Kupię Outlandera 650 lub 800
-
Re: Kupię Outlandera 650 lub 800
Słyszałem od pewnego "specjalisty", że np taki grizzly jest nieporównywalnie bardziej niezawodny.
Jak to jest z awaryjnością can-amów? Gdzieś na tym forum doczytałem, że silnik rotaxa jest dobry, ale do 10 tys. km
Czy 237mth przy 4133km to odpowiednia proporcja(rocznik 2013) ? to 17,4 km/mth, jak to wygląda u was?
Jak to jest z awaryjnością can-amów? Gdzieś na tym forum doczytałem, że silnik rotaxa jest dobry, ale do 10 tys. km
Czy 237mth przy 4133km to odpowiednia proporcja(rocznik 2013) ? to 17,4 km/mth, jak to wygląda u was?
Ostatnio zmieniony czw 24 wrz, 2015 przez szymoneski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awaryjność to TOTOLOTEK.
Można trafić nowego i wiecznie go naprawiać albo używkę, która będzie dłuuugo chodziła.
Są CF-ki, których właściciele nie oddaliby za żadne skarby, bo są niezawodne
Dla mnie średnia licznika jest jak najbardziej OK.
Można trafić nowego i wiecznie go naprawiać albo używkę, która będzie dłuuugo chodziła.
Są CF-ki, których właściciele nie oddaliby za żadne skarby, bo są niezawodne
Dla mnie średnia licznika jest jak najbardziej OK.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
W mojej maszynce jest 289 mtg i 5700 km. Rocznik 2014 , turystyka była na Ukrainie i 2 wyjazdy z Olsztynem, poza tym jazda w koło komina i raczej nie błoto.
Z awaryjnoscia to jest tak, jak napisał Cezary.
Z awaryjnoscia to jest tak, jak napisał Cezary.
Spójrz na licznik Roberta - jakby nie jeździł po Ukrainie tylko z olsztyniakami, to ta średnia byłaby jeszcze większa. ![Smile :-)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
Ja mam średnią 14km/h bo jeździliśmy po Rumuni, a koło domu 10 km robię w ok. 3 godz. i niekoniecznie jako amfibia.
Weź pod uwagę wskazówki DKfan-a i jedź oglądać.
![Smile :-)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
Ja mam średnią 14km/h bo jeździliśmy po Rumuni, a koło domu 10 km robię w ok. 3 godz. i niekoniecznie jako amfibia.
Weź pod uwagę wskazówki DKfan-a i jedź oglądać.
-
Ok oglądałem, czy wyraźnie wyczuwalny luz(jak dla kompletnego amatora) przy DPS jest normą?
Przejechałem się nim, mam wrażenie, że przy skręconych kołach w prawo, przy ruszaniu słychać metaliczne uderzenie, ale tylko przy starcie, czy to jest ok?
Nie działają światła stopu, jaki jest orientacyjny koszt naprawy? to prawdopodobnie czujnik.
miejcie wyrozumiałość![Smile :)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
Przejechałem się nim, mam wrażenie, że przy skręconych kołach w prawo, przy ruszaniu słychać metaliczne uderzenie, ale tylko przy starcie, czy to jest ok?
Nie działają światła stopu, jaki jest orientacyjny koszt naprawy? to prawdopodobnie czujnik.
miejcie wyrozumiałość
![Smile :)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
Stop nie działa z ręki, czy z nogi? Naprawa elektryki jest nie jest droga.
Stuki przy skręconych kołach mogą oznaczać początki uszkodzenia przegubu - koszt 500-800 zł Gumy na przegubach suche i całe?
Luz przy DPS-ie? - nie odpowiem, bo nie wiem a u mnie prawie nie ma.
Stuki przy skręconych kołach mogą oznaczać początki uszkodzenia przegubu - koszt 500-800 zł Gumy na przegubach suche i całe?
Luz przy DPS-ie? - nie odpowiem, bo nie wiem a u mnie prawie nie ma.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Zalezy co masz na mysli. Czy to jest luz bo kierownica rusza się na boki albo przód tył czy przy probie skretu jest zakres ruchu gdy kola nie reagują?szymoneski pisze:Ok oglądałem, czy wyraźnie wyczuwalny luz(jak dla kompletnego amatora) przy DPS jest normą?
Przyczyn może byc wiele. Luz na mocowaniu kolumny, luz na mocowaniu DPS, luz na końcówkach drążków, na wahaczach , na łożyskach, zepsute wspomaganie.
Czy luz wystepuje na postoju czy w czasie jazdy?
W razie czego wspomaganie około 3500zł bez kosztów montażu.
Prawdopodobnie przegub do wymiany. 350-400zł|+ wymiana albo cała półoś, widziałem gdzieś za 650zł z przegubami.szymoneski pisze: Przejechałem się nim, mam wrażenie, że przy skręconych kołach w prawo, przy ruszaniu słychać metaliczne uderzenie, ale tylko przy starcie, czy to jest ok?
Czujnik znajdujący się przy pompie. Dzwon do dealera brp.szymoneski pisze: Nie działają światła stopu, jaki jest orientacyjny koszt naprawy? to prawdopodobnie czujnik.
miejcie wyrozumiałość
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad