wentylator chlodnicy
wentylator chlodnicy
witam jaki może być powód że jak włączy się wentylator chłodnicy to praktycznie chodzi cały czas nawet przy spokojnej jeździe dodam że chłodnica czysta płynu dolane na max
Re: wentylator chlodnicy
pewny jestem bo odkręcałem cały przód żeby ją wyczyścić i zrobiłem to solidnie
zastanawiam się czy może termostat nie jest winny
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Raczej czujnik temperatury daje błędny sygnał na temat temperatury cieczy. Gdyby termostat się nie otwierał do końca to przy obecnych temperaturach przegrzewalby się naprawdę.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
Jest ciepło silnik sie nagrzeje i wiatrak chodzi /wiatrak załącza czujnik wiec raczej działa, gorzej jakby go nie załączał/ Sam piszesz że spokojnie jezdzisz wiec co ma schodzić płyn jak nie ma pędu powietrza ????? Wiatrak TAK
też kiedyś myślałem że solidnie umyłem chłodnicę,
potem jak się jeszcze 2 dni moczyła i co godzine używałem kompresora i prysznica na zmianę to wyleciało z "czystej" chłodnicy jeszcze wiadro piachu
potem jak się jeszcze 2 dni moczyła i co godzine używałem kompresora i prysznica na zmianę to wyleciało z "czystej" chłodnicy jeszcze wiadro piachu
zastanawia mnie to dlatego że po ostatnich jazdach w Bieszczadach chłodnica była cała oblepiona gliną i tak często się nie uruchamiał wiatrak i też było ciepło ale może jestem przewrażliwiony kontrolka od wysokiej temperatury się nie zapala więc nie jest źle