Honda Rincon - Opinie użytkowników
Re: Honda Rincon - Opinie użytkowników
Tak dokładnie tak jak mówisz im bardziej Rincon jest obciążony tym musi więcej wciągnąć i ma to zastosowanie we wszystkich quadach które mają mniej niż te 50 KM - kiedyś kolega pojechał z plecakiem CF MOTO 500 i to była typowa rekreacja a wciągnął 15l/100
Jarek trzeba smarować zawieszenie i będzie dobrze. Klocki, tuleje, sworznie, łożyska są w tym sprzęcie praktycznie nie do zajechania jeśli się o to dba i użytkuje z głową czyli nie zakłada np Pitbulli Jaki masz rozmiar Mayhemów ?
Jarek trzeba smarować zawieszenie i będzie dobrze. Klocki, tuleje, sworznie, łożyska są w tym sprzęcie praktycznie nie do zajechania jeśli się o to dba i użytkuje z głową czyli nie zakłada np Pitbulli Jaki masz rozmiar Mayhemów ?
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
26 cali i nie są wcale takie wysokie zilla 27'' są o wiele wyższe i aż się dziwię że to jeden cal różnicy.
- jarecki13
Z racji tego ,że większość rzeczy chciał bym robić samemu w hondzie a jak wiadomo największą bolączką początkujących grzebaczy w nowym sprzęcie jest moment dokręcania śrub i jak wiadomo dużo przypadków kończy się ukręceniem śrub lub co gorzej zerwanym gwintem w silniku,dyfrach czy innych elementach maszyny, teraz nasuwa mi się pytanie jaki najlepiej kupić klucz dynanometryczny a może lepiej dwa z zakresem np. 10 nm-70nm i 60nm-140nm z tego co rozmawiałem z Danielem to chyba powyżej 140 nm nic się już nie dokręca w hondzie a jeśli tak to ja już się za to nie będę brał . Dobrze by było aby klucz nie był za długi i w przystępnej cenie- co do ceny to wiem ,że poniżej 200 zł ciężko coś znaleźć sensownego , ale niektóre ceny typu 700 zł to lekka przesada dla zwykłego zjadacza chleba gdzie ten klucz ma być stosowany bardziej amatorsko niż dla zarobku , za wszelkie sugestie dziękuję
- jarecki13
Nikt tu nic nie pisze to ja dam filmik bo spokoju mi nie daje ten dźwięk, cza aby to nie jest wina napinacza, łańcuszka lub coś innego- sprzęt cały czas tak chodzi od samego początku, jeśli chodzi o moc itd to wszystko jest w nienagannym stanie tylko ten dźwięk mi nie daje spokoju, wsłuchując się i odgłosy innych rinconów jestem przekonany w 80% ,że wszystkie podobnie chodzą, ale jak to się mówi przezorny zawsze ubezpieczony, wiem ,że koszt i wymiana tego ustrojstwa(napinacza jeśli to to) nie jest droga a komplikacje przez te badziewie mogą być o wiele wiele droższe . [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B_0VJBhG2K4[/youtube]
Hmm moja pracuje inaczej ... Wiem zenpoerwszy właściciel coś robił z napinaczom na samym początku. Nie masz zbyt wysokich obrotów ?
Ozo Drapers Squad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Nie masz oslony na aku?
Przyjedz do mnie i posluchasz sobie jak chodzą inne hondy, dla porównania.
Taki filmik to wrozenie z fusów.
Przyjedz do mnie i posluchasz sobie jak chodzą inne hondy, dla porównania.
Taki filmik to wrozenie z fusów.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- jarecki13
Chyba będę musiał bo ciekawość mnie zżera, osłonę ściągnąłem bo aku. sprawdzałem, co do wysokich obrotów to ma bo dopiero co 2 minuty wcześniej ją odpaliłem ,czujny słych masz . Ogólnie jest wiele filmików z Hondami i w każdym słyszę ten dźwięk albo mam uraz do jednocylindrowców albo rzeczywiście coś musi w tym być ogólnie ten dźwięk to takie jakby tykanie tyk tyk tyk , obroty silnika nie mają na to wpływu. Ale napisałem tyk tyk tyk słyszycie ten dźwięk
Tak powinna pracować ale dla bezpieczeństwa wpadłbym do Pingwina Ogólnie Hondę dobrze czuję - raz poczułem jak mi pękła manszeta - pytanie czy to już taka symbioza czy zwykły farcik
P.S. Podepnijcie osłony schowka trytytkami do bagażnika - ja dbałem o to bardzo, ale zostawiłem quada na 2 miesiące wakacji rodzicielom no i nawet pomimo przypięcia klapka zaginęła
P.S. Podepnijcie osłony schowka trytytkami do bagażnika - ja dbałem o to bardzo, ale zostawiłem quada na 2 miesiące wakacji rodzicielom no i nawet pomimo przypięcia klapka zaginęła
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
Co do tej osłony to ja nie raz mam problem ją otworzyć bo nie mogę tego kółeczka wygiąć jak go docisnę do plastiku a tak w ogóle to chyba zrezygnuję z niej na rzecz snorkla- z resztą ten schowek to pomyłka wiecznie woda się do niego dostaje. Mi jak pękła w brucie to po kilometrze jazdy już wiedziałem ,że coś nie tak Hondy jeszcze muszę się nauczyć , a wracając do klucza dynamometrycznego to macie jakieś ciekawe propozycje