SWAP Lucky Star
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
Re: SWAP Lucky Star
Swap zakończony około miesiąc temu, chciałem polatać, po testować, jak narazie wszystko w najlepszym porządku.
Na fotach wersja uliczna /nisko, twardo/ ale w kilkanascie minut stawiam go wyżej /zawieszenie + inny komplet kół/ i lecę w teren
Na fotach wersja uliczna /nisko, twardo/ ale w kilkanascie minut stawiam go wyżej /zawieszenie + inny komplet kół/ i lecę w teren
No w końcu w 100% podoba mi się poprowadzenie wydechu : )
Każdy jest mistrzem swojego toru !
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
wygląda spoko i wydech tez fajnie poprowadzony jest tylko małe ale on na 100% nie chodzi tak jak powinien to znaczy się chodzi ale ma spadek mocy nie wielki ale ok 5-10%% przez ten kolektor jest za krótki przerabiałem to moment obrotowy spada i nie dokręca sie tak jak powinien a że nie masz porównania wydaje sie że jest ok sam z tym walczyłem dla tego pozbyłem sie dwóch wydechów bo nie mogłem sobie z tym poradzić skrócenie kolanka o 5 cm lub zmienienie jego przekroju o 1 cm już powoduje spadek a tu do oryginalnej długości brakuje z 15 cm to nie wtrysk tylko gaźnik sam sie nie zaadoptuje cisnienie w kolektorze wydechowym jest ścisle określone i wyliczone dla tego wydech zostawiłem jak najbardziej zblizony do długości oryginału. Taka moja mała podpowiedź a ogólnie podoba mi sie bynajmniej na tyle co widze na tych fotkach
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
ten silnik jakos dziwnie siedzi
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
-
Ropa nie doszukuj się na super moto jest ok w teren juz nie koniecznie ale za pierwszym razem to i najmądrzejszy nie zrobi idealnie silnik trochę za bardzo wysunięty w przód dystans miedzy zębatką zdawczą a osią wahacza powinien być zmniejszony do minimum gdyż w terenie przy mega wychyleniach wahacza po prostu bedzię o niego ocierał i zedrze szybko cały ślizg łańcucha jesli tam jest wrzuć jakiś filmik prezentacyjny maszynę z bliska a wydech to chyba oryginał od cb tylko skrócony???
nie no ja niczego sie nie doszukuje po prostu tyle sie tego naoglądałem i na zlocie i u ciebie ze po prostu cos mi nie pasuje/ wizualnie ,ale chyle czoła dla konstruktora
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
-
każdy ma swoja koncepcję i swoje rozwiązania najważniejsze żeby chodziło jak należy
- STAMP
- Quad:: ls 500 na dopingu :D
- Imię: Paweł
Tomek napisz jeszcze co ile km jest zmiana oleju w oryginalnym lucku
MORE POWER!
-
- STAMP
- Quad:: ls 500 na dopingu :D
- Imię: Paweł
No to masakra to ja już bym był po jednej wymianie i w połowie do drugiej masakra
Marcin kolega prosi o wpisanie na listę
Marcin kolega prosi o wpisanie na listę
MORE POWER!