SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: eser » pt 05 cze, 2015

Co do żon, to mojej powiedziałem, że zrobiłem małą modernizację bo ciągle się psuł, a te rury z boków to dla bezpieczeństwa :-D Łykneła i mam spokój.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 05 cze, 2015

gateway pisze:Marcinie, jakie tarcze sprzęgłowe zakładałeś do cb500? Zaczyna mi się czasem ślizgać i lekko się poci spod pokrywy sprzęgła to bym zrobił za jednym razem dwie rzeczy.
a mówiłem jak kupowałeś cebule by sprawdzić sprzęgło ;) żeby nie było GateWay wszystkie części dostarczał sam ;) ale spoko to żadne koszta ok 130 zł tarcze uszczelka ok 30 i mozesz sobie od razu zmienić zimering w pokrywie od dźwigni sprzęgła tam nieraz też bywało że sie pocił a skoro zamierzasz robić sprzęgło to warto to ogarnąć bo koszt żaden;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Marcin ATV SWAP Garage

eser pisze:Co do żon, to mojej powiedziałem, że zrobiłem małą modernizację bo ciągle się psuł, a te rury z boków to dla bezpieczeństwa :-D Łykneła i mam spokój.
ja dokładnie mówię mojej to samo wszystko co wymieniam ,przerabiam to dla bezpieczeństwa :)

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pt 05 cze, 2015

Nooo, zapomniałem dodać, że silnik sobie sam ogarnąłem. Ale nawet gdyby był od Ciebie, to nic nie zmienia, bo motor ma prawie 20 lat, a sprzęgło to część eksploatacyjna i jeśli ktoś ma pretensje, że kupił złom, bo sprzęgło do wymiany, to jest motoryzacyjnym idiotą ;) Poza tym koszt tych tarczy, to 2 tankowania LS-a, więc tanio :D
Swoją drogą Luckiem zrobiłem trochę kilometrów wokół komina i się nie ślizgało, a lekko nie miało, więc po prostu przyszedł jego czas hehe.
Więc patrzyłem na allegro i się zastanawiam, które kupić.
Czy lepiej NHC - tańsze, czy EBC - delikatnie droższe. Cena nie jest tutaj wyznacznikiem, tylko nie wiem, które będzie lepsze?

Marcin ATV SWAP Garage

wszystko jedno które załozysz bedą dobre róznicy nie odczujesz ;) będzie tak jak mam być:)

Awatar użytkownika
Danger
Quad:: LS 450+
Imię: Damian
Kontakt:

Post autor: Danger » pt 05 cze, 2015

orientuje się ktoś jakie wymiary muszą być skarpet na lucka ?
najlepiej dokładnie w centymetrach ( lepsze te na rzepy czy piankowe na tretki??)
jak by ktoś podał jakie na przód i tył będę wdzięczny :)
dan

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pt 05 cze, 2015

Dzisiaj rekreacyjnie pojechałem nad jezioro i pomyślałem, że zrobie sobie fajne foty lucka. Wjechałem delikatnie do wody i zrobiłem zdjęcia. Potem usiadłem na brzegu i relaksowałem się widokami i ogólnym spokojem. Dodam, że wjechałem spokojnie i bez niszczenia "plaży" itd. Po 15 min podjeżdża jakaś straż połowu ryb, czy coś w tym stylu (około 5 gości). Przyciągnęli autem motorówkę. Pewnie w celu patrolowania jeziora.
No i jeden z nich pyta, czy to mój pojazd?
Tak mój.
A wie Pan, że nie wolno parkować w wodzie?
Nie, nie wiem.
Proszę o dowód osobisty.
Ok.
Zabrał do samochodu i kazał wyjechać z wody.
Podszedłem do niego, a on, że dzisiaj będzie tylko pouczenie, że parkować można minimum 10 metrów od wody.
Ok, dziękuję. Do widzenia.

Spisał dane i pojechali. A łódź zaczęła patrolować wody.

Taka anegdotka z dzisiaj ;) I fotki
Załączniki
20150605_172242.jpg
20150605_172244.jpg
20150605_172251.jpg
20150605_172256.jpg

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: beben1982 » pt 05 cze, 2015

Tablica rejestracyjna się znalazła na szczęście :D już myślałem że będę musiał wyrabiać nową

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » pt 05 cze, 2015

Gdzie ja znalazles???.... my kiedys z braciakie jak latalismy... on zgubil klosz tylniej lampy... wrocilismy do domu... przeanalizowalismy gdzie bylismy... gdzie to sie moglo stac... na drugi dzien przejazdzka w piszukiwaniach lampy... i powrot z sukcesem ;)
Gateway fajne foty;)
Moj lucyfer w drodze do domu;) na przyczepce... Marcin jeszcze raz dzieki... zadzwonilem do braciaka spytac czy juz odebral... mowi .. no wszystko spoko juz jade do domu... ja pytam... no i jak?przejechales sie??.... a on... ku. Wa na kazdym biegu lapy ci chce urwac... ale to zapier..da..la...
Hehe

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: beben1982 » sob 06 cze, 2015

Dałem ogłoszenie w necie że zgubiłem tablice i gościu dzisiaj zadzwonił że takową znalazł :)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”