Pogaduchy o CF Off-Top
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Matowe czy polerowane to prócz wizualnych walorów coś zmienia ?:)
Wydaje mi sie tez, ze ta od zygo jest plytsza na kantach ale znowu wyglada solidniej ?
Wydaje mi sie tez, ze ta od zygo jest plytsza na kantach ale znowu wyglada solidniej ?
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
http://www.ironbaltic.com/index.php?id=46&action=show_groups&group_id=274
Ja miałem Iron Baltic... były super...
Ja miałem Iron Baltic... były super...
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Chyba nic.
Na polerowanych może rysy będą bardziej widoczne
Na polerowanych może rysy będą bardziej widoczne
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Supriseme
W Iron Baltic nie przemawia do mnie po 1. Cena a po 2. Ten przód CF zakryty przez Blachę. Na pewno nie służy to chłodzeniu Wolałbym wybrać jedna z wyżej przedstawionych
- oolsztyniak
- Moderator
Ale oryginalne z CF również były z zakrytym przodem.
Może faktycznie trochę utrudnia to przepływ powietrza ale chroni chłodnice
A no i przy torowaniu drogi wszystkie drzewa i gałęzie przyjmuje "na klatę"
Może faktycznie trochę utrudnia to przepływ powietrza ale chroni chłodnice
A no i przy torowaniu drogi wszystkie drzewa i gałęzie przyjmuje "na klatę"
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
Polecam te od Zygo. Ja kupiłem je miesiąc temu i naprawdę są solidnie wykonane. One są uniwersalne bo pasują do 800 i 500 CF.
u mnie wydech co prawda w innym miejscu ale pospawany
a tam gdzie masz zaczep do plastiku to już 3 razy spawałem, taki ze mnie spawacz
a tam gdzie masz zaczep do plastiku to już 3 razy spawałem, taki ze mnie spawacz
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
1. Osłony z Rosji biją na głowę Zygo. Są dużo lepiej wykonane i aluminium dużo mocniejsze. Sruby są w wytloczeniach i nie urwa się tak łatwo.Cenowo są też lepsze, bo tańsze. Jakość porównał bym z Ricoschetem, zdecydowanie dużo wyższa niż Zygo.
2. Wywal te pończochy i załóż dedykowany snorkel. Będzie zasysal spod licznika i przy dużych predkoscisch woda spod kół nie będzie wchlapywana do filtra. Koszt snorkla jest niewielki.
3. Te pęknięcia na tej poprzecce, jak i pekniety uchwyt od blachy na tlumiku to niestety norma
2. Wywal te pończochy i załóż dedykowany snorkel. Będzie zasysal spod licznika i przy dużych predkoscisch woda spod kół nie będzie wchlapywana do filtra. Koszt snorkla jest niewielki.
3. Te pęknięcia na tej poprzecce, jak i pekniety uchwyt od blachy na tlumiku to niestety norma
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Supriseme
Pingwin Legnica pisze:1. Osłony z Rosji biją na głowę Zygo. Są dużo lepiej wykonane i aluminium dużo mocniejsze. Sruby są w wytloczeniach i nie urwa się tak łatwo.Cenowo są też lepsze, bo tańsze. Jakość porównał bym z Ricoschetem, zdecydowanie dużo wyższa niż Zygo.
Osłony z Rosji ?
- oolsztyniak
- Moderator
W oryginałach CF też są w wytłoczeniach śruby.Pingwin Legnica pisze:Sruby są w wytloczeniach i nie urwa się tak łatwo.
Chwilowo koncepcja jest inna zobaczymy co dalej z jej realizacją.Pingwin Legnica pisze: 2. Wywal te pończochy i załóż dedykowany snorkel. Będzie zasysal spod licznika i przy dużych predkoscisch woda spod kół nie będzie wchlapywana do filtra. Koszt snorkla jest niewielki.
Nie grzebałem tam wcześniej więc byłem trochę zdziwiony że aż tak się rozleciało.Pingwin Legnica pisze: 3. Te pęknięcia na tej poprzecce, jak i pekniety uchwyt od blachy na tlumiku to niestety norma
Od blachy tłumika uchwyt odpadł mi po 200 km a tu pęknięcie jest obok spawu ale pod siedziskiem, tam nic się przykręca
A jakiś pomysł co z uszczelką?
Masz Daniel u siebie takie?
Weź tą swoją spaware i wpadnij w weekend do mnieVEEGO pisze: a tam gdzie masz zaczep do plastiku to już 3 razy spawałem, taki ze mnie spawacz
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son