SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: trauma » ndz 12 lip, 2015

Normalna sprawa ma prawo cos tam nie stykac ;) ale wlasnie swietne jest to ze wiekszosc spraw mozna sobie samemu od reki naprawic :) jutro odswieze styki i po problemie ;) kazdemu uzytkownikowi sprzetu tego typu zyczylbym tylko takich problemow ;)

Łukaszz
Quad:: brak
Imię: Łukasz

Post autor: Łukaszz » pn 13 lip, 2015

witam mam pytanko nt swapu dokladnie chodzi mi o to co jest potrzebne by uruchomic silnik , silnik z osprzetem wiadomo lecz co dalej kawalek wiazki z cb? jakis modol?jesli to niejest tajemnica pozdrawiam

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » pn 13 lip, 2015

Najlepiej mieć w zasadzie cały motocykl /nie trzeba plastików itd./ ale silnik kompletny z osprzętem, instalacja z modułem przekaznikiem, cewki itp. układ chłodzenia/ na poczatęk dobrze mieć i włączniki kierownicy /szybko można uruchomić bez wpinania instalacji quada/

ale z swojego doświadczenia juz wiem że trzeba do tego baaaaaardzo dużo cierpliwości, wiedzy, sprzętu i czasu jak robisz to sam ;-)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 13 lip, 2015

potrzebne bedzie ci

-Silnik kompletny z gaźnikiem i rozrusznikiem
-kolektor wydechowy
-wiązka
-przekaźnik rozrusznika
-moduł zapłonowy
-regulator napięcia
- cewki
co do chłodnicy to moze być to chłodnica z cb 500 ale nie musi byle miała podobne parametry i zmieściła sie tam gdzie ją chcesz wsadzić

i to tyle

i jak Powiedział MX Sebek mnóstwo cierpliwości i zapału i zaplecza warsztatowego .
bo każda przeróbka wiąże sie z pewnymi niedoróbkami które wychodzą dopiero w trakcie eksploatacji .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

adrianus
Quad:: LS500
Imię: Adi

Post autor: adrianus » pn 13 lip, 2015

A ja wczoraj zaliczyłem kolejna mega niedziele. Ilekroć powsciekam się na quadzie to i w poniedziałek do pracy chętniej się idzie. Bo wiem ze zaraz znowu weekend i smazenie:)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 13 lip, 2015

adrianus pisze:A ja wczoraj zaliczyłem kolejna mega niedziele. Ilekroć powsciekam się na quadzie to i w poniedziałek do pracy chętniej się idzie. Bo wiem ze zaraz znowu weekend i smazenie:)
Nie dobijaj mnie jA połamany w domu a w Niedziele chłopaki sie zgadali na śmiganie i dla jaj żeby mi gule podneść umówili sie u nie na wjeździe i z tond lecieli dalej polatać
wyszedłem powyginany na chwile przed dom pogadałem i se pojechali Żal !!! ZWŁASZCZA ŻE MASZYNA ZATANKOWANA STOI W GARAŻU I CZEKA NA MOJĄ DYSPOZYCJĘ ;)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 14 lip, 2015

ze zlotu niestety bez montażu jak kiedyś będzie chwila to coś sklecę znowu bo mam trochę materiału i pewnie sie jeszcze coś dozbiera ;)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EvV7L7MLHxY[/youtube]

Awatar użytkownika
Znyszu
Quad:: Ls 500 Power
Imię: Patryk

Post autor: Znyszu » wt 14 lip, 2015

marcinSWAPcb500 pisze:ze zlotu niestety bez montażu jak kiedyś będzie chwila to coś sklecę znowu bo mam trochę materiału i pewnie sie jeszcze coś dozbiera ;)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EvV7L7MLHxY[/youtube]
Niezła ekipa, może kiedyś i ja z wami polatam :twisted:

Jak tam wgl zdrówko, pomogły coś leki?

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 14 lip, 2015

jest lepiej już chodzę ale ciągle na prochach i zastrzykach bez przeciw bólowych nie było by za kolorowo jadę jutro na urlop więc jeszcze troche pauzy mam myślę że dojdę do sprawności i odstawię ten syf bo od tych przeciw bólowych które ja teraz biorę to juz chyba tylko morfina jest mocniejsza chodzę jakiś przy je any spać mi sie chce i nie mam apetytu schudłem już 5 kg

adrianus
Quad:: LS500
Imię: Adi

Post autor: adrianus » wt 14 lip, 2015

To niezłych szyderców masz w ekipie:)
Będzie dobrze. Odpoczywaj ile się da. Na urlopie regeneracja, budżet, browar, chillout i dojdziesz do siebie:)
Oby pogoda dopisała nad morzem bo też biorę żonę, psiaka i jedziemy na weekend pod namiot gdzieś.
Właśnie, może ktoś zna jakiś spoko camping nad Bałtykiem?

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”