Do wymiany łozysko jednok, czy rozrusznik
- Znyszu
- Quad:: Ls 500 Power
- Imię: Patryk
Do wymiany łozysko jednok, czy rozrusznik
Cześć wszystkim, niedawno zakupiłem Ls'a 180 i po kilku dniach po wyczyszczeniu gaźnika wchodzę do garażu, a tu takie dziwne odgłosy, rozebrałem rozrusznik, przeczyściłem itd, ale nadal to samo, więc tutaj mam pytanie do was, czy ten dźwięk to padnięty rozrusznik czy może łożysko jednokierunkowe+bendix do wymiany?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vQKWAoPaofw[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vQKWAoPaofw[/youtube]
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: Do wymiany łozysko jednok, czy rozrusznik
Opisz troche te odglosy... czy rozrusznik kreci? Najlepiej nagraj filmik... bo to ze napisales "dziwne odglosy" to nic nie mowi...
- Tomek_LS500cb
Sorrki filmik mi sie nie wyswietlil
- Tomek_LS500cb
Na 99% lozysko jednokierunkowe
- Znyszu
Ok;), to muszę rozkrecać bok i wyciągać.... zrobie, silniczek na sprzedaż i pakujemy od CBTomek_LS500cb pisze:Na 99% lozysko jednokierunkowe
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Powiem ci tak nigdzie tego nie dokupisz a juz na pewno nie szukaj jako łożysko jednokierunkowe czy bendix do access lucky star 180 bo nigdzie tego nie ma ja 3 dni dzwoniłem gdzie popadnie ni ni ciu,,la. Wyciągnij to łozysko siądź przed kompem z tym łożyskiem i suwmiarką po prostu wpisz w wyszukiwarce allegro w dziale motoryzacja części do quadów ( sprzęgło rozrusznika) i szukaj sztuka po sztuce jak znajdziesz takie co z wyglądu wygląda identycznie lub bardzo podobnie , wtedy dzwoń niech ten po drugiej stronie weźmie te łożysko i ci pomierzy ja w ten sposób dobrałem łożysko od jakiegoś chinskiego skutera czy quada juz nie pamietam była tam jakas mała róznica chyba 2 mm było grubsze cos tam ale kupiłem uprzedzajac że jak mi nie podejdzie to odeśle i gosc sie zgodził ale podeszło i silnik palił elegancko dałem za to chyba 65 zł nowe oczywiście ;
o ile pamietam bedzie wyglądało tak albo bardzo podobnie
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Znyszu
Ok,w poniedziałek będę rozkręcał i będę szukać co i jak.marcinSWAPcb500 pisze:Powiem ci tak nigdzie tego nie dokupisz a juz na pewno nie szukaj jako łożysko jednokierunkowe czy bendix do access lucky star 180 bo nigdzie tego nie ma ja 3 dni dzwoniłem gdzie popadnie ni ni ciu,,la. Wyciągnij to łozysko siądź przed kompem z tym łożyskiem i suwmiarką po prostu wpisz w wyszukiwarce allegro w dziale motoryzacja części do quadów ( sprzęgło rozrusznika) i szukaj sztuka po sztuce jak znajdziesz takie co z wyglądu wygląda identycznie lub bardzo podobnie , wtedy dzwoń niech ten po drugiej stronie weźmie te łożysko i ci pomierzy ja w ten sposób dobrałem łożysko od jakiegoś chinskiego skutera czy quada juz nie pamietam była tam jakas mała róznica chyba 2 mm było grubsze cos tam ale kupiłem uprzedzajac że jak mi nie podejdzie to odeśle i gosc sie zgodził ale podeszło i silnik palił elegancko dałem za to chyba 65 zł nowe oczywiście ;
- Znyszu
Witam wszystkich sorka za spam ale mam problem z wyciagnieciem magneta. Zrobilem sciagacz z blachy 6mm ale ni ciort wszystko sie gnie... Moze wy macie jakies pomysly jak to szajstwo sciagnac?
Użyj dużego ściągacza do łożysk.
Jeśli nie masz, to puknij młotkiem "z wyczuciem" w tą centralną śrubę na tym ściągaczy który zrobiłeś. Jeśli nie pomoże (w co wątpię), to musisz wciąć jakiś ceownik i z niego zrobić ściągacz.
Jeśli nie masz, to puknij młotkiem "z wyczuciem" w tą centralną śrubę na tym ściągaczy który zrobiłeś. Jeśli nie pomoże (w co wątpię), to musisz wciąć jakiś ceownik i z niego zrobić ściągacz.
- Tomek_LS500cb
Sciagacz do magneta ktory bez problemu zdejmie dzwon wyglada mniej wiecej tak...