CF moto 500 - świergolenie? przy hamowaniu silnikiem
CF moto 500 - świergolenie? przy hamowaniu silnikiem
Dzisiaj przy hamowaniu silnikiem w dolnej wartości prędkości 10-30km/h słychać jakby lewy przód quada z okolic skrzyni biegów świergolenie/wycie jakby było tam turbo, bo inaczej tego nazwać nie mogę chyba . Jutro postaram się dźwięk nagrać i wrzucić link.
Quad zachowuje się normalnie, pracuje równo, nic nie wskazuje na jakąś usterkę moim nie fachowym okiem. Do koła nic się nie dostało w zawieszeniu też czysto. Dzisiaj go dokładnie umyłem i rano zrobię test. Płyny wymieniane na bieżąco, filtr czysty etc. Wszelkie uwagi/wskazówki mile widziane
Quad zachowuje się normalnie, pracuje równo, nic nie wskazuje na jakąś usterkę moim nie fachowym okiem. Do koła nic się nie dostało w zawieszeniu też czysto. Dzisiaj go dokładnie umyłem i rano zrobię test. Płyny wymieniane na bieżąco, filtr czysty etc. Wszelkie uwagi/wskazówki mile widziane
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: CF moto 500 - świergolenie? przy hamowaniu silnikiem
Ja zgłaszałem podobny dźwięk ale od strony wariatora jak robiłem ostatni przegląd w ASO.
Rozebrali popatrzyli i powiedzieli, że tak ma być.
Podobno jest tam jakieś łożysko, które po czasie wydaje taki dźwięk.
Przyzwyczaiłem się więc nic z tym nie robię.
Rozebrali popatrzyli i powiedzieli, że tak ma być.
Podobno jest tam jakieś łożysko, które po czasie wydaje taki dźwięk.
Przyzwyczaiłem się więc nic z tym nie robię.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
tak się niesie, że nie mam pojęcia skąd dokładnie. Tylko tyle, że z przodu i bardziej z lewej . Na razie obserwuję ale nic złego się nie dzieje...
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Na postoju dodaj gazu i zobacz czy dźwięk się pojawia i mniej więcej skąd
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- rafal20052
- Quad:: kavasaki kvf 400 2003/Yamaha kodiak 450 2005 irs
- Imię: rafal
Sent from my LG-D955 using Tapatalk
nagrałem filmik ale ma 250mb później wrzucę nieco zmniejszony.
Wygląda jakby dźwięk był z lewej strony quada koło podstopnicy ale to się niesie i nie mam pewności. Jest też na luzie kiedy puszczam gaz i w dolnych wartościach obrotów słychać. Trochę jakby gdzieś lewe powietrze ciągnął ale sprawdziłem wszelkie opaski węże i nie wygląda jakby była dziura/prześwit.
Quad nadal zachowuje się normalnie.
Wygląda jakby dźwięk był z lewej strony quada koło podstopnicy ale to się niesie i nie mam pewności. Jest też na luzie kiedy puszczam gaz i w dolnych wartościach obrotów słychać. Trochę jakby gdzieś lewe powietrze ciągnął ale sprawdziłem wszelkie opaski węże i nie wygląda jakby była dziura/prześwit.
Quad nadal zachowuje się normalnie.