Cf Moto 500 nie zapala na gorącym silniku

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Ziaro
Quad:: CF Moto 500 Long
Imię: Łukasz

Cf Moto 500 nie zapala na gorącym silniku

Post autor: Ziaro » ndz 26 kwie, 2015

Witam Wszystkich!
Od paru miesięcy jestem w posiadaniu CF Moto 500 Long z 2011r. i mam problem, mianowicie zdarzyło mi się parę razy, że na mocno dogrzanym silniku, jazda po wzniesieniach przy małych prędkościach, silnik zgasł i nie chciał zapalić. Wentylator pracuje prawidłowo, wskaźnik temperatury raczej też, pokazuje 3 kreski. Rozrusznik kręci, silnik na ułamek sekundy zapali 3-4 razy i gaśnie. Po odczekaniu 20 minut zapali i pracuje normalnie. Może ktoś ma jakiś pomysł? Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
atomboy

Re: Cf Moto 500 nie zapala na gorącym silniku

Post autor: atomboy » ndz 26 kwie, 2015

Coś z paliwem? nie jestem ekspertem zaraz pewnie wypowie się ktoś bardziej kumaty aczkolwiek wygląda jakby silnik nie dostawał paliwa.
Przypominałeś mi ten efekt, bo kiedy wpakowałem się w rów przodem w dół też miałem problemy z odpalaniem. Quad stał tak jakiś czas dopiero po wyrównaniu gada odpalił od tyku. Myślę, że to może dotyczyć wszystkich CFek 500 ze zbliżonego rocznika?

btw - powieliłeś tematy usuń dwa bo moderatornia spali Cię na stosie :)

Ziaro

Wiem że powieliłem, komp mi zwariował, chętnie bym usunął ale nie widzę opcji - usuń. Jest tylko zmień...
Hmm pozycja quada nie ma znaczenia, dziś zgasł mi na prostej drodze w zbiorniku 3/4 paliwa. Gaźnik czyściłem...

Awatar użytkownika
rzeznikczek
Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
Imię: Robert

Post autor: rzeznikczek » ndz 26 kwie, 2015

sprawdź całą linię paliwową czy jest szczelna ?
może zimowe paliwo wciąż w baku ?

Ziaro

quada mam od Grudnia, służył mi w zimnie do odśnieżania, wiec paliwo jest "świeże" i tankuje tylko na sprawdzonych stacjach. Wycieków brak. Jak by ktoś miał schemat elektryczny układu zapłonowego proszę o info. i czekam na dalsze sugestie

Awatar użytkownika
Ranid
Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
Imię: Mirek

Post autor: Ranid » pn 27 kwie, 2015

Miałem podobnie i poradzono mi żeby owinąć taśmą termiczną przewód paliwowy od zbiornika do gażnika bo gorące powietrze ogrzewa benzynę i zapowietrza gażnik,zrobiłem tak i teraz OK,zaizolowałem też inne przewody i kable w pobliżu silnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”