Oleje do G700 ???
Oleje do G700 ???
Witam panowie , jestem posiadaczem Yamahy G700 od tygodnia i mam takie pytanie .
Jaki olej polecacie do silnika i do dyfrów ?
Oraz jakiej firmy najlepszy filtry ?
Co jeszcze zmienić po zakupie .
Czekam na odp. i pozdrawiam.
Jaki olej polecacie do silnika i do dyfrów ?
Oraz jakiej firmy najlepszy filtry ?
Co jeszcze zmienić po zakupie .
Czekam na odp. i pozdrawiam.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Re: Oleje do G700 ???
kupiłeś nowy czy urzywany.
olej silnikowy 4T ok 2,4litra oczywiście do silnika no i oczywiscie filtr oleju, do przedniego i tylnego dyfra olej przekładniowy lany do śróby wlewowej, lub w jednym z dyfrów jest poniżej śróby śróbka na kluczyk 10 i do niej lejesz, łącznie ok 0,5 litra. Czyścisz i nasączasz filtr oleju
Ja leje do silnika Olej silnikowy Castrol Racing 4T 10W40 filtr hf204
do dyfrów castrol mtx 80w90
olej silnikowy 4T ok 2,4litra oczywiście do silnika no i oczywiscie filtr oleju, do przedniego i tylnego dyfra olej przekładniowy lany do śróby wlewowej, lub w jednym z dyfrów jest poniżej śróby śróbka na kluczyk 10 i do niej lejesz, łącznie ok 0,5 litra. Czyścisz i nasączasz filtr oleju
Ja leje do silnika Olej silnikowy Castrol Racing 4T 10W40 filtr hf204
do dyfrów castrol mtx 80w90
Kupiłem używanego z 2010r .
Mam jeszcze pytanie ,kiedy można jeżdzić z napędem 4/4 ?
Czy mogę jeżdzić tylko w terenie czy także po asfaltowych nawierzchniach ?
Mam jeszcze pytanie ,kiedy można jeżdzić z napędem 4/4 ?
Czy mogę jeżdzić tylko w terenie czy także po asfaltowych nawierzchniach ?
-
Może tak zrób, jeżdzij na tylnym, a jak bedziesz czuł, że jest coś nie tak to zapinaj przód. Ogólnie nie ma nic takiego że masz, albo nie masz jeżdzić 2x4 lub 4x4, Twój wybór, jeden temat, którego sie trzymasz, to to, że jest blokada przedniego dyfra włączana przyciskiem uwalnianym po włączeniu 4x4, jej używasz żadko i z rozwagą, najlepiej na prostych kołach.
Dzięki kolego za odpowiedzi .
Jest to mój pierwszy quad i jestem zielony w tym temacie .
I mam jeszcze takie pytanie gdzie i jak dostać się do filtra powietrza ???
Jest to mój pierwszy quad i jestem zielony w tym temacie .
I mam jeszcze takie pytanie gdzie i jak dostać się do filtra powietrza ???
-
Matko boska.........
Zdejmujesz siedzenie i przed Tobą zostaje kawał czarnego plastiku konczący się pod kierownicą, trzeba go zdemontować, pod byłym siedzeniem są 2 śróbki prawdopodobnie na śróbokręt krzyżak i z drugiego końca tak samo krzyżak. dopiero po zdjęciu tego dostajesz się do osłony filtra powietrza, zapięta jest jego górna częśc na klamerki, odpinasz - uważaj, aby nie pogubić, bo szukanie może być czasochłonnne, potrafią czasem wpaśc i zapodziać sie na długo. zdejmujesz górę i masz filtr powietrza, oby gąbkowy. Myjesz go - ja robię to w obciętym pojemniku 5 litrowym po płynie do spryskiwaczyo 1/3 wysokości, płuczę w bęzynie najpierw długo i treściwie, a potem zlewam bezyne, płukę naczynko i wypłukuje filter do czysta, wyciskam, ale żeby jednak był wilgotny, zakładam rekawiczki gumowe i psikam na filtr sprejem do filtrów gąbkowych, rozmaszczam fluid , na końcu wyciskam i montuje, odpalanie jest udrudnione za pierwszym razem po ogarnięcu tematu. Filtr powietrza najważniejszy w maszynie, staraj sie w miarę czesto prać i nasączać go, bo dobre paliwo- czyste paliwo, czysty olej i zadbany filtr to zadowlonona i sprawna maszyna.
Zdejmujesz siedzenie i przed Tobą zostaje kawał czarnego plastiku konczący się pod kierownicą, trzeba go zdemontować, pod byłym siedzeniem są 2 śróbki prawdopodobnie na śróbokręt krzyżak i z drugiego końca tak samo krzyżak. dopiero po zdjęciu tego dostajesz się do osłony filtra powietrza, zapięta jest jego górna częśc na klamerki, odpinasz - uważaj, aby nie pogubić, bo szukanie może być czasochłonnne, potrafią czasem wpaśc i zapodziać sie na długo. zdejmujesz górę i masz filtr powietrza, oby gąbkowy. Myjesz go - ja robię to w obciętym pojemniku 5 litrowym po płynie do spryskiwaczyo 1/3 wysokości, płuczę w bęzynie najpierw długo i treściwie, a potem zlewam bezyne, płukę naczynko i wypłukuje filter do czysta, wyciskam, ale żeby jednak był wilgotny, zakładam rekawiczki gumowe i psikam na filtr sprejem do filtrów gąbkowych, rozmaszczam fluid , na końcu wyciskam i montuje, odpalanie jest udrudnione za pierwszym razem po ogarnięcu tematu. Filtr powietrza najważniejszy w maszynie, staraj sie w miarę czesto prać i nasączać go, bo dobre paliwo- czyste paliwo, czysty olej i zadbany filtr to zadowlonona i sprawna maszyna.
Widziałem kolego Twojego quada w ogłoszeniu ,ale u mnie musi być koniecznie zarejstrowany .
Mam jeszcze jedno pytanie ,czy to normalne że gdy maszyna stoi odpalona to co jakiś czas włącza się wentylator?
Dodam ,że podczas szybkiej jazdy to się nie dzieje tylko na postoju .
Mam jeszcze jedno pytanie ,czy to normalne że gdy maszyna stoi odpalona to co jakiś czas włącza się wentylator?
Dodam ,że podczas szybkiej jazdy to się nie dzieje tylko na postoju .
-
Normalne z tym wentylatorem, choc w takim razie może sprawdz poziom płynu w chłodnicy o raz zbiorniku wyrównawczym, oraz sprawdz czystośc chłodnicy, cnajlepiej weż lampke i świec od strony silnika, jak bedziesz widział dobrze latarkę to ok, a om mniej , tym bardziej zawalona chłodnica.
Zbiorniczek wyrównawczy to ten co widać od dołu z przodu (po lewej jak patrzy się od przodu) taki biały?
Mam jeszcze takie pytanie ,potrzebuję kilka takich d*** jak kołeczki montażowe i plastik wsuwany na rączkę od hamulca przedniego ten co osłania kabelki , znasz może sklep internetowy gdzie można takie coś zamówić ?
Mam jeszcze takie pytanie ,potrzebuję kilka takich d*** jak kołeczki montażowe i plastik wsuwany na rączkę od hamulca przedniego ten co osłania kabelki , znasz może sklep internetowy gdzie można takie coś zamówić ?
-
Kołeczki dobierzesz w sklepie z czesciami samochodowymi, musisz trafić cierpliwego sprzedawce, albo samemu poprościć o możliwośc poszukania, bo tych pierdółek tpicerskich są kartony, a co za plastik to nie mam pojecia.