trx 500 2006r. problem z przeniesieniem napędu

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
qtrx500

trx 500 2006r. problem z przeniesieniem napędu

Post autor: qtrx500 » czw 20 sie, 2015

Witam.
Objaw wygląda następująco, odpalam silnik, załączam bieg obojętnie jaki, dodaję gazu i czuć bardzo lekkie szarpnięcie i dalej nic, przy full obrotach również czuć jakby coś tam lekko zaczynał ruszać ale niestety nie jedzie.
Na wyświetlaczu biegi przy zmianie przyciskami normalnie się zmieniają, silniczek od biegów pracuje, angle sensor wydaje się być również sprawny bo biegi czyta.

Wie ktoś może jak wygląda przeniesienie napędu z wału na skrzynie w tym modelu?
Poszukuję jak na razie bezskutecznie serwisówki z opisem budowy silnika, jak na razie natrafiłem na same instrukcje obsługi bez dokładnych rysunków.
Pomoże ktoś?
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Re: trx 500 2006r. problem z przeniesieniem napędu

Post autor: jarecki13 » czw 20 sie, 2015

A sprawdzałeś olej czy jest odpowiedni stan w rinconie jak jest za mało to nie pojedzie.

qtrx500

Re: trx 500 2006r. problem z przeniesieniem napędu

Post autor: qtrx500 » czw 20 sie, 2015

Witam.

Na tą chwile sprzęt wygląda tak:

Obrazek

Nieco się wyjaśniło :)

ObrazekObrazek

i oczywiście skarby :D

Obrazek

Troszkę bałaganu zrobione ale do ogarnięcia, jutro dorobienie dwóch ściągaczy i walka z resztkami śrub które zostały na zabieraku "Hondomatika" :)

Olej oczywiście sprawdzałem, ba nawet robiłem płukankę silnika w nadziei że to coś pomoże ponieważ strasznie dużo silikonu wystawało z karterów silnika, oj nie postarał się warsztat który robił remont tego silnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”