zestawienie zamawiasz klamki pisząc w wiadomości do sprzedającego ( zamawiam klamki krótkie kolor np złoty do motocykla honda cb 500 rok 94 ) i wtedy na pewno bedzie pasowało bo od 97 była zmiana i juz by nie pasowało ;) ja tak zamawiam

Awatar użytkownika
gateway

Pompę mi montowałeś chyba od jakiegoś suzuki lub kawasaki i podobno ma być taka jak od hond ;) Więc pewnie jak zamówię do cb500 to będzie dobrze. Tylko, że ja chcę zamówic z aliexpress i muszę mieć pewność, że dobre wybiore ;)

Marcin ATV SWAP Garage

generalnie to te klamki podchodzą również do pomp właśnie od kawy i suzuki musisz porównac ze starą klamka jak odkręcisz czasem coś trzeba delikatnie podpiłować w miejscu gdzie klamka naciska tłoczek pompy w tym miejscu klamka zawsze jest czarna wiec po pod szlifowaniu zawsze psikałem sprayem to miejsce i nic nie było widać

Awatar użytkownika
gateway

Ustaliłem ze klamki do cb500 to F-18 i H-626. Zobaczymy, czy dobrze trafiłem ;)

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » pn 19 paź, 2015

Marcin ATV SWAP Garage pisze:
Dragon011 pisze:No widze Marcin profesinalna robota :) Ile wyszedł cały koszt przeróbki ? Jest już taka usługa dostępna u Ciebie :P ? Bo jeżeli tak to napewno chętny był bym na takie wzmocnienie ;)
oj chyba jak usłyszysz cene to sie zastanowisz 2 razy czy chcesz wzmacniac tak wahacz blacha kosztowała 20 zł a pospawanie tego mojego wahacza do kupy a dopiero wzmocnienie ta blachą 500 zł oczywiście sam sobie potem jeszcze wyszlifowałem na glanc zeby był taki efekt końcowy ;) mozna powiedzieć że koszt to 600 zł ale na pewno to lepsze rozwiązanie jak kupno nowego za 1200 zł a i tak go szlak po pewnym czasie by strzelił i tak samo bedzie trzeba go spawać .

No to widzę że spawacze u was kroją ostro :-P Ja za taka usługę bym wziął dużo mniej a spawam alu już wieeeeeeleeee lat i wolę brać mniej a mieć stałych klientów ;-)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”