SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 12 paź, 2015

To ja ci powiem w co możesz zainwestować co poprawi trakcję a zarazem bezpieczeństwo .

- Klocki dobrej firmy nie ten shit za 30 zł ze sprasowanej słomy który hamuje przez 50 m a potem przestaje i zaczyna się z nich dymić

- tylna oś od 450 zdarzyło sie że sie złamała i nie były to odosobnione przypadki
-dystanse na tył
- i najlepiej dobrze powzmacniać tylny wahacz ja jestem idealnym przykładem szlak go szczelił normalnie na dwie części i jest to wada konstrukcyjna tego wahacza w LTz 400 gdzie jest bliźniaczy wahacz te z pękały więc podmianka nic nie da po prostu najlepiej go całego wzmocnić . Chciałem kupić właśnie wahacz od ltz ale to sie mija z celem przy mojej mocy zaraz było by to samo kupiłem dzisiaj blachę alu 5mm i zawiozłem wahacz do mojego machera co mi spawa takie rzeczy jak zrobię to wrzucę foto o ile będzie je widać bo coś mam problem z tymi fotkami ostatnio.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Marcin ATV SWAP Garage

Obrazek

dodałem przez coś innego widać foto??

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 12 paź, 2015

w koncu widac :)

Marcin ATV SWAP Garage

To sie cieszę że widać :D ale widok nie ciekawy co?? :) cofnę sie pare stron na forum i poprawię fotki których nie było widać wcześniej żeby zachować ład i porządek ;)

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » pn 12 paź, 2015

Zdjęcia połamanej ośki widziałem na forum i odrazu przy pomyśle swap była ośka.Dystanse to wiadomo obowiązek wręcz. A z tym wachaczem żeby go wzmocnić super pomysł , jak będziesz zadowolony to też chciałbym taką usługę ;) No i po usprawnieniu wachacza powiedz ile mniej więcej wyszło to Ciebie. Zlazłem do garażu i zacisk ogarnąłem :P Okazało się że pomiędzy tłoczkami jakiś twardy paproch był i dlatego tłoczki nie chciały się cofnąć :P

Niech zgadne taki połamany od jazdy na ośce ;P ?

Awatar użytkownika
costigan
Quad:: Lucky Star sp300

Post autor: costigan » pn 12 paź, 2015

U mnie wahacz też wysiada dałem go dla pewnego inżyniera by rzucił okiem, stwierdził ze spaw będzie ciągle się rwał. Stwierdził że nie ma na to rady, a czym większa ilość spawów tym wahacz słabszy.

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » pn 12 paź, 2015

A gdyby zastosować wzmocnienia z profilu na krawędziach z wszystkich stron ? Powinno to trochę amortyzować cały wachacz.

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 12 paź, 2015

Przy jeździe na ośce nie ma takich przeciążeń. Największe są przy skokach itd. A już masakra jeśli amorek "dobije", wtedy cała energia idzie na wahacz, który pęka w najsłabszym miejscu. I pewnie u Ciebie Marcin też tak było? Jakaś hopka czy inna dziura? One widać pękają od nacisku, a nie przez moc od silnika. Trzeba dać gruby kawałek blachy szczególnie od dołu(tam gdzie jest ta dziura), bo to tam są największe przeciążenia.

Awatar użytkownika
costigan
Quad:: Lucky Star sp300

Post autor: costigan » pn 12 paź, 2015

Chłopie ale jak to będzie wyglądało taki ulep. U dołu jest plastikowa osłona która musi być na swoim miejscu.

Marcin ATV SWAP Garage

dlatego oprócz pospawania go z powrotem do kupy będzie na spawana nakładka z blachy alu 5mm dookoła wahacza w tym najbardziej newralgicznym miejscu ścianka będzie pogrubiona o jakieś 60 % od serii wiec problem powinien ustąpić spawy będą na mijankę jak cegły w murze przy takim wzmocnieniu nie będzie pękać . Wahacz musiał być już nadpęknięty i to zdrowo od spodu pod osłoną plastikową i w terenie na konkretnych muldach ustąpił a jeśli duł nie trzyma to wiadomo że pęknie całkiem .

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”