SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Marcin ty mnie nie rob tu jakims hersztem bandy ze Śląska
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VOMx9lI8rJQ[/youtube]
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- kaman cb500
- Quad:: LS CB500
Panowie pytanie do tych którzy wymieniali ośkę na mocniejszą, czy pokrywają wam się tak samo frezy i gwinty? Jestem w trakcie wymiany, założyłem pierścień który był w zestawie jako dystans mocowania tarczy i łożyska. Z lewej strony od mocowania zębatki są dwie nakrętki, i tu mały problem gdyż mocowanie nasuwa się głębiej i wystaje nieco frez przy czym nie idzie dokręcić nakrętki bo gwint się kończy a frez zaczyna, można dac jakąś podkładkę lub podszlifować frezy ale chyba nie powinno tak być...
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
NIe przypominam sobie by coś nie pasowało czy było cos nie tak jak wymieniałem ośki mam jedną nówkę na warsztacie mogę ci cyknąć foto to sobie porównasz czy wszystko jest identycznie.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
No nie wiem u mnie wsio poszło jak powinno, wyjąłem starą /połówkę / i nowa weszła bez problemu ja siedziała stara.
Jedno co stara miała ogranicznik na łożysko na stałe a w nowej był pierscień i tulejka nasuwana.
Jedno co stara miała ogranicznik na łożysko na stałe a w nowej był pierscień i tulejka nasuwana.
- kaman cb500
Umnie niby pasuje wszystko tylko to że mocowanie zębatki dochodzi o jakieś 2mm za głęboko i nakrętki nie idzie dokręcić, porównywałem ze starą ośką i ten włąśnie frez kończy się o te 2mm wcześniej i troszkę inny jest rozkład gwint przerwa gwint.
-
Jeśli oś jest centralnie /na środku/ to daj jakiś dystans /podładkę/ i nie ma co se du...y zawracać
- kaman cb500
Też tak myślę mxsebek, chciałem wiedzieć jak to wygląda u was po przekładce. Dzięki
-
Teraz ja zapytam czy wahacz od LTZ-ty /aluminiowy/ podchodzi do lucka ?
No i stało się Cała cebulka na swap jest już na stanie ;D Mało tego jest na chodzie , jeździ , trochę obdrapana ale kto by narzekał jak to wszystko poniżej 2tys
Jak będzie ktoś chętny to Wszystkie części od CB poza tymi co idą na swap są na sprzedaż
Aha i jedno takie pytanie ;p Może ktoś orientuje się w tym temacie.
Chłopak kupił motocykl "od niemca" i złożył wniosek o rejestracje do Urzędu Skarbowego , jednak trochę więcej gotówki mu przybyło i kupił 5 letnie ducati monster Piękny , widziałem No i po kilku miesiącach sprzedał mi na umowę kupna sprzedaży. Czy teraz ja muszę iść do Urzędu opłacić Pcc tak jak to ze zwykłym pojazdem z Polski ? Czy Potem znowu mogę ramę normalnie sprzedać z dokumentami , a może tylko on ma prawo go zarejestrować i rama jest bezużyteczna , a umowa między nim a mną jest tylko do tego , że mu tego motocykla nie ukradłem .
Jak będzie ktoś chętny to Wszystkie części od CB poza tymi co idą na swap są na sprzedaż
Aha i jedno takie pytanie ;p Może ktoś orientuje się w tym temacie.
Chłopak kupił motocykl "od niemca" i złożył wniosek o rejestracje do Urzędu Skarbowego , jednak trochę więcej gotówki mu przybyło i kupił 5 letnie ducati monster Piękny , widziałem No i po kilku miesiącach sprzedał mi na umowę kupna sprzedaży. Czy teraz ja muszę iść do Urzędu opłacić Pcc tak jak to ze zwykłym pojazdem z Polski ? Czy Potem znowu mogę ramę normalnie sprzedać z dokumentami , a może tylko on ma prawo go zarejestrować i rama jest bezużyteczna , a umowa między nim a mną jest tylko do tego , że mu tego motocykla nie ukradłem .