Quad do 4000-5000 zł na początek

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Adanyk
Imię: Adrian

Quad do 4000-5000 zł na początek

Post autor: Adanyk » śr 07 paź, 2015

Witam, zamierzam kupić sobie quada do 4000-5000 zł, nigdy z quadami styczności nie miałem. Znalazłem sobie coś takiego: http://olx.pl/oferta/new-hummer-200cc-1 ... ec7cd32a5c czy to będzie się nadawać? Zamierzam jeździć nim po lesie oraz po polnych drogach. Wzrost 170 cm.

Awatar użytkownika
darekp
Quad:: cf moto 500L
Imię: Darek

Re: Quad do 4000-5000 zł na początek

Post autor: darekp » śr 07 paź, 2015

ja go widziałem na żywo. Więcej plastiku niż metalu, sam sprzedawca przyznał, że większa kałuża i może być problem. Kałuża a nie woda. Aha na niego producent (chińczyk) udziela gwarancji rocznej. Aby ją mieć musisz w ciągu roku zrobić 8 serwisów po 180 zł :D Paranoja. Budżet na quada niestety nie za duży. Kiedyś za 6 tys w okolicach była fajna honda trx250. Fakt trochę zjeżdżona ale lepsza niż to.

A chcesz coś sportowego czy wyglądającego jak przeprawowy? Bo 4x4 na pewno nie dostaniesz. Ja bym w tej kwocie kupił bashana czy luckystara. Części dostępne i nie drogie. Też musisz patrzeć trochę pod względem serwisu bo zawsze może coś być do zrobienia. Do jakiś egzotyków może być niekiedy cięzko i trzeba kombinować od innych quadów.

Adanyk
Imię: Adrian

Post autor: Adanyk » sob 10 paź, 2015

darekp pisze:ja go widziałem na żywo. Więcej plastiku niż metalu, sam sprzedawca przyznał, że większa kałuża i może być problem. Kałuża a nie woda. Aha na niego producent (chińczyk) udziela gwarancji rocznej. Aby ją mieć musisz w ciągu roku zrobić 8 serwisów po 180 zł :D Paranoja. Budżet na quada niestety nie za duży. Kiedyś za 6 tys w okolicach była fajna honda trx250. Fakt trochę zjeżdżona ale lepsza niż to.

A chcesz coś sportowego czy wyglądającego jak przeprawowy? Bo 4x4 na pewno nie dostaniesz. Ja bym w tej kwocie kupił bashana czy luckystara. Części dostępne i nie drogie. Też musisz patrzeć trochę pod względem serwisu bo zawsze może coś być do zrobienia. Do jakiś egzotyków może być niekiedy cięzko i trzeba kombinować od innych quadów.
Jak zamierzam pojeździć nim po lasach, to chyba przeprawowy raczej? Mógłbyś podać mi jakieś konkretne modele? Bo kompletnie nie znam się na quadach :/ Ale w ofercie tego quada jest napisane "Producent: Bashan" ^^

Awatar użytkownika
darekp
Quad:: cf moto 500L
Imię: Darek

Post autor: darekp » ndz 11 paź, 2015

niestety w tej ceni nie będziesz miał 4x4 i wału kardana by pojeździć beztrosko (błoto, spore wzniesienia, trochę wody). Tzn pojeździsz ale jak będzie coś cięższego to quad nie da rady.

tu masz zwykłą płytką wodę. quad nie przejechał. Jakby miał 4x4 to by dał radę.
https://www.youtube.com/watch?v=PwGiu-yOO7o

Papier wszystko przyjmie, można nawet na quadzie napisać yamaha. To tylko napis. Może wstaw link jakie cie jazdy interesują.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”