SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: ropa0 » sob 13 cze, 2015

A jest to na 100 % plyn a nie paliwo ?
Jak ci szczeli mebrana z kranika to paliwo dodstaje sie do krucca ssacego a jak trafisz na otwarty zawór to zaleje ci komore spalania i ten sam efekt i obiaw
I z tego co opisujecie i to co tomek pisze to nie mozliwe zeby od tak poszla uszczelka nie ma takiej opcji ruwnie dobtzze moge ci powiedzoec to samo o cb 500 i ty mnie pogoniszmiotlom z placu i przez pól czenstochowy bo znasz ten silnikk na wylot
A w tym przypadku to nie wazne czy to ls czy cb jak jestes pewiwn to nie ma szans zeby od tak sie to stalo
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 13 cze, 2015

chłopaki nie wiem co sie stało dzisiaj tam pojadę to zobaczyć oni nawet nie załozyli zbiornika paliwa, gaźnika itd tylko przykręcił siknik i kolektor wydech i podłączył chłodnice zalał ją płynem by pompa pociągła żeby odpowietrzyć układ zakręcił normalnie a nagle stracił kompresje i zaczął kręcić jak by maił wykręconą świece i płyn poleciał kolektorem to ich słowa a ten koles co to robi ma jakieś pojęcie bo staja tam u niego motocykle i grzebie przy ty więc nie wiem co o tym mysleć .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
ropa0

A nie wpadlo im cos do głowy i rozwalilo glowice

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » sob 13 cze, 2015

Teraz jest tylko jeden sposob... zdjac glowice i sprawdzic co sie stalo... Marcin daj znac co tam sie stalo... bo bardzo mnie to wku.wi.lo... jak bym wiedzial ze ten silnik to zlom to bym go tobie nie zostawil... ale jak dla mnie byl 100% sprawny... porob zdjecia jak cos znajdziecie

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Marcin a jestes pewien ze nic nie wpadlo do cylindra?? Jak gaznik byl zdemontowany...

Marcin ATV SWAP Garage

chłopki urwał sie zawór wydechowy przy samym grzybku nic nie miało mozliwości tam wpaść obejrzałem to dokładnie urwał sie wbił w ścianke głowicy i przebił sie do kanału wodnego ot co całe zamieszanie Tak że Tomku odpaliłem quada raz po przyjeździe twojego brata chodził to zgasiłem i wyjąłem silnik i już nawet nie dopalił mysle że pochodził by jeszcze 5 sekund i zamiotło by silnikiem u mnie jeszcze na podwórku ŻYCIE!!! co zrobić :P

Obrazek

cylinder też krawędzie wyszczerbione nową uszczelke wypali odrazu głowica cylinder uszczelka smietnik korba krzywa jednym słowem silnik do kosza :(

Obrazek

sprzedałem ze 30 silników i pierwszy raz stało sie cos takiego nigdy nikt nie reklamował a tu taki hardcore .

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

..... naprawde mi sie to w glowie nie miesci.... tymbardziej ze silnik chodzil jak zegarek... cylinder tlok pierscienie zawory uszczelniacze ... wszystko przejechalo moze 500-600 km... strasznie to dziwne... robilem ten silnik pod siebie u goscia ktory naprawde zna sie na tym...

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Marcin tak ogladam te zdjecia i utwierdzam sie w tym ze napewno nie bylo to tak jak ci powiedzieli... trzema razami jakby krecili rozrusznikiem na 100% by sie takich szkod nie narobilo...tym bardziej nie wygielo walu... silnik musial chodzic i to na wysokich obrotach... rozrusznik nie ma takiej sily zeby rozwalil tak silnik.... i zrobil tyle dziur w tloku... druga sprawa to zawor z takim przebiegiem sam z siebie sie nie urywa... moim zdaniem musialo sie cos dostac do cylindra....

Awatar użytkownika
ropa0

marcin tomek ma po nie kąt racje
zobacz jak tłok wygląda, ile on ma odbic,jak on jest pokaleczony i nie ma 2/3 skaleczeń tylko "nascie "
no i jak korbowód jest krzywy to na 1000% rozrusznik ci go nie pokrzywi

Marcin ATV SWAP Garage

Panowie 3czy 15 co to za różnica nawet nie odpalił bo nie było zbiornika i i fajki na świecy a w wydech jak miało wpaść coś jest to poprostu nie możliwe po prostu g**** silnik i tyle ja tu nikogo nie obwiniam po prostu ujebał sie bo widać na zaworze ze był juz wcześniej nadpęknięty i tyle pech nie doszukujcie sie padło na mnie i to mój problem . Ale wyciągnę wnioski na przyszłość by nie zaprzątać sobie głowy tymi silnikami bo śliski temat.

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”