SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: ropa0 » czw 30 kwie, 2015

2/3 miesiące temu był robiony i nawet sie nie spodziewałem ze az tak go wezmie :( i myslałem ze Marcin sobie jaja robi jak do mnie dzwonił :mrgreen:

a o ekstremalnej jeździe nie ma mowy bo jezdze non stop z synem

sam sie zastanawiam dlaczego???
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: beben1982 » czw 30 kwie, 2015

No mi panowie mija rok LS500 odkąd odebrałem sprzęt od Marcina po SWAPie. Nie ma co się dziwić że to był bezawaryjny rok :D

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » czw 30 kwie, 2015

No to nic innego nie pozostaje jak zaspiewac 100lat ;);):);)
I o to wlasnie chodzi... zeby jazda byla bezawaryjna... a ze jest jeszcze mila niespodzianka w postaci super osiagow to tylko brawa dla wykonawcy tego projektu!!!!
Ja juz siedze jak na szpilkach bo pod koniec maja moj osiolek trafia na stol operacyjny ;)

Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Post autor: eser » pt 01 maja, 2015

Tomku, najwierniejszy fanie Garażu Marcina, podziwiam Cię za entuzjazm z jakim podchodzisz do informacji od użytkowników 500'ki, chociaż jeszcze na niej nie siedziałeś :D Już sobie wyobrażam, co będzie się działo jak dosiądziesz Lucyfera.
Życzę Tobie "krótkiego maja" i błyskawicznej operacji :)

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » pt 01 maja, 2015

eser musisz tomka zrozumieć i postaw sie w jego sytuacji on raz w roku ma okazje tylko pośmigać na quadzie czego ja i na bak wszyscy by nie mogli ścierpieć, a nie mówie tu juz o 500-tce

jeszcze sie okaże ze jak tomek dostanie juz ls500 i pojeździ, to jak bedzie miał wrócić za granice to nie pojedzie hehe
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Post autor: Tomek_LS500cb » pt 01 maja, 2015

Hehe taka moze byc;) ale zona nie pozwoli mi zostac;) niestety sa inne priorytety i jeszcze ze 3/4 lata i bede sie cieszyl lucjanem na codzien
Eser nie moge sie doczekac swapu z wielu wzgledow... jedna to jest to ze juz od dawna lucek przestal mnie zaskakiwac i brakowalo mi mocy... druga to taka ze zawsze jak na urlop przylecialem to troche polatalem i musialo sie cos zje.bac i trzeba bylo na czesci czekac a czas uciekal... a nastepna to jak mowi Ropa to ograniczony czas dosiadania quada... a mnie az skreca...
Oczywiscie cieszy mnie to ze jest coraz wiecej lucyferow i cos sie dzieje tutaj na forum... bo zawsze w wolnej chwili jest co poczytac.. poogladac filmiki zdjecia i mozna podzielic sie uwagami dotyczacymi quadow... nie tylko ls500

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Post autor: 660760239 » pt 01 maja, 2015

jeśli nie śmigasz na zawodach i nie katujesz maszyny maksymalnie wyciskając z niej ostatnie soki to nie ma sensu motul 300V to olej racingowy tam gdzie silnik ekstremalnie dostaje w du...e generalnie chodzi o jego lepkość a w zasadzie zachowanie lepkości w ekstremalnie wysokich temperaturach na zawodach - dakar itd ... śmiało lej zwykły 5100 10w 40 chyba że cie stać ;)[/quote]

Jeśli się kupuje quady za kilkanaście tysięcy to i trzeba się liczyć tez z kosztami utrzymania. Zalałem go Motulem 5100 10w40 chociarz wcześniej był zalany przez poprzedniego właściciela valvoline 10w50 fullsyntentic.Quad miał nalatane na tym oleju 15 mth i olej był jak nowy.Faktycznie trzeba go wymieniać tak często?

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Post autor: Tomek_LS500cb » pt 01 maja, 2015

Czy trzeba??? Hmmm jak chcesz to mozesz wymianiac co 20mth... ale nikt ci nie zagwarantuje ze to bedzie dobre dla silnika... braciak mial ltr450, teraz ma yfz450 i wymienia jak zaleca producent10-12mth.... a czasami wczesniej...
Sprawdzales filtr i magnes na srubie spustowej?jak nie to zawsze warto sprawdzic czy nie ma opilkow ... nawet jezeli olej wyglada na swierzy..

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Post autor: 660760239 » pt 01 maja, 2015

Filtr oleju nowy żadnych opilków nie było.Wiem ze trzeba i tak też wymieniać będę tylko ze widzę ze ten olej nie jest zużyty.

Awatar użytkownika
marcinkos
Quad:: Swap Garage Honda LS 500
Imię: Marcin

Post autor: marcinkos » pt 01 maja, 2015

Zauważyłem dzisiaj że po dodaniu gazu wyłącza się xenon, pomyślałem że przetwornica padła ale nie dawało mi to spokoju i zmierzyłem ładowanie i okazalo się że na wolnych obrotach jest ponad 14V po przegazowaniu dochodzi nawet do 19,5V więc domyślam się że to regulator napięcia ale zanim zacznę wymieniać liczę na Waszą opinię. Marcin rozumiem że przy swapie regulator też wkladasz od hondy Cb czy zostaje z Lucka bo nie wiem jakiego szukać

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”