Problem z odpalaniem, kreci i nic !
Problem z odpalaniem, kreci i nic !
Witajcie mam problem z odpaleniem mojego lucka , a wiec tak odpalilem go z rana chodzil normalnie i nagle spadly obroty i nie moglem go przegazowac poczym jak juz udalo mi sie go przegazowac to pojechalem z 2 km i znow powtorzyla sie sytuacja , poczym pojechalem dalej i nagle spadly obroty i nagle mi zgasl i od tamtej pory nie chce odpalic ani na rozrusznik ani na szarpak , dodam ze jest na pewno na neutralu . co to moze byc?
-
- Quad:: Aktualnie brak
Re: Problem z odpalaniem, kreci i nic !
Pierwsze co, to sprawdź świecę, przeczyść gaźnik oraz filtr powietrza oraz sprawdź czy paliwo leci(dmuchnij w podciśnienie), złóż potem do "kupy" i spróbuj odpalić, możliwe, że masz kranik zawalony i paliwo czasem dochodzi czasem nie, albo gaźnik zarąbany lub coś ze świecą, zrób to co napisałem i wtedy napisz czy coś "trybi"
gaznik przeczyszczony i dobrze idzie paliwo , filtr rowniez wymyty i spryskany sprayem i paliwo leci normalnie ale swieca wlasnie daje biala iskre i jade kupie nowa wtedy zobacze czy odpali czy dalej bedzie problem .
znam przyczyne jak zostanie odlaczony doplyw paliwa do gaznika to odpala dopoki nie wypali paliwa a jak podlacze doplyw to pochodzi i gasnie takze go zalewa . co to moze byc ?
- Znyszu
- Quad:: Ls 500 Power
- Imię: Patryk
Możliwe, że zaworek iglicowy poszedł i nalewa do pływaków aż za dużo paliwa, albo pływaki się zacięły, jakie rzeczy są w zestawie naprawczym gaźników LS na necie?
(mialem identyko sytuacje w rs 125, ale tylko przy odpalaniu(zalewało gaźnik), pływaki i ten zaworek był zrąbany, i nie odcinało blokady paliwa do pływaków, kupiłem drugi używany i przełożyłem części)
(mialem identyko sytuacje w rs 125, ale tylko przy odpalaniu(zalewało gaźnik), pływaki i ten zaworek był zrąbany, i nie odcinało blokady paliwa do pływaków, kupiłem drugi używany i przełożyłem części)
wlasnie podejrzewam ze to jest . biore sie za rozebranie gaznika napisze co jest jak skoncze
- Patryko159
- Quad:: lucky star 250
- Imię: Patryk
Witam
mam podobny problem jak kolega powyżej, otóż jechałem ostatnio i w pewnym momencie quad stracił dech więc zdjąłem kanapę i pierwsze co filtr paliwa pusty. Więc na hol i do domu na warsztat. W domu sprawdzanie całej drogi jaką przechodzi paliwo i przy okazji rozkręciłem kranik podciśnieniowy. Sprężyna wygląda jakby przeżyła wojnę, jeden koniec zagięty i zamiast być okrągły jest w kształcie elipsy
i teraz moje pytanie czy warto bawić się i kupować używany kranik czy iść prostszą drogo i od razu kupić nówkę??
mam podobny problem jak kolega powyżej, otóż jechałem ostatnio i w pewnym momencie quad stracił dech więc zdjąłem kanapę i pierwsze co filtr paliwa pusty. Więc na hol i do domu na warsztat. W domu sprawdzanie całej drogi jaką przechodzi paliwo i przy okazji rozkręciłem kranik podciśnieniowy. Sprężyna wygląda jakby przeżyła wojnę, jeden koniec zagięty i zamiast być okrągły jest w kształcie elipsy
i teraz moje pytanie czy warto bawić się i kupować używany kranik czy iść prostszą drogo i od razu kupić nówkę??
If you can DREAM it,
you can DO it.
you can DO it.
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Nic dodać nic ująć brawo chłopaki ja tylko dodam ze jak co to posiadam takie kraniki jak co to na pw
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .