ślizga się sprzęgło w cf moto 500
ślizga się sprzęgło w cf moto 500
Witam! Po przeprawie przez rzeczkę moją cfką z 2008r zaczęło ślizgać się sprzęgło.Wygląda to tak że przy wolnym ruszaniu niby normalnie ale gdy dam gazu gwałtownie to nie rwie tylko czuć że się ślizga żadnych dziwnych dzwięków przy tym nie słychać. Dodam że trochę czasu miała schowane całe koła pod wodą. Wymieniłem olej,myślałem że pomoże ale dalej to samo. Czy ktoś wie co mogło się stać....?
Re: ślizga się sprzęgło w cf moto 500
prawdopodobnie masz wodę w skrzyni pasowej
Typowe objawy wody w pasku nabrał nie puszcza , wyschnie wszystko wróci do normy
Wolność każdego Człowieka jest wartością nadrzędną......
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
Czyli nic nie ruszać samo wyschnie?
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Znajdź w instrukcji gdzie jest śruba do spuszczania wody z cvt, wykręć jeżeli jest jeszcze jakaś woda to zleci, reszta wyschnie sama jak odpalisz silnik i cvt się rozgrzeje
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Robertos
- Quad:: CF MOTO 500
- Imię: Robert
Kolego NINJA305, śrubka jest z prawej strony pod CVT, dość ciężko się do niej dostać, klucz płaski 8 i delikatnie ja wykręcasz poziomo nad podnóżkami. Uważaj tylko, bo ma miedzianą podkładkę, którą lepiej nie zgubić.
Dzięki koledzy! Jutro to zrobię i dam znać o efekcie. Pozdrawiam!
Jeszcze raz wielkie dzięki! Było tak jak pisaliście. Spuściłem wodę,rozgrzałem silnik i wszystko gra!