Pogaduchy o CF Off-Top
- rogo11
- Quad:: CF MOTO 500
- Imię: Robert
Re: zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad
Właśnie jestem po pierwszym przeglądzie serwisowym.
Chłopaki starali się, choć przyznam szczerze że moja obecność przy serwisie i wymianach oleju i filtra dobrze zrobiła wszystkim.
Przygladalem się bacznie wszystkim czynnościom , a to raz nie dokręcili śrubki, a to znów nie dawali rady założyć osłony. Młode chłopaki, chyba na doszkalaniu, ale nie złościłem się.
Ale z odblokowaniem nie dało rady. Powiedzieli mi że tego nie zrobia , bo quad musi się dotrzeć, a poza tym stracę gwarancję, wiec nie nalegałem.
Gwarancję mam tylko na 1 rok, ponieważ gada wziąłem na firmę. Takie przepisy.
Za przegląd dałem 380 zł. myślę ze ok.
Ustawili mi zbieżność w ten sam sposób co na sznurek, tylko z takim prętem. Przednie koła były tak rozjechane że szok. Po ustawieniu od razu inna jazda, nie ściąga i kierownica prosto. Nawet przy ostrzejszej jeździe nie kołysze jak poprzednio.
Tak jak wspomnieliście, jeżdżę teraz trochę agresywniej, ale nie przeciągam.
Chłopaki starali się, choć przyznam szczerze że moja obecność przy serwisie i wymianach oleju i filtra dobrze zrobiła wszystkim.
Przygladalem się bacznie wszystkim czynnościom , a to raz nie dokręcili śrubki, a to znów nie dawali rady założyć osłony. Młode chłopaki, chyba na doszkalaniu, ale nie złościłem się.
Ale z odblokowaniem nie dało rady. Powiedzieli mi że tego nie zrobia , bo quad musi się dotrzeć, a poza tym stracę gwarancję, wiec nie nalegałem.
Gwarancję mam tylko na 1 rok, ponieważ gada wziąłem na firmę. Takie przepisy.
Za przegląd dałem 380 zł. myślę ze ok.
Ustawili mi zbieżność w ten sam sposób co na sznurek, tylko z takim prętem. Przednie koła były tak rozjechane że szok. Po ustawieniu od razu inna jazda, nie ściąga i kierownica prosto. Nawet przy ostrzejszej jeździe nie kołysze jak poprzednio.
Tak jak wspomnieliście, jeżdżę teraz trochę agresywniej, ale nie przeciągam.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Renegade 800 prawdopodobnie
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Jak ja lubie ta bajkę o docieraniu kiedy Ci powiedzieli ze mozesz odblokować ?
Ozo Drapers Squad
- rogo11
Wiesz co, powiedzieli mi że ewentualnie mogą mi go odblokować po przejechaniu 900 km.
Mowie sobie - niepoważni. Przecież nie będę się męczył tyle kilometrów bez mocy.
I właśnie nie wiem teraz co robić. Bo jak zauważą przy następnym przeglądzie że było coś robione, to stracie gwarancję.
I co robić ?
Mowie sobie - niepoważni. Przecież nie będę się męczył tyle kilometrów bez mocy.
I właśnie nie wiem teraz co robić. Bo jak zauważą przy następnym przeglądzie że było coś robione, to stracie gwarancję.
I co robić ?
Zmienić serwis.rogo11 pisze: I co robić ?
Albo dorobić sobie "dekielek" do gaźnika, wymienić dbając o śruby a obecny z bolcem zakładać tylko na serwis.
Nawet jak coś zauważą po śrubach zawsze można powiedzieć że gaźnik był demontowany i czyszczony bo nie chciał chodzić. A z tym nie musisz do serwisu zaraz latać i kasę nabijać im.
V2.....sound of madness
- rogo11
A powiedz mi Robercie, mój imienniku, gdzie mogę taki dekielek nabyć. Bo nie ukrywam że fajnie byłoby mieć trochę więcej mocy na te wypady w las.
Wątpię abyś takową oryginalną dostał ale spokojnie mozna dorobić samemu lub zlecić jakiemuś ślusarzowi.
Tu masz na filmie wszystko - już go tu kilka razy widziałem, tez wklejałem gdzieś.
https://www.youtube.com/watch?v=yijgIqTNThQ
Tu masz na filmie wszystko - już go tu kilka razy widziałem, tez wklejałem gdzieś.
https://www.youtube.com/watch?v=yijgIqTNThQ
V2.....sound of madness
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Kingquad
- rogo11
Filmik niestety nie działa. Jakaś blokada czy cos?
Działa. Zaznaczasz ten adres, prawy przycisk i otwórz odnośnik i mi się otwiera....rogo11 pisze:Filmik niestety nie działa. Jakaś blokada czy cos?
Patrząc po prawej stronie gaźnika (w kierunku jazdy) z boku masz na nim dekielek taki trójkątny na 3 śrubki. Pod nim jest "roler/kółko" na sprężynie na którym jest zaczepiona linka gazu a na osi rolera jest przepustnica w gaźniku. Na tym dekielku od środka jest taki bolec przytwierdzony, który pozwala odkręcać się temu rolerowi tylko do pewnego momentu. Nie idzie go - bolca zdemontować bez śladu i zamontować potem. Trzeba to wymienić - dekielek na inny bez bolca.
Zdejmij prawa osłonę pod zbiornikiem, odkręć ten dekielek i wszystko zobaczysz. kawałek blachy 1-2 mm , bosz, wiertarka i sobie dorobisz....A jak nie to daj to komuś na wzór i jakiś ślusarz Ci dorobi toto.
V2.....sound of madness