grizzly 700
grizzly 700
Witam mam kilka pytań do doświadczonych forumowiczów mianowicie , mam możliwość kupienia grizzly 700 którym bawiłem się przez ostatni miesiąc .Pod czas użytkowania zauważyłem że przy zimnym silniku coś stuka w okolicach silnika co ustępuje po jakiś 2-3 minutach . Po drugie podczas jazdy po twardym drga kierownica przy prędkości ok 70 km/h .Po trzecie czasami dość ciężko chodzi skrzynia biegów (nigdy się nie zacięła ale potrafi ciężko chodzić takie odniosłem wrażenie ) . Po czwarte podczas jazdy jest dość głośno . Miałem rok temu raptora 350 był cichszy zdecydowanie .I chyba ostatnie pytanie co powinienem sprawdzić przed zakupem quada (700 fi 1300km przebieg 140 motogodzin ). Szukam także znajomych 4x4 w okolicach Koszalina ponieważ samemu trochę nudno . Z góry dziękuje za wyczerpujące wypowiedzi Pozdrawiam Sebastian .
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Re: grizzly 700
Co stuka, to nie wiem, może tak ma byc jeśli ten przebieg jest orginalny.
Drganie kierownicy to czesto problem opon lub felg. Pewnie cos krzywe.
Co znaczy ciężko chodzi skrzynia, może troche żle ustawiona gałka biegów, a może poprostu masz tylko takie wrażenie.
Jest dość głośno, albo masz takie wrazenie, albo nieoryginalny tłumik lub kombinowany, org ma cienką rurkę wydechową, albo gdzieś nieszczelność.
Co sprawdzić, wygląda na to ,że sie orjętujesz tu i tam , więc spoko, coś troche za mało km w stosunku do motogodzin.
Drganie kierownicy to czesto problem opon lub felg. Pewnie cos krzywe.
Co znaczy ciężko chodzi skrzynia, może troche żle ustawiona gałka biegów, a może poprostu masz tylko takie wrażenie.
Jest dość głośno, albo masz takie wrazenie, albo nieoryginalny tłumik lub kombinowany, org ma cienką rurkę wydechową, albo gdzieś nieszczelność.
Co sprawdzić, wygląda na to ,że sie orjętujesz tu i tam , więc spoko, coś troche za mało km w stosunku do motogodzin.
To jest maszyna od znajomego ale on kupił ja 2 lata temu od pierwszego właściciela mój znajomy nie jeździł za często !Jest to dość droga maszyna więc mam obawy żeby zaraz coś się nie sypło . http://zmniejszacz.pl/zdjecie/318/3424824_20150831_182927.png tłumik co prawda ma lekką nieszczelność a z tymi biegami to faktem jest że moge być lekko przewrażliwiony .
-
Zdjęcie jak zdjęcie
Wiem wiem chyba jutro zawiozę go do jakiegoś mechanika może coś podpowie z tym stukaniem , niektórzy na forum twierdzą ze to normalne .
-
a rocznik i kasa?
2008 r kasa 20 tys co sądzisz warto brać ?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
7 lat i 1300 km ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
no i 140 motogodzin
prawie 3 lata u mojego kumpla leżał w garażu a może 5 razy jeździł . i z tego co mi wiadomo kupił tez od gościa to słabo użytkował .