Uszkodzona głowica ?
Uszkodzona głowica ?
Witam wszystkich na poczatek powiem ze jestem totalnym amatorem i jest to moja pierwsza taka maszynka mam problem z moja maszynka Lucky Star 250 ze zbiorniczka płynu chłodniczego ubywal czesto płyn co trasę musiałem dolewac..ostatnio z oleju zrobiło mi sie mleko.. Tak ze na podgladzie nie widac jaki stan oleju w silniku... Wiec sobie dolalem z 200 ml oleju..No i ostatnio wywaliło mi dwa razy odma olej( kolor siwy) .. Wiec wszystko umylem spuscilem stary olej, wyczyścilem przewody z masła ktore w nich było i zalalem świeżego valvoline 10w 40 , odpaliłem prZejechalem sie troche i juz oczko podlgadowe jest zawalone ze nie widac stanu... Co robic?? Pozdrawiam
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: Uszkodzona głowica ?
możliwe że padła uszczelka pod głowicą i płyn dostaje sie do oleju jeśli nigdy nie robiłeś takich rzeczy udaj sie do kogos kto to ogarnie .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Z gory dziekuje za szybka odpowiedz.A czy padło cos jeszcze?? Czy dopiero mozna to stwierdzić jak quad zostanie rozebrany?? I co warto jeszcze zrobic przy okazji jak juz bedzie rozbierany silnik?
przede wszystkim sprawdź układ chłodzenia czy masz wantylator sprawny
bo jesli padła ci uszczelka pod głowica ,a wszystko na to wskazuje to dlaczego ,duzo winy jest czesto w nie działajacych poprawnie wentylatorach ,albo wiatrak albo włącznik na chłodnicy (czujnik)
łatwo to sprawdzic,po str szarpaka na chłodnicy masz czyjnik ,odepnij od niego kable i je na chwile połącz ze sobą ,po przekręceniu zapłonu powinien wiatrak sie załączyć ,jesli działa to ok, zostaje czujnik ,tu najlepiej go wykręcić i po prostu wpiąć kable do niego i podgrzać go zapalniczka ,po chwili powinien tez ruszyć jesli nie tz. ze czujnik szwankuje
i pozostaje pytanie czy głowica jest ok czy nie popękała ,i czy to będziesz sam ogarniać czy komuś to zlecisz bo koszta moga dojść do wartosci innego silnika ,a na pewno bedzie tak
no i przy takim remoncie warto sprawdzić rozrząd
bo jesli padła ci uszczelka pod głowica ,a wszystko na to wskazuje to dlaczego ,duzo winy jest czesto w nie działajacych poprawnie wentylatorach ,albo wiatrak albo włącznik na chłodnicy (czujnik)
łatwo to sprawdzic,po str szarpaka na chłodnicy masz czyjnik ,odepnij od niego kable i je na chwile połącz ze sobą ,po przekręceniu zapłonu powinien wiatrak sie załączyć ,jesli działa to ok, zostaje czujnik ,tu najlepiej go wykręcić i po prostu wpiąć kable do niego i podgrzać go zapalniczka ,po chwili powinien tez ruszyć jesli nie tz. ze czujnik szwankuje
i pozostaje pytanie czy głowica jest ok czy nie popękała ,i czy to będziesz sam ogarniać czy komuś to zlecisz bo koszta moga dojść do wartosci innego silnika ,a na pewno bedzie tak
no i przy takim remoncie warto sprawdzić rozrząd
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
Sam nie bede robil bo nie czaje mechaniki, oddaje do mechanika, wentylator dziala bo po przejechaniu trche wlacza sie i studzi sprzet, kupiłem quada był po remoncie głowicy itp faktury na około 1200 zł pokazywali mi przy zakupie, ale quad był robiony przez niedbałych ludzi i stawiam ze cos pomineli i zrobili byle tylko chodził dla oka, kupiłem to był na dotarciu wiec wiadomo spokojnie przez około 500 km, No i po 1500 km zaczęły sie te wlasnie kłopoty, w tym czasie wymieniłem olej 3 razy motul 10 w 40, i zastanawiam sie czy jezdzic az padnie i wstawić drugi czy reanimowac..pytanie ile moge maxymalnie w to włożyć ???łącznie z rozrzadem, chciałem to sprzedac i kupic cos innego No ale nigdy nie wiadomo co sie kupi a jak zrobie to bede miał pewność ze zrobione tak mi sie wydaje, mam jeszcze pytanie w załączniku dodałem zdjecie po lewej stronie jest wezyk to miejsce było zatkane gąbka i zaciągnięte rapsem mam pytanie po co tak?? I gdzie oryginalnie powinien wchodzić ten wezyk, pozdrawiam