zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad

Post autor: DKfan » pt 07 sie, 2015

W naszym rejonie Warszawy to mogę polecić Muddy w Chotomowie.

Ja tam nie wiem chłopaki jak liczyć ta droga eksploatację ale mam xxc i na wymianę wszystkich olei z filtrem i praniem filtra wydaje 150zl raz na 1500kM chociaż oleje w moście robię co dwa ale już zaokrąglam. Części w cenach podobnych do Kymco które miałem chociaż niektóre dużo tańsze bo sporo zamiennzamienników. Na marginesie w kierownicy xxc nie ma żadnej amortyzacji
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

dzik_waw

Post autor: dzik_waw » pt 07 sie, 2015

A wiadomo czy i jak schodzą z cen?
Po ile kupowaliście swoje cf moto 500?
I takie pytanie- w pieniądzach do jakiś 25k zł warto brać to czy iść w coś innego?

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » pt 07 sie, 2015

za 25k dostaniesz chodzona 550 efi:)

Awatar użytkownika
Ranid
Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
Imię: Mirek

Post autor: Ranid » pt 07 sie, 2015

dzik_waw pisze:A wiadomo czy i jak schodzą z cen?
Po ile kupowaliście swoje cf moto 500?
I takie pytanie- w pieniądzach do jakiś 25k zł warto brać to czy iść w coś innego?
Polecam Muddy bardzo dobra firma mój CF500 we wrześniu kończy 2 lata [2400km] i żadna śrubka nie odkręciła się jak to nie którzy mawiają,oczywiście poskładany był profesjonalnie bo wiadomo cały jest w kartonie i dopiero go tu składają a to najważniejsze.Ja dałem 2 lata temu 19900 z pługiem [orange long]ale teraz bym brał 550.

dzik_waw

Post autor: dzik_waw » pt 07 sie, 2015

Myślę nad 500 long, taki podstawowy model, raczej na rajdy jeździć nie będę. Bardziej szukam czegoś do odśnieżania i wyjazdów gdzieś w okolice Warszawy, więc nie potrzebuję Bóg wie czego ;)
Czyli widzę polecacie muddy- a jakie rabaty od nich dostaliście? Idzie się dogadać jakoś z nimi?
Brać felgi stalowe czy aluminiowe? Czymś się te wersje kolorystyczne się różnią?

Awatar użytkownika
Ranid

Post autor: Ranid » pt 07 sie, 2015

dzik_waw pisze:Myślę nad 500 long, taki podstawowy model, raczej na rajdy jeździć nie będę. Bardziej szukam czegoś do odśnieżania i wyjazdów gdzieś w okolice Warszawy, więc nie potrzebuję Bóg wie czego ;)
Czyli widzę polecacie muddy- a jakie rabaty od nich dostaliście? Idzie się dogadać jakoś z nimi?
Brać felgi stalowe czy aluminiowe? Czymś się te wersje kolorystyczne się różnią?
Ja dostałem alusy,pług.tylny kufer Kimpex i darmową przywózkę 500km - to wszystko za 20,700zł,oczywiście płatność z góry na konto a quada dopiero pierwszy raz zobaczyłem w domu.Dodam tylko że mój quad na razie jeżdził tylko po wodzie i błocie na grubość opony dla tego się dobrze trzyma,ale odśnieżanie 0,5 ha ogarnia dobrze.

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » sob 08 sie, 2015

Ja za wersję krótką 2014 na pocz tego roku z pługiem dałem 17,6.
Co do kół - jak sprzedawcy zależy to zamieni Ci je jak chcesz. Ja chciałem zamiast alu na tych jodłach, na których stały BE (zapomniałem nazwy) abuzzy na stalowych i tak dostałem.
Stalówki wyglądają słabo ale nie rozpadną się na pieńku czy kamieniu. Ale to zależy co kto woli.
V2.....sound of madness :twisted:

dzik_waw

Post autor: dzik_waw » czw 20 sie, 2015

Pojeździłem po salonach, wszędzie gadanina, że tylko mogą marginalnie zejść z ceny, bo i tak za pół darmo jest sprzedawany. Dziwne, ale postaram się coś utargować.
W sumie nie spodziewałem się, że będzie tak duży, long naprawdę wygląda jak małe auto ;)
Ranid- który brałeś rocznik? 2 lata temu to i pewnie niższe ceny były, chociaż teraz też coś idzie znaleźć.

Awatar użytkownika
Ranid

Post autor: Ranid » czw 20 sie, 2015

Ja kupowałem we wrześniu 2013r normalnie jaka była cena [19,900zł +pług też w kolorze orange + alusy] dodam że pług montowany na środku quada na płycie lepsza wersja jak na przodzie.Dodatkowo zamontowali mi tylny kufer ale musiałem zapłacić.Quad jest duży jak Fiat 126p i od 10 lat w Polsce a w Rosji to tysiące tych CF jeżdzi.To zależy do czego quad ma służyć jak turystycznie to OK jak do błota i wody to Nie no chyba do wysokości podłogi to Tak.Polecam Muddy.

dzik_waw

Post autor: dzik_waw » czw 20 sie, 2015

A co daje takiego muddy?
Raczej nie będę topić quada ani wjeżdżać pod nie wiadomo co, w końcu to tylko Mazowsze ;)
BTW brałeś aktualny rocznik?

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”