Kupię Outlandera 650 lub 800
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Re: Kupię Outlandera 650 lub 800
ja też... - pojechali na Ukrainę i poniszczyli bardziej niż mieli przed
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Dzięki chłopaki za troskę.
Oferta 500-ki jest nieaktualna, ponieważ Niemiec nie chce sprzedać w cenie netto, a brutto, jest mało interesujące.
Sami zobaczcie. Oferta jest super. Cena + wyposażenie.
Muszę przeanalizować jeszcze dobrze oferty w Polsce. Szamocin takiego nie posiada, a Polska sieć chce 1200 Euro więcej za gołego.
Oferta 500-ki jest nieaktualna, ponieważ Niemiec nie chce sprzedać w cenie netto, a brutto, jest mało interesujące.
Sami zobaczcie. Oferta jest super. Cena + wyposażenie.
Muszę przeanalizować jeszcze dobrze oferty w Polsce. Szamocin takiego nie posiada, a Polska sieć chce 1200 Euro więcej za gołego.
Nowość w sieci z Warszawy
http://otomoto.pl/oferta/can-am-outlander-xt-650-ID6y6XwD.html
Jutro zadzwonię i wypytam co i jak.
http://otomoto.pl/oferta/can-am-outlander-xt-650-ID6y6XwD.html
Jutro zadzwonię i wypytam co i jak.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
to jest też szamocin własnie tam odbierałem swojego
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Tak, stoi u Adama w Warszawie na Cyprysowej
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Miłosz
- Quad:: 2001 Kawasaki KLF 220 / 2003 Arctic Cat 400 4x4 FIS / 2004 Yamaha Grizzly 660
- Imię: Miłosz
Co znaczy nie chce?? jak dla mnie to jak kupuje go na fakture polska firma przedstawiajac numer NIP z wpisem do bazy unijnej to musi wystawic fakture netto czy mu sie to podoba czy nie. To juz Twoj problem co dalej z tym fantem zrobisz i co powie polski fiskus.Cj_cezar pisze:Niemiec nie chce sprzedać w cenie netto
Cos to dziwna akcja, a siedziba wedlug ogloszenia u mnie pod domem.
Miłosz - 2-krotnie go podchodziłem. Prawdopodobnie Polacy go kiedyś zrobili w h... i musiał sam zapłacić Mw, więc powiedział - nein.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Miłosz..ale to nie prawda...żeby zastosować stawkę 0 w niemczech (w Polsce też) muszisz udokumentować że towar opuścił Niemcy - wówczas łaski nie robi
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Miłosz
- Quad:: 2001 Kawasaki KLF 220 / 2003 Arctic Cat 400 4x4 FIS / 2004 Yamaha Grizzly 660
- Imię: Miłosz
Sam jestem handlarzem, jak sprzedaje towar za granice firmie z Uni Europejskiej ktora przedstawila mi NIP, lub towar na przyklad do USA czy chocby Szwajcarii to nie mam prawa zadac podatku VAT, chyba, ze towar sprzedaje z VAT marza co akurat jak widac z oferty tej firmy akurat nie dotyczy.
Istnieje dostepna dla kazdego baza zarejestrowanych VAT-owcow Unijnych i inne sposoby weryfikacji oszustow.
Sprzedajac towar na zagraniczna firme w Uni wystawiam fakture netto, do tego zalaczam pokwitowanie wysylki towaru za granice do tej firmy lub daje klientowi do podpisu oswiadczenie z deklaracja odbioru i zamiaru wywozu towaru.
Z takim kompletem dokumentow jestem czysty i nie ma wedlug mojego ksiegowego takiej opcji , ze ja cos wtopie. Inna sprawa co zrobi kupujaca firma z tym tematem dalej, czy wedlug krajowego fiskusa moze faktycznie podatek odpisac w calosci. Zawsze jest tez mozliwosc kupienia netto w niemczech i zaplacenia polskiego VAT 23%. W praktyce bez sensu ale opcja mozliwa.
Nie handluje quadami, moze gdzies sie myle. Napewno nikt nie jest w stanie nikogo zmusic do sprzedarzy, ale odmowic sprzedazy netto w tej sytuacji chyba nie mozna. Roller-Scholz to duza firma zaopatrujaca Berlin w 1000ce skuterow, nie wiem z kim gadales, ale jesli ten quad jest okazyjniejszy niz inne i jestes zdecydowany na zakup jesli oddadza netto, to chetnie sie przejde do nich podyskutowac na zywo.
Istnieje dostepna dla kazdego baza zarejestrowanych VAT-owcow Unijnych i inne sposoby weryfikacji oszustow.
Sprzedajac towar na zagraniczna firme w Uni wystawiam fakture netto, do tego zalaczam pokwitowanie wysylki towaru za granice do tej firmy lub daje klientowi do podpisu oswiadczenie z deklaracja odbioru i zamiaru wywozu towaru.
Z takim kompletem dokumentow jestem czysty i nie ma wedlug mojego ksiegowego takiej opcji , ze ja cos wtopie. Inna sprawa co zrobi kupujaca firma z tym tematem dalej, czy wedlug krajowego fiskusa moze faktycznie podatek odpisac w calosci. Zawsze jest tez mozliwosc kupienia netto w niemczech i zaplacenia polskiego VAT 23%. W praktyce bez sensu ale opcja mozliwa.
Nie handluje quadami, moze gdzies sie myle. Napewno nikt nie jest w stanie nikogo zmusic do sprzedarzy, ale odmowic sprzedazy netto w tej sytuacji chyba nie mozna. Roller-Scholz to duza firma zaopatrujaca Berlin w 1000ce skuterow, nie wiem z kim gadales, ale jesli ten quad jest okazyjniejszy niz inne i jestes zdecydowany na zakup jesli oddadza netto, to chetnie sie przejde do nich podyskutowac na zywo.
- marioIII
- Quad:: siwy OUT 500L był: Sportsman 800 EFI i Rancher TRX 350 FE
- Imię: Mariusz
No Czarek chwile mnie nie było a temat urósł o parę stron, u mnie nawet silnika nie otworzył kolega - zabiło go dorabianie nietypowych gwintow w sciągaczach wariatora wiec poki co mam kupe zelastwa w garazu i juz dogaduje wstepnie opcje na zostawienie tego w rozliczeniu w polarisie za nową 500 tkę z canama albo hondy
Jeśli ktoś chciałby pośmigać w zielonogórskim lub na Śląsku
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG