Pogaduchy o CF Off-Top
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Tak samo w rinconie ,ale zawsze można sobie zrobić trzecią kreskę na zimnym i po sprawie
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Dokładnie ja tak mam u siebie .
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
no i kolejna CFka w teamie wychodzi na rynek...czyli sprzedajemy 500 long Więcej informacji jutro jak skończymy ogłoszenie - jedno pewne quad sprawny, z pewnych rąk, wszystko naprawione - ostatnio wymienione krzyżaki, mocno doposażony np. osłony aluminiowe, pług, leda do cofania, leda na przód, wyciągarka z przodu i z tyłu (standard w ZaZu )
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- rogo11
- Quad:: CF MOTO 500
- Imię: Robert
Re: zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad
Witam Panów serdecznie.
No muszę się przyznać, że jestem po pierwszych testach mojego bydlaka. Jestem naprawdę mile zaskoczony. Tak jak w serwisie mówili, na razie oszczędzam jak mogę, jeżdżę powoli, nie szarpie, nie zrywam, niech się dociera.
Dziś przetestowałem go na pagórkach i dolinach. Nie było tego dużo, ale w pewnym momencie zdryfiłem, bo było dość wysoko. Próbowałem podjechać, no niestety, zjechałem powoli tyłem, żeby się nie położyć i było ok.
Ogólnie jestem zadowolony, zobaczymy jak będzie dalej.
Teraz szykuję się do pierwszego serwisu i wymiany olejów i tych innych rzeczy, bo już prawie stówka najechana.
Biegi zaczęły wchodzić nawet nieźle, zawieszenie tylko trochę buja, ale zwrócę uwagę na to na serwisie. Poza tym silnik ok, tylko brakuje trochę tej mocy.
A powiedzcie panowie, czy ustawia się jakoś zbieżność, bo generalnie idzie prosto, ale kierownicę mam lekko skręconą w lewo. A to mnie wkurza.
Jak będę po pierwszym serwisie ( będzie w DZW motors w Bełchatowie ) to dam znać, jak się udało i tak dalej.
Narka.
No muszę się przyznać, że jestem po pierwszych testach mojego bydlaka. Jestem naprawdę mile zaskoczony. Tak jak w serwisie mówili, na razie oszczędzam jak mogę, jeżdżę powoli, nie szarpie, nie zrywam, niech się dociera.
Dziś przetestowałem go na pagórkach i dolinach. Nie było tego dużo, ale w pewnym momencie zdryfiłem, bo było dość wysoko. Próbowałem podjechać, no niestety, zjechałem powoli tyłem, żeby się nie położyć i było ok.
Ogólnie jestem zadowolony, zobaczymy jak będzie dalej.
Teraz szykuję się do pierwszego serwisu i wymiany olejów i tych innych rzeczy, bo już prawie stówka najechana.
Biegi zaczęły wchodzić nawet nieźle, zawieszenie tylko trochę buja, ale zwrócę uwagę na to na serwisie. Poza tym silnik ok, tylko brakuje trochę tej mocy.
A powiedzcie panowie, czy ustawia się jakoś zbieżność, bo generalnie idzie prosto, ale kierownicę mam lekko skręconą w lewo. A to mnie wkurza.
Jak będę po pierwszym serwisie ( będzie w DZW motors w Bełchatowie ) to dam znać, jak się udało i tak dalej.
Narka.
Hej.
Zbieżność można sobie ustawić samemu metodą "na sznurek".
To nie żart, na forum tym lub drugim jest to opisane.
Ale w Twoim przypadku zleć to na przeglądzie serwisowi niech ustawia aby kiera prosto szła i zbieżność była prawidłowa.
A co do miękkości zawieszenia - możesz podkręcić sprężyny amortyzatorów.
Klucz oryginalny w komplecie jest do bani ale żabką sobie poradzisz. Przy tylnym lewym może być konieczność zrzucenia koła bo tam nie ma miejsca przy sensownej żabce.
Miękko ustawione zwieszenia szybko dobija przodem na niedużych hopkach. Tak że w terenie trzeba je lekko IMO podkręcić.
Ale najlepiej poproś na serwisie aby Ci podciągnęli np o 1 skok każda sprężynę i zobaczysz jak będzie.
CF-ka jest dość dzielną w terenie maszynką tylko musi być odblokowana a ile da radę - zależy od kierownika w dużej mierze.
Zbieżność można sobie ustawić samemu metodą "na sznurek".
To nie żart, na forum tym lub drugim jest to opisane.
Ale w Twoim przypadku zleć to na przeglądzie serwisowi niech ustawia aby kiera prosto szła i zbieżność była prawidłowa.
A co do miękkości zawieszenia - możesz podkręcić sprężyny amortyzatorów.
Klucz oryginalny w komplecie jest do bani ale żabką sobie poradzisz. Przy tylnym lewym może być konieczność zrzucenia koła bo tam nie ma miejsca przy sensownej żabce.
Miękko ustawione zwieszenia szybko dobija przodem na niedużych hopkach. Tak że w terenie trzeba je lekko IMO podkręcić.
Ale najlepiej poproś na serwisie aby Ci podciągnęli np o 1 skok każda sprężynę i zobaczysz jak będzie.
CF-ka jest dość dzielną w terenie maszynką tylko musi być odblokowana a ile da radę - zależy od kierownika w dużej mierze.
V2.....sound of madness
Z tym oszczędzaniem na samym początku to ja bym był ostrożny często sie zdarza ze silnik zamulony mocno odstaje od tego docieranego prawidłowo
Ozo Drapers Squad
Dobrze prawisz.Ikar pisze:Z tym oszczędzaniem na samym początku to ja bym był ostrożny często sie zdarza ze silnik zamulony mocno odstaje od tego docieranego prawidłowo
Ikar tak z innej beczki.
Czy Ty pisałeś gdzieś o odpowietrzaniu tylnego hamulca w 500tce? Że troche zabawy z tym było?
Czy to nie Ty?
V2.....sound of madness
Tak pisałem ogólnie lekko nie jest potrzebny jest sprzęt i pewne umiejętności wiec lepiej temat sobie odpuścić jesli nie potrzeba. Jak będziesz chciał spróbować napisz na pe podam Ci numer i wszystko wyjaśnię
Ozo Drapers Squad
- rogo11
- Quad:: CF MOTO 500
- Imię: Robert
W takim razie jak mam ocierać silnik, żeby było wszystko ok?
Oczywiście nie jeżdżę 20 km/h, bo szybko by mi się to znudziło. Na prostej jadę gdzieś ok. 50km/h a w terenie staram się go za bardzo nie przegrzać. NIe wiem czy robię dobrze?
Oczywiście nie jeżdżę 20 km/h, bo szybko by mi się to znudziło. Na prostej jadę gdzieś ok. 50km/h a w terenie staram się go za bardzo nie przegrzać. NIe wiem czy robię dobrze?
Jeździj w szerokim zakresie obrotów, nie jedź dłuższy zas na jednych obrotach. Troche szybciej, wolniej, czasami gwałtowne przyszpieszenie do maxa mu nie zaszkodzi. Sionik musi popracować w na każdych obrotach, musi dostać przyśpieszenia i różnych prędkości aby sie ułożył on jak i pasek.
Najważniejsze nie przegrzej go - nie zagotuj. Jeździj normalnie i szybciej i wolniej w terenie. Pilnuj temperatury wody i oleju a będzie dobrze. Ale to że ci wentylator sie załączy tk nie powód aby sie zatrzymaywać. On od tego jest żeby dmuchać. Jedziesz dalej spokojnie aż wychłodzi. Chodzi to aby nie przegrzać a nie zagrzać. Temperature swoją silnik musi mieć. Na blokadzie mocy niczym sie nie przejmuj bo on ma ograniczone obroty. Jak ją zdejmiesz teraz na 100 km to od razu nie szalej dłuższych kawałków na odwiniętym do maxa cynglu.
Jeździj normalnie. Bez hardkoru ani w terenie ani na drodze. Daj mu czasami po galotach chwilkę. Nie zaszkodzi mu to.
Ikar właśnie ostatnio dłubaliśmy w tym. Skrobnę później wnioski
Najważniejsze nie przegrzej go - nie zagotuj. Jeździj normalnie i szybciej i wolniej w terenie. Pilnuj temperatury wody i oleju a będzie dobrze. Ale to że ci wentylator sie załączy tk nie powód aby sie zatrzymaywać. On od tego jest żeby dmuchać. Jedziesz dalej spokojnie aż wychłodzi. Chodzi to aby nie przegrzać a nie zagrzać. Temperature swoją silnik musi mieć. Na blokadzie mocy niczym sie nie przejmuj bo on ma ograniczone obroty. Jak ją zdejmiesz teraz na 100 km to od razu nie szalej dłuższych kawałków na odwiniętym do maxa cynglu.
Jeździj normalnie. Bez hardkoru ani w terenie ani na drodze. Daj mu czasami po galotach chwilkę. Nie zaszkodzi mu to.
Ikar właśnie ostatnio dłubaliśmy w tym. Skrobnę później wnioski
V2.....sound of madness