SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: gateway » czw 01 paź, 2015

To zaje*****, że ma Map-a bo olej z filtra powietrza podobno źle wpływa na MAF-a (przepływkę). Jak z kolejką u Ciebie? Na wczesną wiosnę chciałbym wstawić kolejnego LS-a na przekładkę. Już rozmawiałem ze znajomym (konkretny gość) i on chętnie kupi mojego na wiosnę jako "gotowca cb500" a ja bym miał budżet na 650 :) Oczywiście nowa baza w postaci 250-300 i nowe serducho :D

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 01 paź, 2015

do nowego roku jestem zawalony robotą w tym czasie na pewno zrobie jeszcze jednego z silnikiem er6 dla znajomego bo i quad i silnik jest juz u mnie i czeka na swoja kolej zobaczymy jak mi pójdzie tez bedę mógł to dokładnie policzyć i wycenić ale wolał b ym bys sobie silnik i wszystkie potrzebne organy z moto załatwił sam oprócz tego trzeba bedzie dokupic jeszcze pare innych klamotów i to właśnie chce policzyc i wycenić wraz ze swoja robocizną . Do wiosny jeszcze troche czasu więc na spokojnie możesz sie rozglądać za serduchem :)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » czw 01 paź, 2015

Z silnikiem nie powinienem mieć problemu, bo ostatnio załapałem fajny kontakt. Ale cała akcja na wiosnę lub w zimie musiałaby się ogarnąć, aby przed sezonem już gadzina była gotowa do akcji. Ile czasu przewidujesz na swap tej jednostki?

Awatar użytkownika
Gruszkin8804
Quad:: Lucyfer
Imię: Łukasz

Post autor: Gruszkin8804 » czw 01 paź, 2015

trochę mam zapier****.... w robocie ale i tak muszę Ci jeszcze moja gadzinę w wolnej chwili podrzucić....

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 01 paź, 2015

czas przeróbki 2 tygodnie

A ty Łukasz jak będziesz już przywieść maszyne to daj znać kiedy

Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Post autor: eser » pt 02 paź, 2015

Marcin, k...a, mnie trzeba by chyba przywiązać do quada. Prawdę mówiąc 150 km/h na dwóch kołach to nic szczególnego :P , ale na czterech to dopiero sztuka! :lol:
Respekt.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 02 paź, 2015

Romek nie jest tak strasznie max ile nim jechałem to równiutkie 160km/h wiecej na tych oponach i takim cisnieniu w oponach nie pójdzie wiatr jak mi nie sprzyja to max ok 155km/h ale na szosówkach 160 to bez problemu wiadom to jest quad ma duże opory powietrza ale przyspieszenie powala i to jest piękne :D . Dzisiaj miałem pierwszą kontrole policyjna drogówka mnie zatrzymała na wylocie z Częstochowy dmuchanko na dzień dobry obejrzeli do o koła quada sprawdzili dokumenty po czym oddali podziękowali i życzyli szerokiej drogi :)
dziś miałem też pierwszą awarię ale drobną pękł mi przewód paliwowy od pompy paliwa do regulatora ciśnienia listwy wtryskowej na szczęście u szwagra na wjeździe a on ma warsztat samochodowy więc miał taki przewód paliwowy 5 min i zrobione :D
Wypaliłem już 2 zbiorniki paliwa :D troche pali :P przy takim max dop ier dalaniu na zbiorniku 100km może 110km ;) nie ma tragedii przy normalnej jeździe pewnie ze 150km sie zrobi .

Podjechałem też do kolegi który ma skład budowlany i ma wage najazdową z dokładnością do 1 kg i lucjan mój z tym silnikiem zatankowany pod korek waży dokładnie 235kg

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » pt 02 paź, 2015

Wszystko wygląda bardzo obiecująco ;-) Pewnie robiłeś rozeznanie jak tam te silniki ogólnie się sprawują bo CB to jak ogólnie wiadomo mimo wieku motor nie do zaje....ania.

Bardzo mnie ciekawi konfrontacja z innymi markowymi quadami :-)

Napisz Marcin jeśli to nie tajemnica od czego zaadoptowałeś kierownice ? bo przy jeździe na stojaka przydałaby się wyżej a już podniosłem na uchwytach na tulejkach.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 02 paź, 2015

No oczywiście że robiłem rozeznanie silnik powstał bodaj że w 2005r do tej pory tylko coś tam we wtrysku udoskonalono ale moc i osiągi takie same znam kilku mechaników motocyklowych i przeprowadziłem wywiad środowiskowy na temat tego silnika wszyscy zgodnie mówia że bardzo udana jednostka i ładnie sie kreci na obroty zarżniętych jeszcze nie widzieli wiec jest dobrze :)

co do kierownicy to ona jest tej samej wysokości co stara tylko jest podwyższona na dystansach 3cm a ja wymieniłem ja tylko po to bo stara mi sie gieła od jazdy na ośce pod moim ciezarem jak gwałtownie opuszczałem .

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » sob 03 paź, 2015

Słuchajcie mam problem, wyciągnąłem tylną oś i nie potrafię wyjąć łożysk z wachacza. Macie jakieś sposoby?
Mam jakieś zgrzyty i podskakuje mi łańcuch, myślałem że mogą to być łożyska ale na pierwszy rzut oka wyglądają ok, mimo wszystko i tak je wymienię jeżeli uda mi się je wyjąć.
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co może jeszcze powodować takie zachowanie? Zębatki mam nowe, łańcuch też. Jest trochę luz na przedniej zębatce.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rs1TA2YOAjs[/youtube]

Druga sprawa, cykają wam też tak silniki z cebuli? Z początku nie miałem tego odgłosu, po jakimś czasie zaczął cykać na rozgrzanym, a teraz cały czas.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KtFx2nb7trU[/youtube]

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”