SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: ropa0 » ndz 19 lip, 2015

jesli piszesz o mnie to sie mylisz i nie chciałem cie w jakis sposób urazić

kazdy mysli ze co to za sztuka wrzucić serce z moto do quada ,tylko jak wgłębisz sie w temat i policzysz sobie dziesiątki elemetów,jak nie setki do przerobienia i dojdzie ci do tego estetyka to naprawde jest kawał roboty i dziesitki godzin spedzonych w garazu

ja jestem pełen podziwu twojego projektu wiadomo duzo rzeczy musiałes sam wykombinować

ja mam juz gotowego quada i nie powiem tak ,kupel chciał sam zrobic cb 500 na wzór mojego, ale jak zaczął oglądac mojego gotowca to decyzja zapadła ''kierunek Cz-wa''
tym bardziej ze on siedzi w blacharstwie i ma pojecie,stwierdził ze woli zrobic kilka samochodów po godzinach i robic to co potrafi niz sie wk....ać nad czyms czego nie robil i przerabiać miliony czesci ,a jeszcze dochodzą ci koszta samego dawcy
wiec kazdy kto mysli ze wrzucenie silnika do quada to prosta sprawa P&P to sie myli
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Łukasz88
Quad:: SMC 250
Imię: Łukasz

SWAP Lucky Star

Post autor: Łukasz88 » ndz 19 lip, 2015

Chodziło mi jedynie o odp że tak trzeba przerobić rame w kilku miejsca nie prosze o pełen schemat .... tak samo z napedem krótka odp. wystarczy ...

Paka
Quad:: LS 450

Post autor: Paka » ndz 19 lip, 2015

Ramę trzeba poszerzyć przy samym mocowaniu tylnego amortyzatora, gdyz przy mocowaniu amortyzatora jest odpowiednie miejsce na gaźnik. Tylko tam da się ustawić gaźnik pod takim kątem jak jest w cb 500 - na jednym zdjeciu zaznaczyłem jak musi być poprowadzona rama, a na drugim, w którym miejscu jest odpowiednie miejsce na gaźnik. Oczywiście mogę się mylić, ale u mnie to się sprawdza. Jak się mylę, to niech koledzy z forum mnie poprawią i napiszą, jak to lepiej zrobić. Te zdjęcia nie są mojego quada, u mnie jeszcze została kosmetyka do zrobienia i na razie nie będę go pokazywał.
Załączniki
00000010.jpg
00000017.jpg
Ostatnio zmieniony ndz 19 lip, 2015 przez Paka, łącznie zmieniany 1 raz.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » ndz 19 lip, 2015

Przyjacielu powiem tak mało jest rzeczy których tam nie trzeba przerabiać , ale to wszystko wychodzi dopiero w praniu jak sie zacznie to odwrotu nie ma jak jesteś kumaty to dasz sobie rade i prędzej czy później maszyna będzie jeździła tylko ile to czasu i nerów twoich to tylko nie liczni wiedzą co sie sami za to złapali ze mną włącznie pozdro;)

co do zamieszczonych zdjęć Kolegi PAKA to linie która poprowadził by pokazać jak ma iść rama to dokładnie możesz zobaczyć na moich filmikach fotkach widać że właśnie tak idzie rama a co do gaźników można je tak cofnąć tak jak narysował ale wtedy króćce dolotowe są zbyt długie i mamy spadek mocy ;) no i kąt nie prawidłowy nie ma mowy o jeździe na tylnej osi i nawet podejrzewam że przy stromym podjeździe nie bedzie dostawał paliwa i bedzie przerywał . Dolot wykonany troszke inaczej niż ja to robie ale bardzo podobnie i poprawnie wydaję mi sie tylko że trochę za mało powietrza dostaje ale może przy użyciu takiego połączenia PCV jest ok ;) MX SEBEK możesz śmiało zaczerpnąć z tych foto dolot ;) wydech i kolektor. natomiast na pewno uniemożliwiają wykorzystanie 100% potencjału silnika.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Marcin ATV SWAP Garage

Mx Sebek i jak teraz po przerobieniu kolektora jest różnica :) i to spora co?? fajnie by było jak bys sobie jeszcze wydech oryginalny przelotowy zapodał z doświadczenia wiem że takie przerabianie wydechu samemu na przelot to kicha ja tak miałem z tymi pseudo Yoshimurami to był wydech od yamahy R 1 oryginał wyprułem środek wstawiłem rurę perforowana i wygłuszyłem wełna mineralna niby ok ale maszyna nie chodziła jak powinna jeśli szkoda ci kasy kup sobie tego mugena co ja montuje jest tani a naprawdę świetnie na nim chodzi i basikiem fajnym wali jeśli natomiast możesz przeznaczyc więcej to polecam jakikolwiek przelot z motocykla byle nie był z mniejszej pojemności niż 500 cc mnie udało się kupic prawie nowego LEO VINCE HONdy cbR 600 rr ZA 600 ZŁ gdzie nowy kosztuje ponad 1500zł czasem jak poszperasz znajdziesz coś fajnego bo ktoś akurat chce sie pozbyć ja tak kupiłem właśnie wydech i przednie zawieszenie za połowe tego co chodzi normalnie ;)

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » ndz 19 lip, 2015

Powiem tak.
Troszkę sceptycznie podchodziłem do budowy nowego układu wydechowego /nawet mi się nie chciało/ ale jak to poskładałem i wyjechałem to trochę nie powiem mnie przytkało :-P ile się zmieniło w charakterystyce silnika.

Choć jak pisałem mam wrażenie że jeszcze nie jest do końca OK.

Co do ustawienia gażników no cóż znowu Marcin miał rację. Ostatnio zacząłem stawiać quada na ośkę i w sumie idzie ale leje mi się wacha z wężyka /chyba odpowietrzenie/

Powiedzcie dlaczego nie widzę zdjęć kolegi Paka ?

Marcin ATV SWAP Garage

no przd chwilą były ale znikły też ich teraz nie widzę ale ja znam tego quada to kolega GALANT z tego drugiego nie fajnego forum ;) a to ten quad rozkminiłem :D

Obrazek

a tu jeszcze drugi kolega z tamtego forum co sam sobie robił ERNEST PAWLAK

Obrazek

od kąd pojawił sie mój quad na forach i Y/T

nagle wszyscy zaczeli SWAPować swoje LSy a nawet upodabniać :D

Obrazek

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » ndz 19 lip, 2015

Jesteś prekursorem :-P tego kierunku wiec trudno się dziwić

Paka
Quad:: LS 450

Post autor: Paka » ndz 19 lip, 2015

Marcin, na tych zdjęciach zaznaczyłem tylko jak mam poprowadzoną ramę i gdzie znajdują się gaźniki. U mnie gaźniki są tak ustawione, że pływaki są w idealnym położeniu tak jak były w cb500(z mała korektą na pochylenie silnika, bo w LS jest trochę inne pochylenie). Swoje zdjęcia będę dodawał dopiero jak będę miał wszystko dopracowane, bo na razie robię na szybko, bo nie mam czasu, a szkoda mi lata na siedzeniu w garażu, a nie na quadzie.

Marcin ATV SWAP Garage

No chyba że tak bo ja właśnie poznałem tego quada z tamtego forum :) mniejsza z tym ważne żeby sprzęty dobrze chodziły ;) na wiosnę założymy nowy temat (Lucky Star SWAP 900cc) ;) chyba że kos mnie wyprzedzi :P ale obiecuję że i tak sam podejdę do tematu bez konsultacji z nikim tylko wtedy bedę miał satysfakcje :P

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”