Quad od 8000 zł do 10 000 zł
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: Yamaha Grizzly 700 FI
Re: Quad od 8000 zł do 10 000 zł
Ja obecnie bawię się na Grizzly 700 jakbyś poszukał na forum, fajny quadzik taki w sam raz na pierwszy raz. Też opisywałem co mi się popsuło, co wymieniałem itd. Ale jeżeli masz chęć do samodzielnych napraw/wymian części to mnie się dobrze współpracuje z nim.
Co do konkretów, cena jednak jak dla mnie jak na 4x4 to mało. Za dobry sprzęt i w miarę młody jednak trzeba dać w granicy 20kk PLN co nie skreśla cię z jakiego kolwiek quada.
Przejrzałem otoMoto i w tej cenie ciężko o Grizzly. Niech wypowiedzą się użytkownicy innych marek
Co do konkretów, cena jednak jak dla mnie jak na 4x4 to mało. Za dobry sprzęt i w miarę młody jednak trzeba dać w granicy 20kk PLN co nie skreśla cię z jakiego kolwiek quada.
Przejrzałem otoMoto i w tej cenie ciężko o Grizzly. Niech wypowiedzą się użytkownicy innych marek
Są ludzie, którzy lepiej bawią się na oktanach niż na promilach...
Re: Jaki quad na początek
Witam, mój 1 a w zasadzie 2 post po zalogowaniu.
Nie chciałem zakładać nowego tematu a znalazłem taki.
Poszukuję Quada dla początkującego (w skali od 0 do 10 daję sobie 0 )
Wiem żebyście mi pomogli to musze napisać najwięcej konkretów wiec zaczynam:
1. Zastosowanie - typowa rekreacja oraz dojazd do pracy (po asfalcie 5km).
Ale również chce wjechać na jakieś ścieżki leśne, utwardzone ale i nierówne, wycieczki krajoznawcze.
Nie mam raczej zamiaru przedostawać się przez jakieś wielkie bagna czy też używać kłada do odśnieżania czy innych prac ogródkowych
2. Homologacja - musi być! Mieszkam w bloku wiec po ulicach muszę się poruszać.
Jak wpisałem w pkt1. Chce czasami jeździć do pracy
3. Cena. No i tu myślałem o 10-12tys. Osobiście czytając opinie to chinole raczej odpadają (choć oglądałem ostatnio program o KYMCO i ponoć zrobił duży postęp odnośnie jakości) wiec markowe wchodzą w gre. Wiem że za taką kase nówki nie kupię ale coś koło 5latka? Ostatecznie mogę się wstrzymać i odłożyć jeszcze trochę kasy.
Myśle że w miare naświetliłem oczekiwania, mam jeszcze inne pytania typu, czym kierować się przy kupnie by nie kupić trupa czy też jak zabezpieczyć (garażu nie mam, wiec chyba trzeba bedzie wynająć)ale też przecież garaż wszędzie ze mna jezdził nie będzie, ale pewnie odp znajde w innych tematach.
Pozdrawiam
Dami
Nie chciałem zakładać nowego tematu a znalazłem taki.
Poszukuję Quada dla początkującego (w skali od 0 do 10 daję sobie 0 )
Wiem żebyście mi pomogli to musze napisać najwięcej konkretów wiec zaczynam:
1. Zastosowanie - typowa rekreacja oraz dojazd do pracy (po asfalcie 5km).
Ale również chce wjechać na jakieś ścieżki leśne, utwardzone ale i nierówne, wycieczki krajoznawcze.
Nie mam raczej zamiaru przedostawać się przez jakieś wielkie bagna czy też używać kłada do odśnieżania czy innych prac ogródkowych
2. Homologacja - musi być! Mieszkam w bloku wiec po ulicach muszę się poruszać.
Jak wpisałem w pkt1. Chce czasami jeździć do pracy
3. Cena. No i tu myślałem o 10-12tys. Osobiście czytając opinie to chinole raczej odpadają (choć oglądałem ostatnio program o KYMCO i ponoć zrobił duży postęp odnośnie jakości) wiec markowe wchodzą w gre. Wiem że za taką kase nówki nie kupię ale coś koło 5latka? Ostatecznie mogę się wstrzymać i odłożyć jeszcze trochę kasy.
Myśle że w miare naświetliłem oczekiwania, mam jeszcze inne pytania typu, czym kierować się przy kupnie by nie kupić trupa czy też jak zabezpieczyć (garażu nie mam, wiec chyba trzeba bedzie wynająć)ale też przecież garaż wszędzie ze mna jezdził nie będzie, ale pewnie odp znajde w innych tematach.
Pozdrawiam
Dami
Dzięki za podpowiedź;)
A nie bedzie za słaby na ewentualnie 2 osoby?
Ja waże 72kg, kobita koło 60kg.
A ten Lucky to nie chinol? Choć opinie czytam ma dobre:)
A może kymco mxu 300, wiem że chinol ale chwalą?
A nie bedzie za słaby na ewentualnie 2 osoby?
Ja waże 72kg, kobita koło 60kg.
A ten Lucky to nie chinol? Choć opinie czytam ma dobre:)
A może kymco mxu 300, wiem że chinol ale chwalą?
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Da rade na poczatek.. produkcja tajwan... wykonanie bardzo przyzwoite...czesci ogolno dostepne.... polecam
Okey,
Widze że część osób pisze że przy wyborze kieruje się rodzajem napędu i wał kardana jest lepszy od łańcucha.
Potwierdzacie czy na początek raczej to takiego znaczenia nie ma, bo widze że LS ma łańcuch i w wadach piszą że się luzuje
Widze że część osób pisze że przy wyborze kieruje się rodzajem napędu i wał kardana jest lepszy od łańcucha.
Potwierdzacie czy na początek raczej to takiego znaczenia nie ma, bo widze że LS ma łańcuch i w wadach piszą że się luzuje
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Zaletą wału jest to że jest prawie bezobslugowy, wadą że generuje większe straty mocy. Kymco to bardziej turystyczny quadzik a Ls sportowy
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Szkoda ze nikt wiecej nie może nic powiedziec. Ja ogólnie grzebie od małego w silnikach samochodowych itp wiec rak pobrudzić w smarach sie nie boje.
Proszę o jeszcze jakies opinie i podpowiedzi np yamaha grizzly bruin 350 albo kymko bo sezon juz trwa a ja nic nie mam.... :/
Proszę o jeszcze jakies opinie i podpowiedzi np yamaha grizzly bruin 350 albo kymko bo sezon juz trwa a ja nic nie mam.... :/
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Za 10.000 trudno znależć dobre 4x4.
Jedyna chyba opcja to CF500
Eigerow w tej cenie juz nie ma
Bruin 350 słaby, grizzly 450 byłaby fajna ale to nie ten budzet.
Moze jakies Kymco MXU400 ale nie wiem czy znajdziesz w tej cenie
Jedyna chyba opcja to CF500
Eigerow w tej cenie juz nie ma
Bruin 350 słaby, grizzly 450 byłaby fajna ale to nie ten budzet.
Moze jakies Kymco MXU400 ale nie wiem czy znajdziesz w tej cenie
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
jedyna rozsądna opcja to cf 500 ale boję się po crossie będzie dla ciebie zbyt wołowata
mods in progress :-)