CF moto 500 Podkapacie, Małopolska, Świetokrzyskie

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
kosik10
Quad:: CF Moto 500 L
Imię: Krzysiek

CF moto 500 Podkapacie, Małopolska, Świetokrzyskie

Post autor: kosik10 » czw 11 cze, 2015

witam,
Panowie szukam kogos z okolic Rzeszowa, Tarnowa kto ma Quada CF Moto 500.
chciałbym pogadac z taką osobą. Fajnie było się nawet spotkać. Prosze o pomoc o kontakt do takiej osoby gdyz chcę kupić takiego Quada.

Awatar użytkownika
walek1978
Quad:: CF Moto 500, X8
Imię: Marcin

Re: CF moto 500 Podkapacie, Małopolska, Świetokrzyskie

Post autor: walek1978 » pt 12 cze, 2015

Witam jak coś to ja z Tarnobrzega :)

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pt 12 cze, 2015

A kolega Grzmot jest z Rzeszowa.
Jak chcesz to mogę podesłać Ci namiary na niego.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 12 cze, 2015

ZaZu - dwie CFki 500 - Kraków (małopolska:)
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

kosik10

Post autor: kosik10 » pt 12 cze, 2015

Kolego Walek1978
Dlugo jestes uzytkownikiem cf moto 500? Kupiłes nowa? dużo masz naklepane kilometrów? w jakich warunkach uzywałeś maszyny?
Jak ajest Twoja ogólna opinia?
ja szukam dla siebie Quada. to bedzie mój pierwszy Quad. Szczerze w realu jeszcze nigdy cf moto nie widziałem - jutro jade do sklepu zobaczyc j a pierwszy raz ale z tego co sprzdawca mówil to nie dadza się przejechac za bardzo no może 5-10 metrów dosłownie. jutro oglądam ale zakup planuje we wrzesniu. Ale chce wczesniej poszukac opinii.

kosik10

Post autor: kosik10 » ndz 14 cze, 2015

Witam,
Byłem i zobaczyłem pierwszy raz w realu CF 500. Ale wiem już że tam gdzie byłem to na pewno nie kupię bo goście wcisjkają taki kit np.: że qud jest z Szwecji a nie chinczyk, że w Szwecji wszystko produkują i do chun tylko po to wysyłają żeby poskładać i później znowu do Europy przysyłają.
Jeden mi mówił że napę na tylne koła jest stały czyli cały czas sa zblokowane a drugi że nie(ten drugi chyba dlatego tak powiedział bo mu powiedziałem że ja trochę będę jeździł o asfalcie i e słyszałem zę jazda po asfalcie tzn skręcanie wpływa negatywnie na żywotność tylnego napędu).
Proszę odświadczonych kolegów o komentarz do powyższego i podpowiedzcie gdzie w moich okolicach znajdę porządnych sprzedawców i serwis CF moo. Miło jak też napiszecie gdzie na pewno nie jechać kupować maszynę.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » ndz 14 cze, 2015

Produkowane w chinach i składane w Szwecji ale jakościowo cf500 jest quadem dobrym, nie jest to maszyna awaryjna.

Napęd na koła tylne jest stały, mamy szperę 100% - oba tylne koła obracają się z równą prędkością w każdych warunkach, jak mocno skręcimy na asfalcie koło wewnętrzne będzie się ślizgać i "palić kapcia"... Tylny napęd przy częstym i ostrym skręcaniu na asfalcie troszkę pocierpi. Z przodu jest już dyfer i mechanizm różnicowy.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
walek1978
Quad:: CF Moto 500, X8
Imię: Marcin

Post autor: walek1978 » pn 15 cze, 2015

Kosik quada mam od stycznia tego roku. Do tej pory zrobiłem nie dużo km bo troszkę ponad 1000. Niestety po przejechaniu 900km rozsypało mi się sprzęgło. Postanowiłem zrobić to sam bo wiedziałem że i tak serwis nie uzna mi gwarancji. Na serwisie byłem 2 razy. Przyczyną rozsypania sprzegła podejrzewam że była 1 z 2 opcji. Czyli albo kiepska partia wyszła tego modelu albo jak przypuszczam miałem wlewany zły olej silnikowy na serwisie. Dopiero teraz po awarii odczytałem z faktur że lany był olej Motul 6100 zamiast 5100. Z tego co wyczytałem to jest olej samochodowy. A że nasze sprzęgło chodzi w oleju to mogło to być przyczyną. Ale najważniejsze że już zrobione i cały wekendzik śmigałem. Generalnie quadzik jest ok. W tym momencie zamontowałem dystanse i aluminiową podłogę a to warto bo w terenie bez tego można cosik upierniczyć. Ja swojego kupiłem w Lusławicach koło Zakliczyna za Tarnowem a serwisowałem w Rzeszowie. Ale od teraz będą robił sam wszystko bo szkoda kasy na serwis i jak się okazuje nie do końca wiadomo co przy nim wymieniają. Generalnie polecam bo w tej cenie nic lepszego nowego nie kupisz.

kosik10

Post autor: kosik10 » pn 15 cze, 2015

Czy w Lusławicach była najlepsza cen? ja własnie tam byłem i goście nie bardzo wiedzieli jak to jest z tym napędem tzn jeden mówił tak a drug inaczej.
A możesz powiedzieć jaki jest koszt naprawy takiego sprzęgła?
Powiedz nie brakuje CI mocy?

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pn 15 cze, 2015

Zawsze brakuje, nawet w 1000. Kwestia tego żeby umieć wykorzystać to co sie ma, jeżeli tak jest to CF500 jeżdzi bez kompleksów z G700 czy KQ750
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”