EGL 250 Farmer - problemy z odpalaniem- Elektronika

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
yawabusa
Quad:: EGL Lyda 250 Farmer

EGL 250 Farmer - problemy z odpalaniem- Elektronika

Post autor: yawabusa » śr 30 wrz, 2015

Witam wszystkich użytkowników Quadów.
Mój problem z odpaleniem Quada EGL 250 Farmer jest następujący:
Gdy włączam zapłon, wyświetlają się cyfry na liczniku, gdy chce odpalić Starterem i naciskam hamulec ręczny (bo bez niego nie zapali), to w tym czasie "resetuje" mi wskaźniki na zegarach i nie kręci rozrusznikiem.
Tak jakby zanikała informacja o biegu(?)
Jak lekko ruszę quadem, przepcham kilka cm, to czasami załapie i odpali wtedy bez problemu.
Podejrzewam, że to może coś ze wskaźnikiem biegów lub coś przy klamce od hamulca ręcznego.
Jak wyeliminować mój problem?

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: EGL 250 Farmer - problemy z odpalaniem- Elektronika

Post autor: DKfan » śr 30 wrz, 2015

Być może problem na lini czujnika od hamulca. Nie wiem czy jest przy pompie czy przy klamce. Ale z Twojego opisu wygląda tak jakby quad "nie widział" że masz naciśnięty hamulec. Możesz ominąć problem i na stałe zewrzeć miejsce gdzie dochodzi sygnał o naciśnietym hamulcu
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

yawabusa
Quad:: EGL Lyda 250 Farmer

Re: EGL 250 Farmer - problemy z odpalaniem- Elektronika

Post autor: yawabusa » czw 01 paź, 2015

Spróbuje to ominąć. Może będzie czas w weekend na to spojrzeć :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”