SWAP Lucky Star
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: SWAP Lucky Star
No no trzecia to jedna z ważniejszych zasad
Tomek znam byłego mistrza Polski w stuncie który też zaczynał od Cebulki I uwierz mi nie słyszałem żeby ktoś bawił się w stunt jak nie ma przegród porobionych w silnikuTomek_LS300 pisze:Wejdz na yt... wpisz stunt... i zobaczysz ile rezultatow z cb500 wyskoczy.... kolega ktory kiedys jezdzil juz dosyc profesjonalnie w stuncie wlasnie tez mial takiego typowego psa do stuntu z cebuli zrobionego... wyczynial cuda...niestety po powaznej kontuzji kregoslupa musial odpuscic to zabawe... kontuzja oczywiscie nie po stuncie ale tez na moto.... ;(
Ozo Drapers Squad
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Nie powiem ze nie... nigdy w to az tak nie wnikalem... ale fakt faktem ze do sporadycznego postawienia na kolo nikt nie bedzie tego przerabial a jak widac chlopaki latajo i jak narazie nic sie nie dzieje... wiem ze inny ziomek w hornecie cos tam modzil z tym... ale moto 80% jazdy w pionie mialo... hehe...
Ja mialem cbr600f4sport i na kole tez troche latala... a moto w serii
Ikar masz w 100% racje ze jak ktos to robi typowo do stuntu to napewno lepiej zrobic przegrody... ale do takiej jazdy... hmmm
Ja mialem cbr600f4sport i na kole tez troche latala... a moto w serii
Ikar masz w 100% racje ze jak ktos to robi typowo do stuntu to napewno lepiej zrobic przegrody... ale do takiej jazdy... hmmm
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
Nie przegrody tylko przegrodę i odwraca się smoka coby właśnie w pionie był mimo przelania oleju w tylna cześć silnika ciągle był w oleju i zasysał. Ale skoro w cb500 juz jest w tylnej części /jak twierdzi Marcin/ to wystarczy dolać oleju ponad stan i przy krótkich gumach nie ma opcji zatarcia silnika.
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
nic więcej dodawać nie muszę tylko nie lać po nad stan za dużo bo wtedy maszyna trochę zamula wystarczy na max na bagnecie i jest GIT!!mxsebek pisze:Nie przegrody tylko przegrodę i odwraca się smoka coby właśnie w pionie był mimo przelania oleju w tylna cześć silnika ciągle był w oleju i zasysał. Ale skoro w cb500 juz jest w tylnej części /jak twierdzi Marcin/ to wystarczy dolać oleju ponad stan i przy krótkich gumach nie ma opcji zatarcia silnika.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
w pierwszej kolejności trzeba pośmigać lucyferem jak sie przesiadzie z tych 250/300 a nastepnie opanowac go i nauczyc sie stawiac go na os i wtedy mozna myslec o przeróbkach
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
Możliwe ja w stuncie nie mam przyjemności śmigać więc nie będę się wypowiadał - wiem tylko że u nas chłopaki którzy śmigali na dojazdówce cb500 robili przegrodę w silniku aby go nie zatrzećmxsebek pisze:Nie przegrody tylko przegrodę i odwraca się smoka coby właśnie w pionie był mimo przelania oleju w tylna cześć silnika ciągle był w oleju i zasysał. Ale skoro w cb500 juz jest w tylnej części /jak twierdzi Marcin/ to wystarczy dolać oleju ponad stan i przy krótkich gumach nie ma opcji zatarcia silnika.
A tak jak Tomek piszesz ryzyko zatarcia jeśli smok jest w dole silnika jest i tak dużo mniejsze niż w motorze śmigającym bez przegrody Jak Marcinowi jeszcze się nie zatarł to znaczy się tematu nie ma
Ozo Drapers Squad
- Tomek_LS500cb
Nie wiem czy oglądaliście na yt kolegę Leo który lata na ltz400 ... oglądałem któryś z jego wywiadów i on stuntuje na ltz zupełnie z oryginalnym silnikiem.... osprzęt typu hamulce i jakieś tam bary do trzymania.... stawania... czy czego tam kolwiek podorabiane ale jednostka seria. ...
Fajne wyprawia cuda na tej suzuczce. ..
Rafał fajny filmik.... juz chyba to mówiłem ale te tory w lesie naprawdę fajna sprawa. ..
Marcin z tego co pamiętam to filmik z palenia poprzedniego kompletu opon miałeś zapodać. .... a tu cisza.... tylko nie mów ze teraz mamy czekać aż te ci się zjadą heheh
Marcin idzie postawić go na przednich kołach przy hamowaniu.?
Fajne wyprawia cuda na tej suzuczce. ..
Rafał fajny filmik.... juz chyba to mówiłem ale te tory w lesie naprawdę fajna sprawa. ..
Marcin z tego co pamiętam to filmik z palenia poprzedniego kompletu opon miałeś zapodać. .... a tu cisza.... tylko nie mów ze teraz mamy czekać aż te ci się zjadą heheh
Marcin idzie postawić go na przednich kołach przy hamowaniu.?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
problem polega na tym że tamte koła sprzedałem w całości z oponami a chętnie bym to zrobił ale nie martw jak będę robił twojego to nim spale kapcia aż do wystrzału co do hamowania za ciężki by go uniosło tyłem do góry przy hamowaniu .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Tomek_LS500cb
Jak zafundujesz mi nowy komplecik w ramach swapu (oczywiscie w cenie) to nie mam nic przeciwko takiej rozrywce hehe