Ginie prąd - starter module
Ginie prąd - starter module
Witam.
Ostatnio mam mały problem z odpalaniem CF Moto 500. Dość często przy próbie odpalania za pomocą rozrusznika słyszę pstrykanie i ginie prąd w całej instalacji. Nie działa ani zapłon ani światła. Po zdjęciu siedzenia doszedłem co tak pstryka i udaje odpalić mi się quada ale muszę za każdym razem odpinać:
Bezpieczniki nie są przepalone.
Owa część dostępna jest na chinskich aukcjach pod nazwa "cf moto starter module"
Jednak mam pytanie czy aby na pewno jest uszkodzona czy raczej coś innego może robić zwarcie i dawać podobny objaw.
Ostatnio mam mały problem z odpalaniem CF Moto 500. Dość często przy próbie odpalania za pomocą rozrusznika słyszę pstrykanie i ginie prąd w całej instalacji. Nie działa ani zapłon ani światła. Po zdjęciu siedzenia doszedłem co tak pstryka i udaje odpalić mi się quada ale muszę za każdym razem odpinać:
Bezpieczniki nie są przepalone.
Owa część dostępna jest na chinskich aukcjach pod nazwa "cf moto starter module"
Jednak mam pytanie czy aby na pewno jest uszkodzona czy raczej coś innego może robić zwarcie i dawać podobny objaw.
Re: Ginie prąd - starter module
Śledzę tematy bo może się wiedza przydać.
Tak gdybam - czy to nie jest ten "słynny" przekaźnik rozrusznika?
Przynajmniej to co pokazujesz to jest chyba on.
A i objawy w postaci tego tykania gdy on padnie już tu wcześniej były opisywane.
Poczytaj o tym na forum bo mnie się zdaje , że to to.
cf-moto-500-nie-odpala-na-guzik-i-inne-t11404.html
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... 61&t=40494
Tak gdybam - czy to nie jest ten "słynny" przekaźnik rozrusznika?
Przynajmniej to co pokazujesz to jest chyba on.
A i objawy w postaci tego tykania gdy on padnie już tu wcześniej były opisywane.
Poczytaj o tym na forum bo mnie się zdaje , że to to.
cf-moto-500-nie-odpala-na-guzik-i-inne-t11404.html
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... 61&t=40494
V2.....sound of madness
- jeleniak
- Quad:: POLARIS 570 // był CF 500
- Imię: Sebastian
aku słaby
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Tak to jest stycznik rozrusznika. I potwierdzam ze takie objawy wskazuja na jego uszkodzenie... idz z tym do pierwszego lepszego sklepu z czesciami do moto lub quadow i napewno cos ci dobiora..
Mozesz to jeszcze sprawdzic stykajac te dwie sruby jakims kluczem(przekrec zaplon... zewrzyj te dwie sruby.. powinien od razu zaczac krecic)... jezeli quad odpali bez zadnego problemu... znaczy ze stycznik do wymiany
Mozesz to jeszcze sprawdzic stykajac te dwie sruby jakims kluczem(przekrec zaplon... zewrzyj te dwie sruby.. powinien od razu zaczac krecic)... jezeli quad odpali bez zadnego problemu... znaczy ze stycznik do wymiany
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
jak koledzy pisali
przekaźnik rozrusznika - jeśli padł zewrzyj dwie śruby kluczem tylko uważaj bo klucz nieźle może się rozgrzać - jak będzie cykał to akumulator - jak kręcił to przekaźnik do wymiany..
przekaźnik w atv sweden swego czasu kosztował 180 zł, na allegro 40 ...
co do bezpiecznika - mój przekaźnik się stopił a bezpiecznik nic nawet trochę go nadtopiło
przekaźnik rozrusznika - jeśli padł zewrzyj dwie śruby kluczem tylko uważaj bo klucz nieźle może się rozgrzać - jak będzie cykał to akumulator - jak kręcił to przekaźnik do wymiany..
przekaźnik w atv sweden swego czasu kosztował 180 zł, na allegro 40 ...
co do bezpiecznika - mój przekaźnik się stopił a bezpiecznik nic nawet trochę go nadtopiło
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Dzięki za informacje. Właśnie zamówiłem nowy. Powinien być za kilka dni
Przyszedł nowy. Po podłączeniu nie chciał zapalić. Zapłon się włącza pstryknie raz i całe napięcie ginie, nawet świateł nie ma wtedy. Po przełożeniu na stary podobnie. Dotykanie śruby nic nie daje tylko słychać pstryk jeden i koniec znów brak napięcia. Odpalił dopiero z szarpaka. Po zgaszeniu odpalił normalnie.
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
A nie wiesza ci sie rozrusznik? Sprawdzales zwarcie tych srub przed zamowieniem nowego stycznika?
Nie jak był zamontowany.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Rozrusznik może się zawieszać, zobacz przewód u jego dołu czy nie jest luźny, podczas rozruchu nim poruszaj.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son