SWAP Lucky Star
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
Re: SWAP Lucky Star
A wiec i u mnie nastąpi zmiana wahacza ze stalowego na alu /stalowy mimo wzmocnień poddał się i pękł zaraz za wzmocnieniami/
Kupiłem okazyjnie alu już z przespawanymi już spawami /tak na marginesie to powinni uprawnienia spawlnicze odbierać co niektórym / wyszlifowałem te ,,niby'' poprawione spawy poprawiłem i dałem wzmocnienia.
I teraz pytanie czy jeszcze coś dokładać czy powinno wytrzymać ? Oczywiście jeszcze wspawam tuleje gwintowane po osłonę.
Od dołu 5mm nakładka + po bokach.
Kupiłem okazyjnie alu już z przespawanymi już spawami /tak na marginesie to powinni uprawnienia spawlnicze odbierać co niektórym / wyszlifowałem te ,,niby'' poprawione spawy poprawiłem i dałem wzmocnienia.
I teraz pytanie czy jeszcze coś dokładać czy powinno wytrzymać ? Oczywiście jeszcze wspawam tuleje gwintowane po osłonę.
Od dołu 5mm nakładka + po bokach.
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Ja to zrobiłem w ten sposób wszystkie spawy najpierw zostały poprawione a potem w koło na spawana blacha 5mm Costigan mówiłeś że będzie brzydko na spawana blacha na blache nadal uważasz że nie da sie tego zrobić ładnie
Przed
Po
Przed
Po
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
MX sebek ja bym na twoim miejscu tą blachę na spawał z zakładem żeby spawy sie mijały zobacz gdzie mi pękł dokładnie na tym spawie a teraz mam blachę tą na wierzchu wypuszczoną 2 cm dalej za spaw i dopiero przyspawane i tak z dołu jak i z góry spawy nie idą prostopadle jeden pod drugim tylko sie mijają takie połączenie jest najmocniejsze ja przy tej mocy jaka teraz mam w swoim lakiluku to wole na zimne dmuchać
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
Marcin te stare otwory /fasolki/ zaspawywałes z jakiegoś szczególnego powodu czy zapobiegawczo ?
I czy tylny amor od KTMa będzie dobrym wyborem ? Bo od YFZ jak sie zorientowałem cholernie długi jest.
No nic nałożę jeszcze jedną od spodu na zakładkę zapobiegawczo
I czy tylny amor od KTMa będzie dobrym wyborem ? Bo od YFZ jak sie zorientowałem cholernie długi jest.
No nic nałożę jeszcze jedną od spodu na zakładkę zapobiegawczo
-
fasolki zaspawałem przy okazji by zlikwidować niepotrzebne stare otwory zawsze to estetyczniej będzie wygladało co do amorków to dokładnie tak jak piszesz ten od yfz 450 jest chyba 10 cm dłuższy niz ten luka nie ma szans go tam zmieścić a co do amorka z KTMa nie wiem nie miałem nigdy takiego w rękach nie przymierzałem do luka wiec nic na ten temat nie potrafię powiedzieć
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
No wyglada to bardzo fajnie.... jak ktos nie wie to nawet tego nie zauwazy miejmy nadzieje ze teraz to go juz nic nie ruszy
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
Siema.
Prawie kupiłem LS500 od Znyszu, ale się nie wyrobiłem, zamienił się na dwa kółka. Szkoda, wiec szukam dalej. Jak by ktoś wiedział coś o jakimś zadbanym sprzęcie, znał kogoś kto będzie w niedługim czasie sprzedawał quada proszę na pw. Sami napewno wiecie że ciężko stwierdzić stan maszynki widząc ją na zdjęciach w ogłoszeniu i tym bardziej ciężko uwierzyć w opisy do tych ogłoszeń.
Prawie kupiłem LS500 od Znyszu, ale się nie wyrobiłem, zamienił się na dwa kółka. Szkoda, wiec szukam dalej. Jak by ktoś wiedział coś o jakimś zadbanym sprzęcie, znał kogoś kto będzie w niedługim czasie sprzedawał quada proszę na pw. Sami napewno wiecie że ciężko stwierdzić stan maszynki widząc ją na zdjęciach w ogłoszeniu i tym bardziej ciężko uwierzyć w opisy do tych ogłoszeń.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
-
Ropa znalazłem w tel twój filmik więc zapodaje
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iMrSa6OR98k[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iMrSa6OR98k[/youtube]
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
No rzeczywiście Ropa przełamał lęki [WHITE SMILING FACE]
Marcin a gdzie reszta filmików z łamaniem wahaczy?
-
Ja tego dnia nawet nie włączyłem kamerkiTomek_LS500cb pisze:No rzeczywiście Ropa przełamał lęki [WHITE SMILING FACE]