zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo
Imię: Łukasz

Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Post autor: Norek01 » pn 08 cze, 2015

Niestety olsztyniak masz racje obawiam sie ze ASO dalo ciala przekrecajac gwinty. Oczywiscie to moje prywatne zdanie i narazie nikogo nie chce krytykowac, ale to nie jest normalne ze nowy most super dzialajacy tak sobie nawalil. Przy tym wszystkim robiac tyle szkody. Chlopaki nie uzyli klucza dynamometrycznego wiec ... hmmm... boje sie ze i wspomaganie dostalo bo cos ciezko dzialalo ale moze sie myle i poprostu przy tym uszkodzeniu cos obciazylo moj ruch kierownica. Mysle ze jednak most z przyczyn srub bedzie caly do wymiany bo zabardzo mielilo tym mostem i watpie aby nie mial uszkodzen. Powiem ze juz sam nie wiem co o tym myslec... chlopaki maja te maszyny i dzialaja wszystko ok. Macie jakies doswiadczenie czy wal mogl tez oberwac? Bo mnie sie wydaje a nawet jestem pewien ze jest jakis obdarty wyszlifowany...
Slawek ty mowisz ze ciezko to sie czyta to wyobraz sobie jak siezko sie jezdzi ze swiadomoscia ze znow moze cos pasc.... kiedys opisze wam przygode z bezpiecznikiem jaki mi numer wywineli.

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » pn 08 cze, 2015

Początek strony i wielkie pochwały dla ASO, a wyszło jak w Piłce Nożnej

Nic się nie stało.... NOREK.... nic się nie stało :beczy:

Z moją CF-ką jak z teściową ......... Bardzo się kochamy bo rzadko się widzimy :D

A na poważnie akurat ja doskonale rozumiem Twoje problemy, współczuję, ale jako realista powiem, że to dopiero początek. Przy CF-ce musisz być nie tylko riderem, ale też serwisantem.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r

Post autor: oolsztyniak » pn 08 cze, 2015

To tyczy się raczej wszystkich marek.
Czy to bashan, suzuki , Yamaha czy can am.
Sam musisz pilnować napraw, przegladow i innych dziwnych rzeczy :-)
Znam przypadki gdzie i serwisy "z prawdziwego" zdarzenia robią fuszerke .
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » pn 08 cze, 2015

Lekko nie ma niestety współczuje 500 w porównaniu do 800 była zdecydowanie trwalsza w każdym aspekcie. Śruby śrubami nie Ty jeden masz pęknięty most, u nas było to samo. Przedni most jest identyczny co w 500 i niestety został zle policzony pod ten silnik.

Jedna dwie trzy usterki mogły świadczyć o błędzie użytkownika ale tutaj to jest juz wina fabryki niestety, dobrze ze gwarant podchodzi do tego rozsądnie ale i tak quad na serwisie a nie w garażu.

Łukasz hondy nie wymieniłeś :) u mnie nawet przy wysokich skokach nic nie pęka :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » pn 08 cze, 2015

Artur, nie wymieniłem też kilku innych marek :-)
Ale przyznasz że sam sporo czasu poswiecales na naukę, sam pilnujesz wymian olejów, czyścić filtry a jak coś się zużywa to wymienisz nie licząc na nikogo.
Każdego z nas to powinno się tyczyć żeby nie polegać tylko na serwisie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » wt 09 cze, 2015

Jasne masz racje absolutna w tym co piszesz, moim zdaniem jednak mosty w chcenia nieprzemyślane i stad wynika problem te śruby nie powinny sie odkręcać same z siebie to jest błąd konstrukcyjny. Dbanie o sprzęt to jedny i procentuje przy przebiegu takim co Ty masz albo i większym. Przy dotarciu albo ledwo po takie awarie nie maja prawa mieć miejsca kupując nowego quada chce mieć pewność ze przy odpowiednim serwisie przez 2 lata obędzie sie bez usterek. Nawet w wysilonych sprzętach takich jak Canam
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » wt 09 cze, 2015

A moim zdaniem... No No Offense Norek ale, 30 % to wina Boga, Karmy, Serwisu i producenta, 70% użytkownika i użytkowania. Wiem? Wiem bo Tak jak Olsztyniak i Zmora jestem właścicielem Tej samej maszyny. A żeby się więcej nie rozwodzić i nie produkować niepotrzebnej paplaniny Więcej nic nie dodam ;)

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » wt 09 cze, 2015

Ikar pisze:chce mieć pewność ze przy odpowiednim serwisie przez 2 lata obędzie sie bez usterek.
I tu jest pies pogrzebany, odpowiednie serwisowanie maszyny to podstawowa sprawa jakiej trzeba pilnować.
To nie jest auto, że po 10 tyś jadę na przegląd olejowy, wymieniam filtry, raz do roku odgrzybiam klimę ... Sorry ale to trochę inna charakterystyka sprzętu, używania, dbania i serwisowania. Nie wystarczy tylko pojechać na wymianę oleju, czasem trzeba łapki wsadzić to tu to tam.
Supriseme pisze: Wiem bo Tak jak Olsztyniak i Zmora jestem właścicielem Tej samej maszyny.
Zdradził nas :bezradny:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » wt 09 cze, 2015

oolsztyniak pisze:
Supriseme pisze: Zmora jestem właścicielem Tej samej maszyny.
Zdradził nas :bezradny:
nadużycie :cwaniak:
Zmieniłem gdyż potrzebowałem sprzętu do innych celów niż CFka - ci co śledzą moją stronę internetową a szczególnie Fb wiedzą że to co pisze Olsztyniak jest PRAWDĄ I JESZCZE RAZ PRAWDĄ.

O sprzęt trzeba dbać i być jego serwisantem albo mieć kupę kasy na dobrego serwisanta.
Czy to Cfka (która nadal będę bronił bo mnie nigdy nie zawiodła) czy CanAm - potrzebują naszej opieki i tak tu jak i tui znajdują się buble...

Jedno jest pewne CFka nie nadaje się do ciężkiej jazdy i tyrania - będzie się psuć. Inne quady jest większa szansa że nie i to jest ta różnica za która się dopłaca w momencie zakupu.
Trzeba zdecydować do czego potrzebuję Gadzinę..

Przypadki powyżej opisane - wyglądają na błędy serwisu - nie mogę się wypowiedzieć w zakresie użytkowania bo trzeba by było widzeć jak koledzy jeżdżą i tyle
:I love CF MOTO: 4ever

:I love CAN-AM:
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » wt 09 cze, 2015

Supriseme pisze: Wiem bo Tak jak Olsztyniak i Zmora jestem właścicielem Tej samej maszyny.
oolsztyniak pisze:Zdradził nas :bezradny:

Misterny plan szlag trafil, jak ja na to wpadlem ? O.o
Ostatnio zmieniony wt 09 cze, 2015 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono cytowanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”