SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz
Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
Imię: Daniel

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Daniel z Przasnysz » ndz 11 paź, 2015

Odezwę się do Ciebie jutro to pogadamy przez tel. spisałem go z OLX. Mam nadzieję że się dogadamy i zakończę moje niezbyt długie poszukiwania a Ty bedziesz miał miejsce w garażu na coś nowego
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s

Awatar użytkownika
Znyszu
Quad:: Ls 500 Power
Imię: Patryk

Post autor: Znyszu » ndz 11 paź, 2015

No cena jaka jest, na paliwo można zejść, jedynie. No ok, to czekam na telefon, z dojazdem da się dogadać ;)

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » pn 12 paź, 2015

Dziś zaczęłem rozbierać Cebulke na przeszczep i jeszcze większy szacun dla Marcina (nie wiem jak ty to ogarniasz ):p Zajęło mi to prawie 5 godzin a silnik jakim cudem bez śrub nie chciał popuścić nie wiem :p ale wkońcu wylazł :P Oczywiście zobaczyłem patenty :O Kto o zdrowych zmysłach spawa kolektor na stałe do silnika ? bez kątówki się nie obeszło . A teraz 2 pytania do Marcina chyba , że ktoś inny mi odpowie. 1 Kolektor jest dość pordzewiały szukać innego czy Marcin odratuje jakoś :P ? I Drugie jak do jasnego grzyba ściągnąć przedni zacisk z Cebuli ? odkręciłem wszystkie śruby , a zacisk nadal lata sobie po tarczy lewo i prawo , ale nie chce puścić. Aha i jeszcze jedno czy tylnią zębatkę też brać ? bo jeszcze widzę , że napęd nie jest zmęczony, Czy tylko od lucjana pasuje ? O wsumie jeszcze jedno . Czy pompę od przedniego hamulca da się zamienić te z lucjana na te z cebuli ? Bo napewno lepiej zdaje egzamin.

adrianus
Quad:: LS500
Imię: Adi

Post autor: adrianus » pn 12 paź, 2015

pamiętaj!
bez młota to nie robota !:) jak nie chce zejść, to trzeba pomóc:)

napędu z cebuli nie wrzucisz do lucka, inna zebatka z tyłu i do quada potrzebujesz dłuższy łańcuch:)

pompę hamulca z klamką przełożysz

Awatar użytkownika
Dragon011

Znalazłem takie coś na OLX

http://olx.pl/oferta/amortyzatory-suzuki-ltz-kawasaki-kfx-CID5-IDc6JLn.html#ecfd468313

I sie zastanawiam chyba ściema bo niby od ltz a nie gazowe ?

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » pn 12 paź, 2015

LTZ do 2005 roku wychodziły na olejowym zawieszeniu.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 12 paź, 2015

Łańcuch z cb pasuje do quada bo w cb500 jest dłuższy niż w LS-ie.
Masz tam na miejscu Lucky Stara i CB500, więc zobacz jakim sposobem byś umocował tam zębatkę? (pytanie retoryczne).
Jeśli zabierasz się za rozbieranie motoru i nie możesz zdjąć zacisku z tarczy (która pewnie ma już spory próg i dlatego nie chce zejść), to może lepiej nie baw się w mechanikowanie, tylko oddaj wszystko komuś, kto się na tym zna.
Nie bierz się też za unowocześnianie sprawdzonych rozwiązań, bo źle na tym wyjdziesz.
Wcześniej pisałeś o amorkach z CB500 do LS-a... Już po takim pomyśle widać, że lepiej za dużo przy quadzie nie kombinuj, bo źle na tym wyjdziesz. I Ty i quad.
Marcin Ci tego nie napisze, bo jest zbyt poprawny politycznie (musi trzymać poziom), ale bez jaj... Pytania z kosmosu... pomysły też...

Peace ;)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 12 paź, 2015

Łańcuch z cb podejdzie , pompa hamulcowa nie bo cb500 ma tylko jeden zacisk na przednim kole a w quadzie są 2 zaciski pompa jest za mało wydajna jesli już cos to pompa z moto które ma na przednim kole 2 tarcze i 2 zaciski ;) ale jeśli masz w swoim,lucku oryginalną pompę po prawej stronie kiery to nie kombinuj ona spokojnie ogarnia ;) jak chcesz z ciągnąć zacisk Z CB to wsadź śrubokręt miedzy klocek a tarczę i troche wciśnij tłoczki pewnie takie progi na tarczy że nie zlezie inaczej ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Dragon011

Gateway jak byś nie zauważył to amorki od cb to był żart ;p Aż na tyle głupi nie jestem , żeby pakować do lucjana takie coś :P Jeżeli chodzi o moją praktykę mechanikowania to może za wielka nie jest , ale już kilka sprzętów naprawiłem , a o ten zacisk się pytałem bo już odginałem śrubokrętem i jeden już pogiełem , więc myślałem , że może brembo jakieś patenty zakłada czy coś. Z pompą myślałem , że od cb lepsza ale jak Marcin napisał , że w lucku ogarnia to ok. No fakt mam dużo pytań , ale to tylko żeby jak najfajniej zrobić lucyfera nie tylko wyglądowo , ale właśnie poprawienie bezpieczeństwa jazdy czy komfortu , zawsze jest coś co da się poprawić.A po to jest chyba ten temat na forum , żeby nasze lucyferki były jak najlepsze.

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 12 paź, 2015

Wiesz Szymon, w tym temacie było już tyle powiedziane, że chyba nie ma pytania, na które nie ma odpowiedzi. Lubię czytać ten topic, ale jak widzę te pytania, które były bardzo szeroko omawiane, to cała radość czytania gdzieś znika. Czasem wystarczy poszukać.
A z tym zaciskiem, to tam są dwa tłoczki. Może tylko jeden wcisnąłeś?

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”