SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
STAMP tamten mówił ze trzeba wymienić olej !! popiskiwanie w trakcie nie słyszalne w trakcie jazdy za dużo się dzieje żeby to słyszeć na postoju daje równo
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Oj tupie nogami tupie i rece zacieram.... quad do odbioru w sobote ale ja musze jeszcze dokladnie 2 miechy czekac az na niego wsiade.... grunt ze bedzie gotowy stal w garazu i czekal.... chyba poprosze braciaka zeby juz na lotnisko go zabral ze soba jak przylece.... hehe.... podniecenie jest juz w wysokich rejestrach.... i caly czas rosnie...
- STAMP
- Quad:: ls 500 na dopingu :D
- Imię: Paweł
Pytam bo u mnie na początku popiskiwała obudowa trybu ten plastik. Wpadała w drgania i tarła o ramę. Pilniczek w dłoń i teraz jest gitara. A przysiągł bym ze dobiegało to gdzieś z przedniego koła
MORE POWER!
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
ok obstawiam łańcuch rozrządu i juz mówię dla czego olej olejowi nie jest równy chodzi mi o to że np. motul 10w 40 a na przykład castrol 10w40 moze mieć troche inną gęstość i obawiam sie że słyszysz łańcuszek ale spoko to zupełnie nie jest wstanie zaszkodzić w żadnym stopniu silnikowi sam tak jeździłem pół roku zanim wymieniłem napinacz i ustało łatwo to sprawdzić patrząc na napinacz jest pod gażnikami mniej więcej po środku dwóch cylindrów widzisz 3 śrubki na klucz 8 wykrecasz środkowa bez obaw to tylko śrubka rewizyjna i wkładasz tam cieniutki płaski śrubokret i jak poczujesz że ci sie zazębił z tym wycięciem w środku to lekko krecisz śrubokrętem w prawo poczujesz opór spreżynki i jak popuscisz to powinno z powrotem ci śrubokret cofac w lewo więc ty uzywając troche siły ale bez przesady pomagasz spręzyncę przekrecic jeszcze bardzej w lewo z oporem tak o pół obrotu wyciagasz śrubokret i odpalasz na chwile jęśli bedzie przez chwile cisza to wystarczy wymienic napinacz albo przejdż na olej 10W 40 samochodowy one śa troche gęściejsze i tez będzie cisza . albo przyjedź na zlot 28 czerwca wezme ze soba drugi napinacz i zrobie ci to w 3 min
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Tomek_LS500cb
Fachowa pomoc... wystarczy sie dobrze wyrazic o co chodzi i pomoc natychmiastowa;)
Marcin plastiki na zdjeciu wygladaja kozacko;)
Marcin plastiki na zdjeciu wygladaja kozacko;)
- Tomek_LS500cb
Lekki tuning nicku na forum juz nastapil korekta wprowadzona
Byłem dzisiaj Lucyferem na przeglądzie. Banał :D:D Hamulce, zawieszenie przód, światła. 63 PLN - pieczątka i załatwione.
Jedyna rzecz, to diagnosta stwierdził, że trochę przekracza 14,5 KW. A chodził na wolnych obrotach z założonym DB kierem hehe. Ale sam stwierdził, że producenci zaniżają moc aby rejestrować, i że skoro tak wyszedł z fabryki tzn, że jest ok
A po przeglądzie podjazd na orlen. Tankowanie i mała wycieczka nad jezioro, potem nad drugie jezioro i do domu. Wszystko w 2 osoby. Zrobione ponad 80km. Asfalt plus szuter.
Osiągnięta prędkość momentami 125 i jeszcze zapas mocy.
Jest dobrze :D:D
Jedyna rzecz, to diagnosta stwierdził, że trochę przekracza 14,5 KW. A chodził na wolnych obrotach z założonym DB kierem hehe. Ale sam stwierdził, że producenci zaniżają moc aby rejestrować, i że skoro tak wyszedł z fabryki tzn, że jest ok
A po przeglądzie podjazd na orlen. Tankowanie i mała wycieczka nad jezioro, potem nad drugie jezioro i do domu. Wszystko w 2 osoby. Zrobione ponad 80km. Asfalt plus szuter.
Osiągnięta prędkość momentami 125 i jeszcze zapas mocy.
Jest dobrze :D:D
- Tomek_LS500cb
Hmmm to na upierdliwego diagnoste trafiles;) hehe... u mnie braciak pojechal na przeglad .. diagnista wziol dowod.. sprawdzil nr na ramie i podbil pieczatke komentujac ze nie ma zielonego pojecia na temat quadow...
Jedyny minus to taki ze skasowal 99zl i powiedzial ze misi skasowac jak za auto bo innej opcji nie ma ...
Jedyny minus to taki ze skasowal 99zl i powiedzial ze misi skasowac jak za auto bo innej opcji nie ma ...
Oplułem sobie monitor ze smiech jak to przeczytałemgateway pisze:skoro tak wyszedł z fabryki tzn, że jest ok
Tomek ja też place jak za auto a kolega placil jak za skutera
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .