SWAP Lucky Star
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: SWAP Lucky Star
moje amorki są rewelacyjne tam gdzie jak przechodzę z predkościa 100km/h to kolegą na seryjnym zawiasie przy 70km/h odpadają ręce co do oryginalnego zawieszenia gazowego np lucek 450 to tak; tył dość fajnie śmiało mogę polecić natomiast przód mimo że sie go ustawi na max miekkiego to i to jest bardzo twardy wiec ktos kto chce sobie na przód zarzuci takie amorki od 450 niech nie spodziewa sie szału w porównaniu do zwykłych olejowych . za to tylny można smiało wkładać bo jest spoko. Polecam jednak amorki od quadów typowo torowych one juz fabrycznie mają dobre zawieszenia i mozna na nich śmiało śmigać po torze tylko w naszych luckach trzeba je bardziej skrecac na spręzynie by zniwelować mase lucka który jest sporo cięższy od takiej np. yfz450 u mnie jest skrecone tak że zostało może jeszcze 1 cm gwintu do max twardego no i oczywiscie trzeba pobawić się regulacją siły odbicia i dobicia ale to juz indywidualka zależna od terenu wagi drivera .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- 660760239
- Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
- Imię: Damian
Trzyma przód porostu tak jakby tłoczek zamocno dociskal klocki do tarcz.I nie wiem jak to się reguluje.Bo zawiozlem do serwisu lokalnego quadów ale oni nie mają czasu i mogą zrobić za 2 tyg dopiero.Różnica w prędkości jest z 20km/h
Trzeba rozebrać zaciski i wyczyścić, ewentualnie wymienić zużyte elementy (tłoczki, gumki itd). Możliwe, że tylko prowadnice "trzymają"
- Gorgolesco
- Quad:: Kawasaki LS 650
- Imię: Michał
Zrób tak jak pisze gateway tylko druga sprawa czy w miedzyczasie nie uzupełniałeś/wymieniałeś płynu hamulcowego na starych/zużytych klockach bo jak tak zrobiłem i jak zakładałem nowe klocki ciężko było je wsadzić a potem efekt był taki jak u Ciebie bo miałem za dużo płynu w układzie.
Spuściłem troszke przez odpowietrzenie na zacisku, tyle żeby klamka dalej była twarda a tłoczek miał na tyle miejsca żeby się cofnąć i nie ocierać o tarcze.
Spuściłem troszke przez odpowietrzenie na zacisku, tyle żeby klamka dalej była twarda a tłoczek miał na tyle miejsca żeby się cofnąć i nie ocierać o tarcze.
- młody85
- Quad:: Access SP 300 na koksie
- Imię: Rafał
Jest problem:
Licznik pokazuje max 11km/h Lucyna idzie normalnie Ropa ma to samo, ale mu pokazuje 21km/h Ktoś miał już taki problem?
Ropa zdiagnozował, że na pewno nie jest to czujnik przy zębatce. Pomysły, rady?
Licznik pokazuje max 11km/h Lucyna idzie normalnie Ropa ma to samo, ale mu pokazuje 21km/h Ktoś miał już taki problem?
Ropa zdiagnozował, że na pewno nie jest to czujnik przy zębatce. Pomysły, rady?
ATV Enduro Knurów -> https://www.youtube.com/channel/UCfLC9F5lwH-1rRt-PICaTYg
Facebook - ATV Enduro Knurów
Facebook - ATV Enduro Knurów
a wiec tak jak kolega pisze wyżej ,wszystko działa paliwo. kontrolki ,i nawet przełączanie fukcji ,tylko prędkość wskazuje max-nie 21km/h
zamieniłem czujnik na nowy i nic ,zamieniłem nawet magnes i nic ,miał ktoś z was taki przypadek ?
zaczerpnąłem troszke info i moze byc ze procesor w liczniku umarł (o ile tam jest) ma ktos z was jakiegoś ogarniętego elektronika zeby to posprawdzać ewentualnie naprawic ?
albo jakies namiary na osobe firme ?
zamieniłem czujnik na nowy i nic ,zamieniłem nawet magnes i nic ,miał ktoś z was taki przypadek ?
zaczerpnąłem troszke info i moze byc ze procesor w liczniku umarł (o ile tam jest) ma ktos z was jakiegoś ogarniętego elektronika zeby to posprawdzać ewentualnie naprawic ?
albo jakies namiary na osobe firme ?
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
-
- Quad:: Access 450s
- Imię: Zbigniew
Moze tylko sie rozkalibrowal albo ktos w danych pogrzebal. Sprawdzales co jest ustawione w 2 krotnym obwodzie kola?
nie no to było pierwsze co sprawdziłem
działał non stop dobrze i z dnia na dzień po prostu przestał![Sad :(](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_sad.gif)
i jeszcze co zauważyłem u wszystkich po włączeniu zapłonu wyskakuje komeda r4 a u mnie od samego początku jest r7
działał non stop dobrze i z dnia na dzień po prostu przestał
![Sad :(](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_sad.gif)
i jeszcze co zauważyłem u wszystkich po włączeniu zapłonu wyskakuje komeda r4 a u mnie od samego początku jest r7
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
licznik po prostu zgłupiał od rozwijania takich prędkości ![Wink ;)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Panowie mam pytanie wymieniliśmy dzis silnik z 250 na 300 i faluje na na obrotach od 1500 do 1800 a czasem jeszcze inaczej, na tamtym silniku mialem miedzy 1550 a 1650, No i drugi problem 250 latała pod 90 km/h a ten 77 i stop.. Co to moze byc? Pozdrawiam